Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Tesoro Eldorado

Başlatan çavuş, 29 Aralık 2008, 18:26:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercan

çavuş kardeş eldoradoyu kutulayıp toprakta deneyebildinmi.kararlılığı,performansı nasıl merakla bekliyoruz.
Linkback: Ynt: Tesoro Eldorado

YILDIRAY

merhaba arkadaşlar burda iki farklı şema var birisinde entegreler farklı diğerinde farklı aynı şekilde transistörler hangisi daha uygun olur

çavuş

Henüz toprakta denyemedim.ivconic geotechte konsrentik bobin ölçülerini verirse o zaman kutulayıp deneyeceğim.şu an öyle duruyor.Eldorado yu yapan arkadaşlar bu verdiğim açık şemaya göre malzemeleri dizin.

reis54

resimediki işaretli yerlerde bazı drenlerin yanlarında ''e'' harfi var onlar ne açıklarsanız sevinirim

[IMG]http://img99.imageshack.us/img99/330/akema1bp5.jpg[/img]

çavuş

''e'' yazanlar ohm oluyor.yani 100e= 100 ohm 10e= 10 ohm demek istemiş ivconic...

çavuş

Arkadaşlar bazılarınız bobin biliglerini isteyor şöyle diyeyim bobin işini ivconic yapıyor o yapıp geotech e verecek o zamana kadar beklememiz lazım.ama bobinleri DD şekilde yaparsanızda çalışır ama pinpoint DD de pek olmuyor.TX:6 mH  RX:6,5 mH olacak şekilde ayarlayıp deneyin çalıştığını göreceksiniz...
Kolay gelsin arkadaşlar...

elektro

cavuş arkadaşım merhaba senin kullanmış olduğun bobin ölcüleri nedir tam acıklamalarını yazarsan cok sevinirim  cünkü bende bobin ölcer olmadığı icin  sordum kusura bakma birde msn adresini alabilirmiyim kolay gelsin

YILDIRAY

merhaba arkadaşlar tesoro eldoradoyu yaptım çalışıyor ama bir türlü bobini ayarlayamadım tgs bobinini kullanıyorum bazen algılıyo bazen algılamıyor bir de anahtarlar nasıl olacak hangisinde all oluyor yada hangi kabloları birleştirmek gerekiyor.

çavuş

burada bağlantılar var.aynı zamanda anahtar konumlarını yazmış.biraz daha kurcalarsan güzel mesafe yakalayabilirsin şayet bobin değerleri doğruysa.

YILDIRAY

merhaba arkadaşlar 3konumlu anahtar bulamadım all modu ve disc mod için kabloları nasıl bağlamak gerekiyor şema pcb üzerinde gösterebilirmisiniz.(çavuş)

ademsu

Alıntı yapılan: çavuş - 19 Ocak 2009, 20:32:35
birde ben Eldorado için ayrı bobin yapmadım TGSL nin bobinini kullandım.Eldorado için konsrentik bobin yapılırsa pinpoint için daha iyi olur.birde arasıra karasızlaşıyor makine oda bobinden kaynaklanıyor.ivconic konsrentik bobini yayınlarsa onu yapacam artık...

slm arkadaşlar bu şemanın tüm bilgileri var bende bobin dahil fakat yapmaya degermi bilmiyorum
buraya koyacakdım koyamadım sürekli hata veriyor   tarsosu yapdım çalışdırdım fakat metal ayırımını yapamadım her metela ses veriyor..cavuş arkadaşım istersen istiyeceksindir meil adresini yazarsın gönderirim saygılar  iyi çalışmalar

çavuş

ademsu bunlardan söz ediyorsunuz ben denemedim bunları ama deneyeceğim inşaallah bir gün...

ademsu

özür arkadaşım tesoro golden sabre ayitmiş  resim ve dökümanlar  ivconic  in...bende sabırsızlıkla bekliyorum devrenizin bitmesini  başarılar iyi çalışmalar...

YILDIRAY

çavuş eldoradonun bobinleri hakkında bir fikrin var mı tgs bobinlerinden ben bir randuman alamadım.çekiş mesafesi çok kısa

elektro

ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA ELDORADONUN BİTMİŞ HALİ DENEDİM SÜPER AYRIM SÜPER CALIŞMA PRENSİBİ VAR TEK 1TL PARAYI 40 CM  RAHATLIKLA ALGILAYABİLİYOR HERKESİN RAHATLIKLA YAPMASINA TAVSİYE EDERİM VİDEOSUNU   CEKİP SİZLERE SUNACAĞIM HERKESE KOLAY GELSİN.

çavuş

kardeş eline sağlık bundan sonra Eldorado zamanı.emekli AMCA başta bana demişti zaten yapacağın en iyi makine bu olacak diye.

emekli AMCA

merhabalar..

eline sağlık elektro  tebrik ederim..çok güzel bir çalışma olmuş süper bir netice almışsın..

en kısa zamanda videosunu da seyretmek isterim..çavuşla başlayan seninle devam eden eldorado fırtınası esecek bu forumda ..öyle gözüküyor..

herkese kolay gelsin ...

elektro

ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM EMEKLİ AMCA  ALLAH RAZIOLSUN SENDEN BİRDE CAVUŞ ARKADAŞIMDAN 

ARKADAŞLAR COK ÖNEMLİ BİR DUYURU YAPMAK İSTİYORUM   TÜM FOKSİYONLARI OKADAR DÜZGÜN CALIŞIYOR BİRDE PİT POİN ÖZELLİĞİ DAHİL DÜM ÖZELLİKLERİ HEMDE EVİN İCİNDE MÜKEMMEL  10 KURUŞU 20CM DEN BANAMISIN DEMİYOR  HEM AYRIMDA HEMDE   AYRIMSIZ MODDA  BURDA NE İCİN VARIZ PAYLAŞIM İCİN  HERKESE TEŞEKKÜRLER

gurdal

elektro kardeşim maşallah tebrik ediyorum.iyi çalışma çıkarmışsın
Amatör

reis54

Eline sağlık elektro güzel olmuş temiz çalışmanın başarısı bu olsa gerek başarıların devamını diliriyoruz ayrımlı bir makinada 40 cm çok süper bir mesafe herkese hayırlı olsun saygılar... 

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious