Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

IB cihaz tasarımım.

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 05 Ağustos 2011, 04:41:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

s.a.
ya arkadaşlar uzun zaman önce incelediğim şu şema hakkında ne düşünürsünüz? devre yapımı basit bu devrede + bir özellik nedir? yapan varmıdır

[IMG]http://www.yukleresim.com/images/83002089288082927197.jpg[/img] Yukleresim.com
Linkback: Ynt: IB cihaz tasarımım.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

mollax

Alıntı yapılan: feridund - 07 Ağustos 2011, 15:54:29
ustam şema 1987 model. simülasyonda sadece lm 358 li kısım çalışıyor. 4060 lı kısım çalışmıyor. şemadaki bazı saçma sapan kısımları sildim. bu haliyle çalışacağını zannetmem. ben e-projeden indirdiğim bir şema üzerinden gidiyorum. birde j.clarke  in ib dedektörü var ikisini harmanlamaya çalışıyorum.
bende çalışıyor 4060

Mustafa-

Alıntı yapılan: pro-TR - 07 Ağustos 2011, 23:21:19
s.a.
ya arkadaşlar uzun zaman önce incelediğim şu şema hakkında ne düşünürsünüz? devre yapımı basit bu devrede + bir özellik nedir? yapan varmıdır

[IMG]http://www.yukleresim.com/images/83002089288082927197.jpg[/img] Yukleresim.com

usta bu nasıl

http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=16060&highlight=ib+pi&page=2

UNIQUE - TA5DF

wolksturm  çok övülen cihaz yürekli bir deneyici lazım... bir de rusların malzeme kodlarını anlamak... kt 817 neye karşılık gelir ki  mesela??
TA5DF

mukadder

KT816 = BD238
KT817 = BD237

mukadder

KT315 = 2N2222 , 2SC945
522 ile biten diyot 1N4148
561LA7 = CD4011

UNIQUE - TA5DF

Arkadaşlar IB cihazımı tamamladım. masaüstünde süper. tek transistörlü verici. tek transistörlü alıcı ile çalışıyor. değerlendirme kısmında  BRN-1 i kullandım ;).
Cihazı yayınlamak istiyorum ama bazı sorularım var.

* Rx bobinindeki sinyali tek transistörlü amp. ile yükselttim (100 kat) ve PIC ile ADC okutuyorum. Denemelerde BRN-1 in pic li kısmını kullandım.

25 cm de net 1 tl algılıyor. LCD çıkARILIRSA - ki gereksiz- cihaz kibrit kutusuna sığacak kadar küçük olacak.

Bu sistemde çalışan cihaz arazide iş yapar mı? yaparsa bir prototip toplayıp çıkacağım hemen ;)
TA5DF

Karadağ

Alıntı yapılan: feridund - 25 Ocak 2012, 16:17:21
Arkadaşlar IB cihazımı tamamladım. masaüstünde süper. tek transistörlü verici. tek transistörlü alıcı ile çalışıyor. değerlendirme kısmında  BRN-1 i kullandım ;).
Cihazı yayınlamak istiyorum ama bazı sorularım var.

* Rx bobinindeki sinyali tek transistörlü amp. ile yükselttim (100 kat) ve PIC ile ADC okutuyorum. Denemelerde BRN-1 in pic li kısmını kullandım.

25 cm de net 1 tl algılıyor. LCD çıkARILIRSA - ki gereksiz- cihaz kibrit kutusuna sığacak kadar küçük olacak.

Bu sistemde çalışan cihaz arazide iş yapar mı? yaparsa bir prototip toplayıp çıkacağım hemen ;)

Merhaba Feridun

toprak ayarı için bişey yaptınmı?

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

UNIQUE - TA5DF

Aldığım dc çıkışı pic e okutuyorum. butonla toprak değerini okuyup kaydedebilirim. bir pot ile de tprak+hassasiyet eşiğini sayısal olarak ayarlarız.
örnek.

adc oku (butona basıp topraktaki adc kayıt)

adc oku (eşik potu adc kayıt) eşik adc/50 (bu yaklaşık 20 adc lik bir aralıkta ayar imkanı verecek bize)

adc oku (örnek kanalından)

toprak adc + eşik adc = kıyas adc
eğer örnek kanalından okunan adc kıyas adc den büyükse ses ver, led yak (yap bişeyler işte)

şeklinde düşünüyorum. bu durum masa üstünde sorunsuz çalışıyor.
TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious