Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Bir oyun oynayalım mı?(kriptolama)

Başlatan Karadağ, 04 Ekim 2011, 16:01:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

İmzamda bir süredir aşağıda yer alan harfler ve rakamları yazılı tutuyorum. Bunu fark edip merak eden oldu mu?

Saygılarımla

12-8537632-21-1-5554-1
Bnuulbayukrooyiiasnamilatyennheiial
Linkback: Bir oyun oynayalım mı?(kriptolama)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

valla ustam dün gece epey düşündüm o harf katarını hatta farklı kombinasyonlarda hecelemeye çalıştım olmadı, yani anlamlı bir söz veya cümle çıkaramadım. bir ipucu yokmu?  ;D
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Karadağ

spy_worm

s.a
karadağ usta kafada okadar soru işareti varken hepten dağıttın bu nedir yaww. rakamlar ve harfler birbirine ip ucumu veriyor anlayamadım okadar olsun kopya ver usta herşey çıkıyo yazılardan anlam var içinde bişyler çıkacak ama fazla zorlarsakta motor yanacak ;D
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

pro-TR

Alıntı yapılan: spy_worm - 06 Ekim 2011, 18:04:14
s.a
karadağ usta kafada okadar soru işareti varken hepten dağıttın bu nedir yaww. rakamlar ve harfler birbirine ip ucumu veriyor anlayamadım okadar olsun kopya ver usta herşey çıkıyo yazılardan anlam var içinde bişyler çıkacak ama fazla zorlarsakta motor yanacak ;D
ya murat haklısın zaten benim motorun kayışı gevşemiş, bu aralar ikide bir kayış atıyor, bakırköyde tanıdık birileri varsa, manzarası güzel bir odadan yer ayırt motorlara rekdefeye sokalım.  ;D

Karadağ

:)

Aslında ipin ucunu bi yakalasanız çok kolay gelecek gerisi. Bir ipucu daha vereyim. Her bir rakam bir ilgili olduğu harfin ne kadar yer değiştireceğini belirliyor. Hangi rakamın hangi harfle alakalı olduğu da sıra ile alakalı. Mesela;

12-.....
Bnuu...

Bu durumda 1 rakamı ilk sıradaki B harfi ile alakalı oluyor. Yani B harfi kendinden başlayarak sayılan 1. sıradaki harfle yer değiştiriyor. Yani B olduğu yerde kalıyor. Bir sonraki adımda sıradaki harfi yani n yi kendinden başlayarak 2 sonraki harfle yani u ile yer değiştiriyor. Bu durumda ilk olarak belirlenen b sonraki u daha sonraki n ve en soki u oluyor. Sonuç olarak Bunu ortaya çıkmış oluyor :)

spy_worm

s.a selami abi valla karadağ usta hakkaten bize işkence ediyor yaw  ;D matematik desem değil felsefe desem değil edebiyat oda değil geometri zaten değil bu ne dersi yaaa.. dediğin gibi bakır köyden yer ayırmak lazım neyse tanıdık vardı ayarlatayım sanada selami abi ama bi oyun oynayacaz.
25-686954633-5-9-75
krlmaeslmrıüerrtksalhgermonef
bunun anlamını bul en güzel yer senindir abi ;D ;D ;D ;D
şaka şaka kayış kopuk ya ne yaptığımı bilmiyorum alttan al idare et usta ;D ;D
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

Mustafa-

bunu çözse çözse selami usta çözer ebcet hesabı ile  ;D

canbay

merhabalar..

üstad kafayı yedirtecen bize yaww..
böyle şeylere takıldımı da bırakamıyorum
2 saattir 1 paket sigara içtim.

sonuç;
'bunu okuyabiliyorsan yeni imalat helalin'

yalnız kodlamada 1 L harfi eksik...

Saygılar...

Karadağ

merhaba canbay,

gerçekten çok yaklaştın cevap "bunu okuyabiliyorsan mail at hediyeni al"

bence bukadar yaklaşarak hediyeyi hakettin bana adresini mail ile gönderirsen pcb yi gönderebilirim

nasıl çözüldüğünü ekledim devamı gelecek... :)

canbay

merhaba

bunu okuyabiliyorsan'a kadar olan kısmı çözdüm sonrasını kombinasyonla salladım

iyi sallamışım dimi.. ;D ;D

canbay

bunu hediye için çözmeye çalışmadım. almış kadar oldum teşekkürler..

tek amacım elektronikten anlamasamda (elektrikçiyim) dedektörler hakkında birşeyler öğrenebilmek, sitedeki üstadlar zaten engin bilgilerini bizlerle paylaşarak paha biçilmez bir hediye veriyorlar
yardımlarınızın devamı benim için yeterli...

Karadağ

Gerçekten iyi tutturmuşunuz. Hediye için yapmadığınız doğrudur ama adı üstünde hediye almam denilimez ki :) Ben elimden geldiğince her zaman yardımcı olmaya çalışacağım buradaki amacım hem beyin jimlastiği hemde biraz eğlence

spy_worm

canbay tebrik ederim olayı çözmüşsün bende' bunu okuyabilene helal ama'  gibi bir anlam çıkarmıştım enson ve bıraktım güzel bişe devamını bekleriz karadağ beyin jimlastiği yapmak iyi oluyor iş yerinde çeşitli yazılar görüp şekilden şekile sokasım geliyodu artık okadar koptum..  ;D ;D

Karadağ

Mustafa-

karadağ usta yeni arayüz çok sofistike olmuş elinize sağlık

Karadağ

Teşekkür ederim fakat asıl feridund ye teşekkür etmeliyiz  ;)

pro-TR

0 km olmuş valla emeği gecenlere tşk ederim. site hepimizin ve gayette güzel oldu.

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 10 Ekim 2011, 23:49:14
0 km olmuş valla emeği gecenlere tşk ederim. site hepimizin ve gayette güzel oldu.

Merhaba pro-TR,

Evet bu site hepimizin. Bunu vurgulamana sevindim ;)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious