Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

derinliği yüksek ve LCDli Metal dedektörü

Başlatan ozboluk23, 21 Temmuz 2009, 02:00:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozboluk23

Merhaba arkadaşlar Derinliği YÜksek ve LCDLİ ayrım yapabilicek Bi dedektör yapmak istiyorum internetteki tüm devrelerde Derinlik vs belirtilmemiş Bi devre yaptım En fazla 15 - 30 CM bulabiliyomuş arkadaşa rezil oldum acaba yüksek PİCLİ vs bi devre mecutsa paylaşabilirmisiniz Not yukardaki devreyi tubitakta buldum sakin kimse yapmasın boşuna emeğe ve paraya yazık
Linkback: derinliği yüksek ve LCDli Metal dedektörü

beyazkuvvet

;D çok komiksin arkadaşım....

sitede biraz dolaştıysan herkes böyle bir dedektör yapma derdi içerisindeler zaten...

can_recep

Rahman Ve Rahiym Olan ALLAH ın Adıyla

can_recep

Burası gercek paylasımların yapıldıgı bır sıte her.gı bır cıkar gozetmeden bılgı paylasımı yapan bır cok uye var bu sıtede "Delta pulse"baslıklı dokumanda aradıgınızı bulabılırsınız.Devre 100% calısıyor 1100^1100 baslıkla 4 metreye kadar buyuk metallerı algılaya bılıyor gerısıde sızın becerınıze kalmıs SAYGILAR...

humhum

Buna ne dersin :

Fiyatı: 9600 Dolar
Derinlik:  18 ile 25 metre   arası.
LCD Görüntülü.

can_recep

Bu cıhaz metal dedektorumu hangı sıstemde calısıyor.Gradyometre olmasın sakın

humhum

Bu cıhaz GPR cihazı veya Toprak altını tarayan Radar sistem yani birnevi Metal Dedektor Algılayıcı.
Yer altına frekans Gönderir (30Mhz) ve geri dönen sinyalleri işlemcide işleyip LCD ekrana yansıtır.
Son zamanlarda klasik MD lerin devri bitti artık bunlar çıkınca,fakat fiyatları 4000-10000 Dolar arası maalesef.

can_recep

30 MHZ gıbı bır sınyal topragın ıcıne gırebılıyormu

hdalci

bu cihazla aranacak şey obje yada yapı temeli olabilir yani tektekci değil diye biliyorum

blackegon

Sony yine yapmış yapacağını . Adamlar ayrı bi dünya ya.

Ölüsü yetiyo yaptıkları malların...

humhum

Alıntı yapılan: can_recep - 02 Ağustos 2009, 10:41:40
30 MHZ gıbı bır sınyal topragın ıcıne gırebılıyormu

Adamların verilerine  göre  girebiliyormuş. Daha yüksek frekanslar daha iyi görüntü veriyormuş fakat yüzeysel tarıyormuş.

hdalci

bu tür cihazlar kullanma taraftarı değilim bize bilgi verdiği gibi başkalarına bilgi göndere bilir hem para vercez hemde

humhum

Alıntı yapılan: hdalci - 02 Ağustos 2009, 18:31:50
bu tür cihazlar kullanma taraftarı değilim bize bilgi verdiği gibi başkalarına bilgi göndere bilir hem para vercez hemde

Endişeni anlıyorum o  durumda anında resmi kazıya girişecen kardeş.

rafi

Merhaba humhum, sana bir şey sormak istiyorum.
Avatarındaki THz dalgalar dikkatimi çekti. THz dalga kullanarak yapılan bir dedektör var mı? Bu konuda bilgin var mı?

elaass

Alıntı yapılan: humhum - 25 Temmuz 2009, 12:09:54
Buna ne dersin :

LCD Görüntülü.
Hangi siteden aldınız bu resmi? Bana biri PhotoShop da yapmış gibi geldi. Dedektörün boyuna göre kocaman bir LCD ve 2 Minik kare renkli görüntü. Enteresan.

okantex

alet degil ama firma cakma , sony uretmiyor bunu  , iranli bir firma sony adi altında imalat yapıyor.  ama lcd gerekten bu  boyda.

Avci26

Elaass'a katılıyorum photoshop gibi duruyor, bu şekilde taşınması çok zor, böyle bir sistem olabilir ona birşey demiyorum sadece resime bakarak yorum yapılırsa "ben photoshop ile yapıldım" diye bağırıyor.....

humhum

LCD Görüntülü.
[/quote]
Hangi siteden aldınız bu resmi? Bana biri PhotoShop da yapmış gibi geldi. Dedektörün boyuna göre kocaman bir LCD ve 2 Minik kare renkli görüntü. Enteresan.

Bu siteden    http://www.sonyimager.com/product.asp

humhum

Alıntı yapılan: rafi - 02 Ağustos 2009, 23:02:48
Merhaba humhum, sana bir şey sormak istiyorum.
Avatarındaki THz dalgalar dikkatimi çekti. THz dalga kullanarak yapılan bir dedektör var mı? Bu konuda bilgin var mı?

Merhaba Rafi , Avatardaki Resimde Altın maddesine frekans (800Hz ile saniyede 100 defa)  bombardımanı yapılarak ondan THz yada ışık yayılımı olduğunu gösteriyor, bu bilimsel bir gerçektir ve yabancı bir siteden almıştım.

rafi

Açıklama için sağol humhum.
Sormamım sebebi THz konusunda son zamanlarda sürekli yeni gelişmeler oluyor. İsrail'de THz ile duvarın arkasındaki insanları gösteren bir sistem yapmışlardı. Havaalanları güvenliği için yeni hazırlanan tarayıcılar THz ile elbisenin altını görebiliyor. Bir çalışmaya göre 30 metreden topraktaki mayını tesbit etmek mümkün olacakmış. Bizim için tek sorun elde taşınabilir küçük ve ucuz THz vericiler henüz yok. Bence beş-on sene sene sonra THz kullanan çok gelişmiş metal dedektörleri göreceğiz.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious