Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dedektör ayırma prensibi nedir?

Başlatan biotec, 19 Şubat 2009, 22:10:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

biotec

Degerli arkadaşlar..
Altını metalden ayırma metotu tamamen sinyal empedansı ile alakalı olup.cisimden dönüş sinyal oranının degerlendirilmesi ile ayrım yapılmış oluyor..bu nedenle her cisim üzerine çarpan sinyal cisim  üzerinde farklı bir endüktans yaptıgına göre bu degerler ele alınmalı ve dedektör devremizin kalibrasyon olayını bunlara dayanarak yapmalıyız.ben böyle yaptım diyemiyecem hala devrelerimin bitmesini bekliyorum..

Lcd ekranlı 16f877 ile bir devre tasarlıyorum..derinlik şuan için belli degil....yakında sitemde yayınlayacagım..herkese iyi çalışmalar..

Linkback: Dedektör ayırma prensibi nedir?

haberci

metal   ayrım  konusunda  farklı  yöntemler  denenmeli. örneğin  PI sistemlerde  frekans  sabit  aralıklarla  arttırılarak  metallerin buna   bağlı olarak sönümlenmelerindeki değişim  oranları grafik oluşturularak  gözlenebilir ve   değerlendirilebilir.yada  değişik  frekans  şekilleri  ve  metallerin  buna  vermiş  olduğu  tepkiler karşılaştırılabilir.yada  daha farklı  yöntemler............

beyazkuvvet

benim düşüncem bu tarz metali ayıran ve derinliği gösteren bir cihaz yapılacaksa buradaki mantık önceden hafızaya yüklenmiş olan derinlik-metal cinsi ve metal büyüklüklerinin arama esnasında elde edilen veri ile karşılaştırılması olmalıdır...bunun içinde piyasada çokça bulunan tarzda picler işimizi görmeyecektir bu tarz uygulamalarda dspic yada pc de kullanılacak bir program gerekmektedir...ve çok iyide bir ar-ge yapılmalı...

yanlız bu ayrım ve derinliği elde edilen veri ile karşılaştırmak bişey değilde toprak olayı birazz zahmetli...ben şahsen en iyi dedektörde derinlik değil toprak ayarının iyi olmasına bakarım...şu sıralar metal dedektörleri üzerine tekrardan bazı çalışmalar yapacağım..analog kısımlarda ihtiyaç duyduğum konularda yardımınıza ihtiyacım var...iyi çalışmalar....

BigBang

Toprağın tanımını cihaza yapabilseydik , o da bize metali mutlaka tanımlardı   ::) Ama maalesef metal alaşımlarında olduğu kadar homojen değil  :(

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: BigBang - 28 Haziran 2009, 05:14:52
Toprağın tanımını cihaza yapabilseydik , o da bize metali mutlaka tanımlardı   ::) Ama maalesef metal alaşımlarında olduğu kadar homojen değil  :(

pı sistemde aynı metali farklı derinliklerde denediyseniz elde edeceğiniz sinyalde çok büyük farklar olduğunu göreceksiniz...aynı şey metalin miktarı için de geçerli....

ama tabi yinede uykus hocama sormak lazım...

BigBang

Metalin kütle ve yüzey alanına bağlı verileri formüle ederek yazılımla başarmak mümkün olabilir ancak toprağın düzensizliği veya ufak tefek metal kirlilikleri de eklenirse herşey berbat olacaktır.Sonuçta MTA gibi bilimsel araştırmalar yapan firmaların ellerinde "son teknoloji" denilen cihazlar olduğu halde "delgi" gibi eski ve elle tutulur , analiz edilebilir bir yöntemi kullanmak zorunda kalıyorlar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious