Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

T-R-Locator

Başlatan mutsuz4, 19 Ağustos 2007, 20:01:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YILDIRAY

dedektör 33 kardeşim benim karttan mı bahsetiyorsun.

Linkback: Ynt: T-R-Locator

dedektor33

Evet Yıldıray senin karttan bahsediyorum

simon46

Kartı ikiye bölme işlemini daha detaylı anlatırsanız daha aydınlatıcı bilgi verilmiş olursunuz.Alıcı ve verici bölmünün, şemada ayrılmasını gösterirseniz daha anlaşılır olur..Dedektör 33 ilginizden dolayı şimdiden teşekkürler..

pro-TR

s.a.
ustalar bi sorum olucaktı, öncelikle ben T/R LOCATORU chemelec'e ait prejeye göre yaptım. ve şu noktalar kafama takıldı
cihaz bu projeye göre çalışıyor ANCAK;
1. hoparlor bağlantısı problem çıkardı yani ilk denememde ses gelmedi ancak bi ucunu şaseye bağlayınca ses geldi
2. ve en önemlisi IC4 (14520) entegresinin şemaya göre 7-8 ve 15 nolu bacakları şaseye bağlı gözüküyor fakat baskılı devrede 8 ve 15 nolu bacaklar şaseye bağlı ama 7 nolu bacak boşta
yapmamız gereken 7 nolu bacağa atlama ile şaseye bağlarsak olurmu? calışırken el ile yapılan temasta ses daha netleştiğini yapan başka bi arkadaşım söyledi
kısaca BASKILI devrede bi hata olabilirmi?
usta arkadaşlarımın bu konuya bi el atmalarını rica ediyorum...
makinayı yeni bitirdim ancak deneme fırsatım olmadı yaptığım deneme sonuçlarını sizinle paylaşmaya çalışacağım
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

asenkron

pcb de hata olabilir atlamayı yapıp dene.

biologist55

Arkadaşlar böyle bir döküman buldum.Sanırım faydası olur

pro-TR

s.a.
ya asekron ustam bişey daha soracam
VR2 potansı şemada 470R gözüküyo ancak; şemanın altındaki parti listesinde 470K yazıyo bende parti listesine göre takmışım, makina çalışırken burdan yapılan ayar hiç etkilemio, bu ootans RX bobini ile ilgili değiştirmelimiyim?

asenkron

vr2  470R olmalı degiştir.

pro-TR

Alıntı yapılan: biologist55 - 29 Ekim 2008, 10:11:39
Arkadaşlar böyle bir döküman buldum.Sanırım faydası olur

b

bu sanırım bizim yaptığımızın kaynağını teşkil ediyor yani bizim yaptığımız senin verdiğin adrestekinin geliştirilerek modifiye edilmiş hali bunu en iyi asekron ustam bilir

asenkron

verdiğiniz linkteki cihaz rf calışan bir cihaz bu mcihazın verici katından verim alamadım .alıcı katında kullanılan ca3035 te bulunmuyor. size burdaki bilgiler sase yapımı ve bobin yerlesiminde ısık tutar.

pro-TR

s.a.
arkadaşlar şu chemelecin projeyi gerçekleştirdim. (hatalı haliylede çalışıyo bazı entegrelerde aşırı ısınmalar oluyor), baskılı devrede hatalar var dün gece inceledim ve hatayı buldum düzelttim. şema ile baskılı devreuyuşmuyor. 1-2 entegresinin bağlantıları yanlış düzelttim. bağlantılar düzelince entegre ısınması sorunu bitti ancak 14520 entegresi hala ısınıyor orayada bakmak lazım. hatalı olan entegrelerin şemadaki yerini ve baskılı devredeki hatalı yerlerin resimlerini bugün buraya eklemeye çalışacağım. umarım beceririm. bu mekinayı yapıpta çalışmadı diyen arkadaşlar beklesinler. hatta yapıpta verim almayanlar bi incelesinler sanırım problemi çözerler.
şimdi kafama takılan konu şu; bu hatalari kasıtlımı yapıyorlar yoksa kontrol etmedenmi yayınlıyorlar onu çözemedim.

pro-TR

s.a.
arkadaşlar 14520 entegresi aşırı ısınması D2 diyotunun yanmasından kaynaklanıyormuş şimdi yaptığım devre çok güzel çalışıyor, ses gayet net parazit yok denecek kadar az, devrede ısınmalar artık yok, sadece 7812 diyotu normal değerlerde ısınıyor.
baskılı devredeki hataları paintte yaptım ancak foruma ekleyemedim.

pro-TR

arkadaşlar şimdi bu makianada tek sorunum 25-0-250 vu metre, vu metreyi bulamadım, elimde 2 tane vu metre var ancak ortası "0" lı değil, işlevi tam gerçekleştiremiyorum.
Usta arkadaşlardan yardım bekliyorum. 0rtası "0"lı bi vu metre yapsak diye düşünüyorum. bu konuda bilgisi olanlar, elinde basit bir vu metre devresi olan arkadaşlar buraya eklesede onuda yapıp makinaya eklesek olmazmı?
internette çok aradım şöyle basit bi devre hatta ledli olursa daha iyi olurdu. 1-2 tane vu merte devresi buldum ama hiç biri ortası "0" lı değil.
elinde böyle bir devre olan arkadaşlar projelerini paylaşmazlarmı?

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: pro-TR - 31 Ekim 2008, 11:13:30
baskılı devredeki hataları paintte yaptım ancak foruma ekleyemedim.

feridund@gmail.com adresine gönder ben eklerim
TA5DF

pro-TR

tamam gönderdim dosyayı

pro-TR

s.a.
arkadaşlar aşağıdaki dosyada  bir locator projesi var adı: magnum1 metal locator bu locator nasıl bir locator, gücü nedir? işlevi nasıl? derinlik v.s. dosya ingilizce olduğu için pek anlayamadım. anlayan varsa yardımcı olsun

http://www.savefile.com/files/1867451

özellikle asekron hocam sizin düşüncceleriniz nedir?

asenkron

verdiğin linkteki dedektor seması  tr locator tarzı degil.

UNIQUE - TA5DF

pro-TR  arkadaşımızın yaptığı locatorun şeması

hatalı pcb

düzenlenmiş hali bu da

TA5DF

pro-TR

s.a.
arkadaşlar bu locatorda alıcı ve verici kartını ikiye bölmüş arkadaşlar varsa bölünmüş baskılı devre çizimini ekleyebilirlermi?
yaptığım locator devresi ilk elektronik denemem olması nedeniyle biraz kargacık-burgacık oldu. bu locatoru ikiye bölünmüş haliyle tekrar yapmak istiyorum.
İnanıyorum ki bu locator işe yarayacak çünkü; şuan bu haliyle denemelerde 2 metreden fazla algılama yapıyor ama tam ayarı tutturmak çok zor. algılama mesafesi arttıkça algılama sesi boğuk geliyor.  toprakta henüz deneyemedim. bu haliyle çok hassas ve ayarı zor, kartı ikiye bölünmüş vaziyette eğer arkadaşların dediği gibi alıcı verici arasında bir baskı varsa ayırarak minimuma indirebilirmiyiz? bunu denemek istiyorum.
bu sebeble alıcı vericisi bölünmüş baskılı devresi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun.
asekron hocam siz ne düşünüyonuz? 

asenkron

kartın bölünmesi iyi olur .zamanım olsa pcb cizerimde su aralar vaktim pek yok.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious