Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Tesoro Eldorado

Başlatan çavuş, 29 Aralık 2008, 18:26:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çavuş

arkadaşlar bu şema hakkında ne düşünüyorsunuz yapmaya değermi.ivconic yapıp çalıştırmış.Tesoro kendi sitesinde Eldorado yu çok övmüş.

Not:Alıntıdır...Thanks İvconic...
Linkback: Tesoro Eldorado

UNIQUE - TA5DF

bu şema bende 2 yılı aşkın süredir var. bobin bilgileri yok. tabi yeterli detay da yok. ayrıca ivconic in yayınladığı şemalar ve bilgilerden yola çıkarak çalışan cihaz yapan var mı aramızda ona bakmak lazım. eğer varsa cihaz çok kolay bulunur malzemelerden yapılmış.1-2 günde toplanır.
TA5DF

GORDİANUS

tesoronun tum modelleri iyidir ama devrenin aslini bulmak iş birakın bu şarlatanın devrelerini ivkonicin hangi verdigi devre iyi ciktıki

çavuş

arkadaşlar ben TGSL yi yaptım çalışıyor. altın bir yüzüğü havada 25-30 cm den alıyor ama büyük cisimleri en fazla 60-70 den alıyor.Eldorado yu sormamın nedeni bu dedektör büyük cisimleri daha derinden algılaması ve Tesoro  nun kendi sitesinde yazdığı gibi çok mineralli toprakta yüksek verimle çalışması.

çavuş

arkadaşlar bugün Eldoradoyu yapıp tamamladım çalışıyor.50 kuruşu yaklaşık olarak 25-30 cm den algılıyor fakat bu mesafe daha bobinin tam olarak ayarlanmamış haliyle.ayrıca TGSL nin bobinini kullandım ayrı bir bobin yapmadım.ayarlamaya çalışıyorum bakalım nasıl bişey olacak...

kolay gelsin herkese...

YILDIRAY

merhaba tesoro eldorado, tgsl,goldy ve 1265 aynı devre sadece herkes kendine göre ayrı devre cizim programı ile cizildiği için ilk bakışta farklı bir devre gibi görünüyor.

emekli AMCA

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 18 Ocak 2009, 20:07:05
merhaba tesoro eldorado, tgsl,goldy ve 1265 aynı devre sadece herkes kendine göre ayrı devre cizim programı ile cizildiği için ilk bakışta farklı bir devre gibi görünüyor.

Eldorado tamamiyle farklı bir dedektör  yanılıyorsun..

mesela her kanalında auto -zero özelliği var .yani kararlı çalışır tgs gibi değil öyle her kımıldatmada sallamada ötmez kararlılığını otomatik olarak yapar.

şu aralar hangi devreyi yapayım diye düşünenlere tavsiye ediyorum..

sallama tip dedektördür sadece all-metal modunda sallamasız çalışır ve bu mod da pin- point olarak da kullanılır..

emekli AMCA

bu arada çavuş u da tebrik ediyorum 

örnek bir hareketle hem eldorado başlığını açtı hemde devreyi bizzat kendisi başlayıp çalıştırarak sonucu paylaştı..

devreyi hazırlayan ve pcb çızen ivconic in de eline sağlık bu şemada dan şüphelenmiyorum aksine ivconic  örjinalinden eksiklerini tamamlamıştır(şemada elips içine alınmış yerler) bir tek anfi bölümünde çıkış tr sinin ablemi ters çizilmiş ..

YILDIRAY

iyide hocam devrede farklı bir eleman yok transistörler kond.entegreler aynı direnç aynı neyi farklı ben göremedim saygılar

ercan

arkadaşlar bu dedektör tek para içinmi yoksa derinliği varmı emekli amca kararlı çalıştığını söylüyor biraz derinlikte varsa yemede yanında yat.yanlız bu devrede batt test özelliği olmayacakmıydı?ayrıca çavuşa paylaşımı için teşekkür ediyorum.

ercan

arkadaşlar bu cihazın orjinalinde GBE(groun balance) de 3.75 tur pot kullanılmış yapacak arkadaşlar dikkate alırsa çok turlu potla daha hassas toprak ayarı yapılabilir.

çavuş

Eldorado kendi orjinal kutusunda yazdığı gibi All Purpose yani çok amaçlı kullanıma sahip.Battery teste gelince onu ivconic iptal etmiş.eğer çok gerek görürseniz kendinizde sonradan ekleyebilirsiniz.
kolay gelsin...

ercan

çavuş arkadaş yarım sattir arıyorum geotech teki sayfasını bulamadım.linki koyabilirsen yada basılabilir pcb sini. birde büyük metallerde nasıl tgs den iyimi?

çavuş

büyük metallerde TGS den oldukça iyi bizzat test ettim.
Link:http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=14898

çavuş

birde ben Eldorado için ayrı bobin yapmadım TGSL nin bobinini kullandım.Eldorado için konsrentik bobin yapılırsa pinpoint için daha iyi olur.birde arasıra karasızlaşıyor makine oda bobinden kaynaklanıyor.ivconic konsrentik bobini yayınlarsa onu yapacam artık...

eqoder

Arkadaşlar gerçekten mümkünse basılabilir pcb ve bobin ölçülerini bilgilendirirseniz memnun olurum eldoradoyu bende yapmak istiyorum, saygılar.

ercan

arkadaşlar linkte pcb verilmiş fakat ben dosyayı açacak programı bulamadım.sizden ricam programın linkini verebilirmisiniz.

çavuş

dosyayı açabileniz için link veriyorum.ilk önce demo yu kurun sonra update yikurun en son crack yapın.çıktı alırsınız.

http://www.savefile.com/files/1974017

çavuş

Eldorado Malzeme Listesi
Entegreler
- CD4024
- TL081
- 2xLM393
- 3xTL082
- 2xLM358
- 7808

Transistörler
- 3xBC327
- 2xBC337
- 2N2222
- 3xBF245

Kondansatörler
- 4x220uF
- 6x470nF
- 47nF
- 5x220nF
- 33nF
- 5x100nF
- 2x22nF
- 1nF
- 100pF
- 30pF
- 15pF
- 5pF

Dirençler
- 6x47K
- 24K
- 4x2K
- 8x1K
- 12x100K
- 6x5K1
- 6x20K
- 7x10K
- 4x2M7
- 3x330K
- 2x1M
- 220K
- 2x100 ohm
- 10 ohm
- 100K Trimpot
- 3x100K Pot.
- 10K Pot.

Diyotlar
- 10x1N4148

Ek Malzemeler
- 14'lü soket
- 8x8'li soket
- 3 bacaklı 3 konumlu switch
- 6 bacaklı 2 konumlu switch
- 16 ohm hoparlör(8 ohm kullanırsanızda olur)

çavuş

arkadaşlar yaptığım eldoradonun resimleri...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious