Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

IGSL

Başlatan Mustafa-, 05 Temmuz 2011, 17:13:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kenanserhat

Alıntı yapılan: zerog26 - 01 Eylül 2011, 18:44:31
sayin kenanserhat tabikide verniklicem bobinleri ama kalip icine yerlestirdikten sonra sarim olayina gelince ben 'o','0' cizer gibi saat yonunde rasgele sardim benimde bobin sarmada pek bir gecmisim yok eger teknigi varsa ustalar ogretirse sevinirim .....gelelim olaya ben devreyi bitirdim ve denedim kaba taslak bobin ayari ile rasgele potanslari kurcalayarak metal ve altini algilatiyorum ama ayrim olayini yapmadi makina yada ben potanslarin nasil kullanilacagini bilmedigim icin verimli 1 deneme yapamadim yarin tekrar deneyecegim ama ustalardan yardim bekliyorum potanslarin ve trimpotlarin kaba taslak nasil olmasi gerektigi konusunda...
sayın zerog normalde bir sarım tekniği yok fakat d d bobinlerde ilk bobini saat yönüne yaptıysan diğer bobinide aynı yönde yapmalısın
sola  başladıysan sola yapmalısın farklı yönlerde olur ise bobinde tersleme olacaktır örnek dersen bir dc motor düşün stator(gövde)  sargısını sağa doğru sardık diyelim rotor sargısını sola yatırarak sardık bu motor ters çalışacaktır bunu düzeltmek için motor çıkış uçlarını eşitleyerek bağlaman gerekli kısaca dedektörde sargı başlangıc ucu ve bitiş uçlarının belirlenmesi lazım ve aynı yöne sarılması gerekli birde sararken sargı sertliğinin tük turlarda aynı olması gerekli öenek olarak 10tur sıkı 3 tur biraz gevşek olmalı bobini sardıktan sonrada ayakkabıcıların kullandığı dikiş iplikleri ile sıkıca bağla ve vernikle kalıba yatırırken kalıp verniğini sonradan dökersin burada önemli olan bobinin içlerine iyice verniği işletip bobine gerilim uygulandığında oluşacak titreşimi ortadan kaldırmak umarım anlata bilmişimdir
Linkback: Ynt: IGSL

zerog26

ustalar tatildesiniz sanirim hala sorunum devam ediyor ....metali ve altini algilatabiliyorum ama ayrim yaptiramadim birde mesafe kisa 1 karistan biraz fazla tek parada potansiyometrelerin ayarini nasil yapiyoruz yardimci olursaniz sevinirim sayin dekamon sayin mustafa bobinlerin ayarlarken osilaskop kullandinizmi trimpotlari neye gore ayrliyoruz hangi sinyalleri dikkakate alarak ayar cekiyoruz kisaca kullanima alit teknik bilgiler verebilirmisiniz .....

Mustafa-

Alıntı yapılan: zerog26 - 02 Eylül 2011, 14:09:57
ustalar tatildesiniz sanirim hala sorunum devam ediyor ....metali ve altini algilatabiliyorum ama ayrim yaptiramadim birde mesafe kisa 1 karistan biraz fazla tek parada potansiyometrelerin ayarini nasil yapiyoruz yardimci olursaniz sevinirim sayin dekamon sayin mustafa bobinlerin ayarlarken osilaskop kullandinizmi trimpotlari neye gore ayrliyoruz hangi sinyalleri dikkakate alarak ayar cekiyoruz kisaca kullanima alit teknik bilgiler verebilirmisiniz .....

usta gönderme frekansını yükselt (C1'in değerini mesela 100nF yap) gönderme katındaki 7809 aktif mi
potlara paralel bağlı 10k ları iptal et

zerog26

usta elimde 7809 yoktu bende 7808 taktim ama geotech forumu kurcaladim sanirim iptal edip direk 12 volt versemde olacak gibi ve trimpotlarin ayarlari nasil olacak mesela 220 ohm trimpot var kafama gore ayar cekiyorum ben ona :) ses nerde netlesiosa birakiorum digerlerine zaten 4.7 k ohm taktim sen o sekil yazmissin diger 2 trimpotu on panele tasimak icin potans taktim.Ama dedigin gibi c1 kondansatorunu deneyecegim bobinleri sardim fakat kac henri oldugunu bilmiyorum ama omajlar seninkilerle ayni birebir ....

Mustafa-

henriler önemli alıcı bobin giriş ayağındaki akort kapasitorlerini vericinin frekansına göre akort yapman gerekiyor

zerog26

simdi onlarin hesaplamasina bakiyorum usta asagi yukari kac herzde calisio bu devre yada kac herzde calisirsa saglikli olur bunun hakkinda bilgin varmi ona gore hesaplayip kondansator takayim devreye

Mustafa-

13-16khz arası yap filtre kondansatörleri bu ayar arasında

atalay046

Arkadaşlar bu forumu keşfedeli çok uzun bir süre olmadı, ama birçok yazıyı incelemeye çalıştım çok değerli bilgili arkadaşlar olduğunu gördüm ve en önemliside bildiğini esirgemeyen paylaşan arkadaşlar...  Bu bilgileri kullananlar adına hepinize çok teşekkür ederim.  Benim sormak istediğim; malzeme listesi sanırım epey karıştı, enson tahlilde hangi malzemelere karar verildi. 5. sayfada Mustafa arkadaşın verdiği şemaya uygun malzeme listesini (sınıflandırılmış olarak kondansitör dirençler şeklinde) bilen bir arkadaş paylaşırsa çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler..

atalay046

Varmış malzeme listesi görememişim  :)

MuHaRReM

güzel çalışma olmuş arazide deneme fırsatın oldumu mustafa arkadaşım görüşlerin nasıl bu makina için
KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKÇA HAK BELA VERMEZ KUL AZMADIKCA

zerog26

emegi gecen herkese tesekkur ediyorum. devreyi bu gun neticelendirdim ayrim olayinida cozdum biraz hesap kitap yoluyla hersey halloldu tek sorun L metre olmamasindan dolayi neticelendirmek uzun surdu deneme yanilma yontemi ile bobin akortunu hallettim sonuc guzel ayrim olayida iyi ama tuglayada otuyo cihaz. cihazi kutular kutulamaz araziye cikacagim bakalim neler olacak birde 1 soru daha sorayim degersiz metalleri algilamasin die 1 senecek varmi bu devrede merak ediorum ....................Bu arada gardinarius ustaya tesekkur ediyorum sardigim bobinler gondermis oldugu 27 cm lik kalibin icine koyunce hic ayar yapmadan cuk die akortu tuttu..

BigBang

Sn. Zerog 26 değersiz metallerin ayırımında sorun yaşadığınıza göre (devre sorun olmadığını düşünerek) cihazınızın anteni muhtemelen olması gereken değer ve akortta değil  ;)

zerog26

uzerinde calisiyorum bigbang ayrim olayina gelince altinda tok demirde biraz daha ciliz 1 ses cikiyor...ama etraftan cok fazla sinyal aliyor gibi devre potanslardan kablolardan vs.

mert

Merhaba:

IGSL derin aramalarda başarılımı ?

makedonyalı

Merhaba  arkadaşlar  IGSL fabrika pcb baskısı olan satan arkadaş varmı ?
Birde exra direnç ve kapasitör değerlerinde değişiklik yapmamız gereken yerler varmı?
Arkadaşların tavsiyeleri neler..........
                                                                Gününüz bereketli yaşamınızda sevgi hep yol göstersin
                                                             RAB'bin esenliği üzerinize olsun...
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

makedonyalı

ses seda çıkmadığına göre ütüye devam edecegim anlaşılan... ;D
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

keçelerli

09112011063.jpg:[IMG]http://imageupload.org/thumb/thumb_132174.jpg[/img]
09112011057.jpg:[IMG]http://imageupload.org/thumb/thumb_132180.jpg[/img]
09112011050.jpg:[IMG]http://imageupload.org/thumb/thumb_132181.jpg[/img]

buda benim ıgsl  musketer versiyonu ses tonuna hasta oldum devrenın çok güzel sesi var  şimdilik mesafe 20 cm bobin üzerinde uğraşıyorum
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

tounsi774

HI MUSTAFA

Bir DEDEKTÖRÜ IGSL OLARAK İKİ KAFALI KULLANIMI mümkün mü.?
IS IT POSSIBLE TO USE AS A DETECTOR IGSL TWO BOX?

THANK YOU

pro-TR

s.a.
arkadaşlar m-USTA-fa ustanın bana yolladığı IGSL devresini masaya yatırdım incelemeler yapıyorum, amacım analog devre üzerine dijital bir kılıf yerleştirmek ve devreye görsel bir güzellik katmak tabi analog kısma sadık kalınacak...
sıkıntım şu tam akortlanmış ve sabitlenmiş bir başlığımın olmayışı, acaba diyorum sitede bulunan arkadaşlar başlık konusunda yardımcı olurlarmı? yani çalışır vaziyette başlık verebilirler mi? (ücret talebinde bulunacak arkadaşlar yanıtlamasın lütfen)
ilginiz için tşk ederim.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

huseyin05

Selami hocam ben yardımcı olmak isterim elimde tesero için sardığım bobin vardı. İstersen bobin telide yollayayım. Amacım para kazanmak veya her.gi bir çıkar değil bunu yazmama gerek yoktu zaten. Saygılarımla..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious