Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

BIRAKSAKMI BU İŞLERİ ACABA?

Başlatan dekoratör, 27 Ağustos 2008, 21:23:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dekoratör

Bu dedektör yapma fikirlerinden vaz mı geçsek acaba diyorum. delta pulseyi yaptım sonuç hiçde iyi değil mesafe çok az ayrıca neye öttüğünü anlamak için müneccim olmak lazım zaten sınırda ayarlıyorsun eşiği kendiliğindende ötmeye başlıyor metalede ötüyor metalsizde ötüyor ayrıca havada metali gösteriyorsun otüyor çekiyorsun bir süre daha ötmeye devam ediyor. bu devre ya fake yada özellikle eksik veya yanlış yayınlanmış bir devre kanaatimce.yanlış anlaşılmasın bizim forumda kimseyi suçlamıyorum çıkış yeri olan thunting.com dan şüpheleniyorum zaten ortalıktaki bütün şemalar oradan ortaya çıktı sanırım.
   daha önce deltayı ortadan kaldırmıştım kt 315 in yayınladığı manuel tune ilavesini yaptım bu seferde hiç susmuyor metalde algılamıyor. Bu sefer birdaha ortaya çıkamıyacak şekilde ortadan kaldırdım >:(

daha sonra tgsl yi yaptım okadar uğraşıp konsentrik bobin yaptım(sanırım en zor bobin olsa gerek) defalarca uğraşıp havada 35 cmden 1 lirayı algılattım. ama gerçek hayatta bu cihazı kullanmak mümkün değil.kendi kablosunun en küçük kıpırdanmasıyla sinyal veriyor.bu makinada denemediğim şey kalmadı
her çeşit kabloyu denedim hatta en sonunda play stationun joy stiğinin kablosunu dahi denedim mümkün değil olmuyor.bobin ayarını bozarsan biraz sakinleşiyor ama mesafede düşüyor.tx teki 2adet cyi rx teki 1 adet ceyi başlığa yerleştirmeme rağmen hiç bir faydası olmadı. şimdi bu devreyide kaldırıp atıyorum. Bir daha dedektör yapmaya karar verirsem kesinlikle ortalıkta dolaşan bir devre yapmam.
  benim sizlerede önerim boşuna kürek çekmeyin . yapacaksak adam gibi bir dedektör kopyalayalım yapalım kullanalım ha patent hakkımı var önemli değil bir yerlerinde değişiklik yaparız. daha olmadı maillerimizle haberleşiriz.zaten bizim ticari bir amacımız olmadığı için herkes kendine bir tane yapıp kullanacak sonuçta yasal bir sorun olabileceğini sanmıyorum. sonra eğer orj. bir dedktör parçalayıp kopyalarsak kısım kısım kat kat olayın mantığını çözer geliştirmeye bile çalışırız. sanırım yine kendi kendimi gaza getirip uzun bir yazı yazdım :)  ben bir arkadaşımın kullandığı orj bir dedektörü ödünç almaya çalışacağım alabilirsem sonra çizebilirsem şemasını çizip kopyalarız artık......büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.......
Linkback: BIRAKSAKMI BU İŞLERİ ACABA?
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

GORDİANUS

arkadaşim katılıyorum sorununa benim problemim yok devrelerle ilgili ama şu gercek ki en dandik bfo devreyi dahi calişmasi icin baya duzenneme gerek iyi duzgun devre bulamasın piyasada aciklaması uzun olaca icin nedenini belki daha sonra aciklarım en iyi yontem kopyalamak tır saygılar.not ivkonic ipinne kuyuya inmeyin ticari amaclidir devreleri

emekli AMCA

arkadaşlar ben sizin kadar karamsar değilim önce bunu bildireyim...

madem öyle istiyorsunuz  kıimin elinde rafa kaldırmış arızalı olabilir hatta entegrelerin üstü silinmiş olabilir iyi bildiğiniz bir makinayı gönderin bana  çalıştırayım üzerinde yeni teknikleri uyguluyalım yapan bile tanımaz....

Uykusuz

Sayın dekoratör, Deltada da tgsde de sizin bahsettiğiniz sorunları yaşamadım. Mutlaka gözünüzden kaçan bir nokta var diye düşünyorum. Deltayı manual tune özelliğinde de kullandım sorun yoktu cihazı hangi ayarda bırakırsanız o ayarda kalmasını sağlıyor. Tesoro ile de baya gezdim kablosunda bahsettiğiniz sorunu yaşamadım.

Kopyalama işine gelince ben kopyalama taraftarı değilim. Delta veya tesoro çalışan cihazlar. Bunlar üzerinden kendinizi geliştirebilirsiniz.  Bir de forumumuzda hazır şema hazır yazılım  değil de devre mantığı çalışma prensibi matematiksel hesaplamaları konuları üzerinde arkadaşlar daha fazla yoğunlaşsalar daha iyi olur tabi. Benim derdimde işte bu herkes cihaz kopyalamaya çalışıyor hazır şemalar hazır projeler istiyor.

Geçenlerde bir başlık açmıştım Alıcı ile Verici arasındaki faz kayması diye ama unutuldu gitti. Gerçek önemli sorunların bunların olduğunu düşünüyorum ben. Devre mantığını çözdüten sonra elinizdeki hazır şemalara sayın emekli AMCA gibi takla attırırsınız.

Herkese saygılar.

asenkron

sen bıraksan bu işler seni bırakırmı sanıyon mikrobu kaptın bir kere .
ya mokoko  ya mokoko .

23nisan

dekarötöre katılıyorum benim sözümü kimse dinlemiyor yada kaileye almıyor bunun eksikliğini benn yaşamam çünkü bizler gerçekleri konuşuyoruz kesinlikle adsl kalbosundan buraya başlık yapılıyor diye yazmayın bile nedenmi kabloda ekkk bilee olsa sistem hatalı çalışıyor gerginlik oluyor adsl kablosundan benn denedim 1m2 vede ufak başlığa hiçç alakası yokk deli gibi forumun herr yerine bukonuyu açtım cevap veren bile yokk cevap verilmemesinin sebebi kaileye alınmamaktan yada eksik amatör fazla bilgisi yokk diye yazılmıyor fark etmezki benn bütün denemeler vede ortaya çıkan sonuçları yazıyorum hatta bişey daha yazayım kimi arkadaşlar devreyi bileee çalıştıramıyorlar sebebi isee çokk basit ennn çokk bilenen arızayı söylüyorum sistem ilkk acıldığında entegrelere 10volt gidiyor bu10vtu 2tane diyot seri bağlanmış şekilde 1.4volt düşürerek bütün sistemi çalıştıırlmaya verilmiş eğer enn ufak birr yede hata varsa önce burası yanıyor sonra arıza çokk emek vede uğraş sonuuc bulan arkadaşlar varr hepsine bedava yerdim etme hevesiyle yaşıyorum amaa benn daha istediğim veriyi alamadım sn.dekaratör s.n profösör hepp usta kişiler hayatlarını vermişler elektroniğe aynı benim elde ettiğim sonuca varmışlar demekki 3.kişi sorun  yaşayamaz hadi benn sürekli buradaki başlığı uygulayarak bişeyler yapamadım buiki kişidemi yapamadı komik değilmi arkadaşlar kimse kimseye bokk atamaz benn sadece herkesin bişeyler yapmasını istediğim gibi kendimde iyii cihaz sahibi olmak istiyorum eğerki gerçekten bilgini burada buuu cihazların gerçek verimini paylaşacaksa saygı duyarız yoksa gerçekten herkes için bupaylaşımlar üzücü olur

alemdar

herkese merhaba
sevgili dostlar yazılanlardan baktığım kadarıyla bir yılgınlık var,fakat azimle herşey olur,burada uğraşılan cihazların orjinalini ben 90 lı yıllada kullandım oldukça kaliteli bir cihazdı sniffer.Sanırım burada sıkca yaşanan sorunlar yapılan kartın kalitesizliğinden veya elmanların kaliteli olmayışından teknisyeni uğraştırıyor,canından bezdiriyor.Burada olay şu imkan varsa fabrikasyon kart imal yaptırmak veya yaptıran arkadaşlardan satın alıp sorunlarımızı kısmen aşmaktır.ben kendi yaptığım ve reklamcıya yaptırdığım pcb lerden görünüşleri güzel olsa bile malesef hiç sonuç alamadım.Orjinal yapılmış pcb denemekte yarar var.Yılmaya gerek yok eğer bu şemalar gerçekse bire bir sniffer şemaları ise uğraşmaya değer,Fakat çizimde yapılmış hileler varsa yapılacak pek fazla birşey yok.Noksanlar bulunup giderilmeli.Herkese kolay gelsin...

ali kaptan

ya arkadaşlar bence herşeyden önce osiloskop sahibi olmak lazım.neden mi devrenin çalışma mantığını anlayan arkadaşlar delta için söylüyorum ölçüm noktalarındaki skop görüntülerinden zamanlamanın doğru olup olmadığını mutlaka görmeliler.çünkü son derece önemli.ister kişisel hatalar olsun isterse malzemelerden veya malzemelerin toleranslarından kaynaklanan hatalar olsun devreye çok etki ediyor.peki osiloskop olmadan kesin olarak hata şudur diyebilir miyiz veya zamanlamalar doğru diyebilir miyiz?kanaatimce kesinlikle hayır!ayrıca pc programları bu işleri halledebilecek seviyede değiller kesinlikle.

benim pek vaktim olmuyor devre yapmaya veya tasarlamaya maalesef! kopyalamak isteyen arkadaşlar için söylüyorum:okutamadığınız entegreleri seve seve ve kesinlikle hiç bir menfaat beklemeksizin ve hatta bi teşekkür bile beklemeden okutup varsa vereceğiniz boş entegreye yazmayı ve yoksa kendim temin ederek size eskisi ve yenisini beraber göndermeye hazırım.çalıştığım iş yerinde her gün pek çok entegreyi programlıyorum.yani bu iş benim vaktimi bile almayacak.herkese kolay gelsin..

night

arkadaşlar bende deltayı ilk yaptıgımda 1m2 başlıkla denemek için araziye cıktım 0,5 telten 12 tur sardım evet havada teneke yag kutusunu 2-2,5 metreden algılıyor fakat toprakta iş degişiyor başlıgı 15 cm den aşagı tutarsanız kararsızlaşıp ötmeye başlıyor olur olmaz yerlerde sürekli sıfırlamanız gerekiyorki buda insanı yıldırıyor her iki tarafında eşit şekilde paralel olması gerekiyor topraga hiçbir metali kacırmıyor en fazla 70 cm kazdım ondada at nalı 50 cmdende eski bir bıcak cıktı tek sorun makine bazen kararsızlaşıyor oda sanırım parcaların kalitesizligi ve töleranslarından kaynaklanıyor ve en kötüsüde tabiki aşagıda ne oldugunu bilmeden kazıp sonucun hüsran olması boşa kazma kürek sallayıp durmak ;D

ali kaptan

yanlış anlaşılmasın,ben yaptığım deltayı çalıştırdım ve sonuçları da bence iyi fakat arazide denemedim.üstelik ne bobin çok iyiydi ne devrenin kutusu vardı.bi yazısında emekli amcanın da dediği gibi kutulamak uygun kablo kullanmak devreyi ekranlamak vs sanıldığından çok daha önemli.benim deltada yaptığım son denememde bobinin uçlarında 1400vac gördüm.bu basit bi rakam değil.devreyi bu vb etkilerden korumak lazım.

dekoratör

sanırım deltada zamanlama sorunu var cihazı ayarlıyorsunuz 1 dakika sonra durup dururken ötüyor niye ötüyor peki bobinde ki darbe kesilmeden okuduğu için herhalde bu nasıl aşılır bilmiyorum c değerlerimi değişecek dirençlermi değişecek bilmiyorum ama bir sorun olduğu muhakkak birde havada metali yaklaştırıp geri çektiğiniz zaman tepkisi çok yavaş metali çektiğiniz halde bir süre daha otüyor c lermi dolup boşalıyor bilmiyorum profösyonel bir hale getirmek için devrenin baştan aşağı yeniden hesaplanması lazım. metali çektikten sonra ötmesi zaten hoş bir durum değil. arazide ayarı tutturupta arama yapabilirseniz metali bulduğunuz noktadan uzaklaştıktan sonrada ötecek demektir.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

asenkron

dekarator devreyi 12 v regüle edip denersen .ötme olayı cözülecektir sanıyorum.

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: asenkron - 27 Ağustos 2008, 22:13:42
sen bıraksan bu işler seni bırakırmı sanıyon mikrobu kaptın bir kere .
ya mokoko  ya mokoko .
sigaradan beter bu hastalık . çeken bilir. :) :)
TA5DF

yanlızkurt

arkadaşlar devrede en kritik yerden biride pcb. çok sağlam gözüksede hata olabiliyor. yada kopuk devre. şu aralar hiç zamanım yok uğraşmaya ama ben deltatada böyle problemler yaşamadım. önce pcb lerinizi inceleyin ondan sonra malzemelerinizi kontrol ediniz.

tumulus

ARKADAŞLAR SİZİNGİBİ ELEKTRONİKTEN ANLAMAM . BEN  DEFİNE BULUCUSUYUM (AVCI DEGİL) .BU SİTEYİ  UZUN ZAMANDIR TAKİP ETTİM AMA YİNE ANLAMADIM ,ELEKTRONİK DEYİMLERİ . BENDE SİPARİŞ VERDİM BİR ADET DELTA PULS ALDIM .KUTULU ALACAK PARAM YOKTU . KUTU NERDE SATILIR NASIL YAPILIR DİYEDE YARDIM ALDIM. YARDIM EDEN HERKESE TEŞŞEKÜR EDERİM.ALDIGIM CİHAZ EKRANLI DELTA PULS PROBLEMSİZ ÇALIŞIYOR . ;)

dekoratör

Alıntı yapılan: tumulus - 05 Eylül 2008, 13:36:57
ARKADAŞLAR SİZİNGİBİ ELEKTRONİKTEN ANLAMAM . BEN  DEFİNE BULUCUSUYUM (AVCI DEGİL) .BU SİTEYİ  UZUN ZAMANDIR TAKİP ETTİM AMA YİNE ANLAMADIM ,ELEKTRONİK DEYİMLERİ . BENDE SİPARİŞ VERDİM BİR ADET DELTA PULS ALDIM .KUTULU ALACAK PARAM YOKTU . KUTU NERDE SATILIR NASIL YAPILIR DİYEDE YARDIM ALDIM. YARDIM EDEN HERKESE TEŞŞEKÜR EDERİM.ALDIGIM CİHAZ EKRANLI DELTA PULS PROBLEMSİZ ÇALIŞIYOR . ;)

küçük resim hiç yabancı gelmedi ( ;))

emir

feruduna  katılıyorum  ama  sigaradan  kötü  hiçbirşey  yok
DADAŞ

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: emir - 05 Eylül 2008, 20:05:17
feruduna  katılıyorum  ama  sigaradan  kötü  hiçbirşey  yok
haklısın ama ben hiç sigara için gece 2 de kalkıp program yazmadım :) :)
TA5DF

ercan

dekoratör arkadaşım,manuel tuneyi geçen hafta yaptım. bir haftadır deniyorum.pot tam ortadayken susuyor ve defalarca açıp kapatmama rağmen ayarlar bozulmuyor.hatta ilk açışta bile ötme sesi olmadan cihaz kullanıma hazır.fakat potla ayarı(tam orta)tutturmak zor oluyor o yüzden çok turlu trimpot taktım (vidanın görüneceği bir delik delip kutuyaya slikonladım)iyi oldu.birde sen dene istersen.yazık okadar emek   ve para harcadığın cihazı bir kenara atma.kullandığın bobinin omajına ve değerine dikkat et .sönümleme dirençlerine ve diyotları şotki tak.sanırım bunlar sorunlarını çözecektir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious