Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

DELTA pulse nerede yanlışlık var

Başlatan ozooo, 20 Şubat 2009, 14:08:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercan

sayın arkadaşım resme bakarak biz hata nerde bilemeyiz.yaptığın kartı önüne koy önce bakır tarafını iyi bir gözden geçir.sonra yerleşim planı ve şemaya bakarak hata yapıp yapmadığını kontrol etmelisin.
Linkback: Ynt: DELTA pulse nerede yanlışlık var

ali kaptan

pcbde kısa devre kopuk gibi hatalar yoksa mosfetle lf357 arasındaki trleri bi kontrol et

humhum

akcaovalı

Alıntı yapılan: ozooo - 20 Şubat 2009, 14:08:39
s.a arkadaşlar deltayı yaptım 12v verdigim zaman ışık yanıyor ses yok 555 altına dokununca sesgeliyor birde bobinde hiç tepki yok sebebi nedir bobine kolan bagladıgımda sesi vuruyor ve kapatınca cihazı ses veriyor entegrelerin hepsini değiştirdim yine aynı soguk lehim kısa devre temazsızlıkda gördügüm ve inceledigim kadarıyla yok bir yardımcı olun ltf

beyaz

SELAM arkadaşla biz delta pulseyi yaptık bizim sorunumuz aliminyumdan başka hiç bir metali algılamaması eni 10cm uzunu 20cm aliminyum kutuyu 10cm den algılıyor daha yüksege çıkmıyor. neden aliminyum algıladıgını araştırdıgımda  iki tıransis törün arasındaki bir direnci  1k yapmışım onun için aliminyum algılıyordu başka dirençlerle orada deneme yaptım başka metalleride algılama yapıyor fakat biraz devre anormal çalışıyor. tıransistörleri önce 2N3904 VE 2N2907 TAKMIŞTIM sonra  degiştirdim bc 557ve  bc548 taktım yine aynısını yapıyor  ayarlamalara gelince  tiripotu  orta konumna  getirdim ve potansları birbirinin tersi ayarla orta konumunda ayar yaptım  ilk önce cihazdan hiç bir ses gelmiyordu sebebi 12k direnci yanlışlıkla  1k takmışım  degiştirince ses ve ayarlar norma şekilde çalışt işte 10cm algılıyor bunun üstüne çıkmak için çaba harcayorum bilgileri sizlere aktaracagım benim gönül yoldaşlarım.

ozooo

Alıntı yapılan: beyaz - 06 Mart 2009, 14:56:43
SELAM arkadaşla biz delta pulseyi yaptık bizim sorunumuz aliminyumdan başka hiç bir metali algılamaması eni 10cm uzunu 20cm aliminyum kutuyu 10cm den algılıyor daha yüksege çıkmıyor. neden aliminyum algıladıgını araştırdıgımda  iki tıransis törün arasındaki bir direnci  1k yapmışım onun için aliminyum algılıyordu başka dirençlerle orada deneme yaptım başka metalleride algılama yapıyor fakat biraz devre anormal çalışıyor. tıransistörleri önce 2N3904 VE 2N2907 TAKMIŞTIM sonra  degiştirdim bc 557ve  bc548 taktım yine aynısını yapıyor  ayarlamalara gelince  tiripotu  orta konumna  getirdim ve potansları birbirinin tersi ayarla orta konumunda ayar yaptım  ilk önce cihazdan hiç bir ses gelmiyordu sebebi 12k direnci yanlışlıkla  1k takmışım  degiştirince ses ve ayarlar norma şekilde çalışt işte 10cm algılıyor bunun üstüne çıkmak için çaba harcayorum bilgileri sizlere aktaracagım benim gönül yoldaşlarım.

s.a içim karaydı oldu kapkara :) :) :) 

Uykusuz

Aliminum sönümlenme süresi uzun süren metallerdir. Sadece aliminyumu algılamasının sebebi signal potunun min direnç konumunda olmamasıdır. Signal potunu kısadevre yapıp (min direnç konumuna alıp) tekrar deneyin.

beyaz

arkadaşlar delta pulse de  lm  556 altındaki  1nf kodansatörü  100 nf yapın devre çalışıp ses verecektir

beyaz

ssforum kardeş  lm 556  altındaki  1nf lik kondansatörü  100nf yap bobin algılamayı derhalyapcaktır

pro-TR

Alıntı yapılan: beyaz - 08 Mart 2009, 11:04:37
ssforum kardeş  lm 556  altındaki  1nf lik kondansatörü  100nf yap bobin algılamayı derhalyapcaktır

1nF cond.ü  100nF cond. ile değiştirmekteki mantık nedir? yani devrenin neyini artırıyoruz?
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

beyaz

ARKADAŞLAR DELTA PULSEYİ   SON DURUMUNA GETİRDİM VE ALİMİNYUM KUTUYA KOYDUM  LF 357 Yİ  UA741 YAPTIM ŞİMDİ DELTAM TAM 4 METREYİ ALGİLIYOR BYÜK METALLERDE KÜÇÜK METALDE  1 YTL Yİ 40CM DEN ALGILIYOR.

feridun-d

Alıntı yapılan: beyaz - 24 Nisan 2009, 17:56:25
ARKADAŞLAR DELTA PULSEYİ   SON DURUMUNA GETİRDİM VE ALİMİNYUM KUTUYA KOYDUM  LF 357 Yİ  UA741 YAPTIM ŞİMDİ DELTAM TAM 4 METREYİ ALGİLIYOR BYÜK METALLERDE KÜÇÜK METALDE  1 YTL Yİ 40CM DEN ALGILIYOR.

değişiklik yapmadan değilmi bu değerler yoksa mod yaptın mı

ercan

Alıntı yapılan: beyaz - 24 Nisan 2009, 17:56:25

arkadaşın dediği gibi bende st'nin uA741 i denedim gain ve signal ters çalıştı ve algılama mesafesi %50 gibi düştü.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious