Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Aracinda HHO Generator kullanan varmi ?

Başlatan remzi50, 27 Ağustos 2008, 01:24:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

remzi50

Emekli Amca vakit buldukca denemelere devam ediyorum.Bugun geri donusum engelleyicinin (flashback arrestor) malzemelerini aldim.Bakalim bir kac kavanoz patlatabilecekmiyim.

Iyi bir sonuc cikarsa yeni bir baslik acip butun teferruatlari payasiriz.Ama arabayla yolda kalirsam onu yazmam haberiniz olsun :D
Linkback: Ynt: Aracinda HHO Generator kullanan varmi ?

ali kaptan

gelişmeleri ben de sizin kadar merak ediyorum.

UNIQUE - TA5DF

tüm paylaşımlar için teşekkürler. bende 5-6 yıl önce bir iki deneme yapmıştım. kardeşimin elbiseleri kısmen bir patlamada yandığı için deneyleri bırakmıştım. ama hala içimde kalmış. merakla çalışmalarınızı bekliyorum.
TA5DF

aslan7333

arkadaşlar foruma yeni katıldım ve HHO generator konusuyla ilgileniyorum bu aralr,kısmetse denemelere başlıyacam.flashback arrestor den bahsetmişsiniz,bunun yapımı için neler gerekiyor acaba veya hazır bulunurmu piyasada?

ercan

arkadaşlar 8-9 yıl önce hidrozon makinesi yapmaya çalışırken edindiğim tecrübeleri sizlere aktarmaya çalışıyım.
1-elektroliz için voltaj değil (4 volt yeterlidir) elektrotlardan geçirilen akım önemlidir(DC).ne kadar akım okadar hidrojen.
2-saf su kullanılmalı ve 1 lt suya 1 kaşık potasyumhidroksit(toz halinde kimyasal ozamanlar kilosunu 4 milyona almıştım) ilavesi elektrolizi hızlandırır.bu karışım iyice çözdürülmeli sonra elektrolize başlanmalı.
3-elektrot olarak paslanmaz çelik ve grafit kullanılabilir.grafit biraz  pahalıdır ama metal olmadığı için asla çözülmez.paslanmaz çelikse grafitten daha iyi bir iletken olduğu için tercih edilebilir.
4-elektrotlar birbirine ne kadar yakın olursa o kadar iyidir.istendiği kadar paralel elektrot bağlanabilir tabi çok yüksek akımlar verecekseniz.
5-1m3 hidrojen için en az 4kwh elektrik harcamak gerekiyor.arba alternatörleri bunun  10da birini anca üretir.yani 10 saatte 1m3 hidrojenimiz olur.bununla ne kadar benzin tasarrufu sağlanacağını hesaplayın artık.benim tahminime  göre 1-2 litre anca.
6-PWM kontrölü emniyet açısından iyidir ayrıca elektroliz kabında gazın birikebileceği fazla hacim bırakılmamalı.yani bileşik bir kap yapılmalı ve su eksildikçe elektroliz kabına su takviyesi yapması için.hem bu sistemin verimliliğinide artırır.

ercan

birde suyun fazla ısınması var bunun içinde çıkma araç kalorifer radyatörü ve 15-20 cm lik bilgisayar fanı kullanılabilir.devirdaim pompası olarakta cama su fışkırtan pompa.

ercan

arkadaşlar ayrıca en iyi yakıt tasarruf yöntemi gereksiz hızlanma ve frenlemelerden kaçınmaktır.

aslan7333

arkadaşlar baya bi uğraştıktan sonra sistemi yaptım,PWM devresi,flashback arrestor,nem tutucu vs.ancak ilk denememi daha bugün yaptım ama verim göremedim,yani arabanın elektriğinden çaldığı enerjiden daha fazlasını geri veremiyor.ben elektrotları iç içe geçmiş 4 tane krom borudab yaptım ve yaklaşık 25 amper çekiyor(bi ara komple sistemin fotolarını eklerim).acaba elektrotların paslanmaz çelik ve düz plakalar halinde olması verimi arttırabilirmi veya 2 yada üç ünite yapıp seri bağlasak,voltaj bölünür ama akım hepsinden aynı geçer,daha iyi sonuç alınabilirmi.fikri veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

ercan

sayın arkadaşım tebrik ederim.sistemi çalıştırmışın.  verimli olmasada en azından denemiş ve tecrübe kazanmış oldun. bu tür bir sistemle  fazla yakıt tasarrufu sağlanamayacağını yazmıştım.en iyi yakıt tasarrufunun sürücünün aracı kullanmasına bağlı olduğunuda yazmıştım.sistem 20-25 amper civarında zaten alternatörün sağlıyacağı maximum akımı kullanıyordur.yani sistemi iyi kurmuşsun.içiçe boru elektrotlar iyi bir seçim.yakınlık ve alanından dolayı kaynak akımını max a yakın seviyede kullanır.potasyum hidroksit te eklediysen sistem münkün olan enverimli haliyle çalışıyordur.burda elektrot olarak paslanmaz çelik oksitlenmeme bakır ve alaşımları gibi metaller gibi çabuk çözünmediği için kullanılabilir.ama metal olduğu için paslanmaz çelikte er geç çözünecektir ve paslanmaz çelik kullanmak fazladan hidrojen çıkarmaz.kullandığın elektrotlar krom sanıyorum  çözününceye kadar devam et.
elektroliz için 4 volt yeterlidir.fazlası ziyan olur.araba için 3 tane seri ünite daha verimli olabilir tabi konulacak yer bulunuyorsa.
alternatörler motorun devirine göre 30 amper civarında akım sağlayabilir.buda satte 30x12=360watt demektir.1m3 hidrojen elde etmek için
4000w gerektiğine göre en verimli sistemle bile bu 10-12 saatte 1m3 anca üretilir.buda nekadar tasarruf sağlar.10-12 saat çalışmada 1-2 litre belki.harcadığın enerji ve kayıpları hesaba hiç katma borçlu çıkarsın.

remzi50

Alıntı yapılan: aslan7333 - 21 Ocak 2009, 00:24:49
arkadaşlar baya bi uğraştıktan sonra sistemi yaptım,PWM devresi,flashback arrestor,nem tutucu vs.ancak ilk denememi daha bugün yaptım ama verim göremedim,yani arabanın elektriğinden çaldığı enerjiden daha fazlasını geri veremiyor.ben elektrotları iç içe geçmiş 4 tane krom borudab yaptım ve yaklaşık 25 amper çekiyor(bi ara komple sistemin fotolarını eklerim).acaba elektrotların paslanmaz çelik ve düz plakalar halinde olması verimi arttırabilirmi veya 2 yada üç ünite yapıp seri bağlasak,voltaj bölünür ama akım hepsinden aynı geçer,daha iyi sonuç alınabilirmi.fikri veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

Arkadasim 25 amp ile dakikada kac litre hho aldin bilemiyorum ama 0.5 amp ile dakikada 260 ml hho gazi almislar bunu 6.5 watt enerji ile yapmislar.25 amper asagi yukari 300 watt eder yani 46 misli daha fazla enerji kullanmissin.Bana sorarsan arac icin 8 amperi gecme en fazla 10 amper 25 amper su isiticisi seklinde calismazmi !!!

6.5 watt ile yapilmis hho projesi

buda tartistiklari forum

http://www.oupower.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1602 video goruntuleride var.

HHO icin sadece bir kare dalga surucu yapmakla is bitmiyor.Yaptiginiz hho modulunun su ile rezonansini bulmalisiniz.

Burdaki videodada birakin 25 amperi 40 amper verseniz bu efekti alamazsiniz

motora baglanan extra vakum pompasi ile daha fazla hho cekiliyor.

remzi50

Elektrodlara uyguladigimiz sinyal Stenly Mayerin patentine gore bu sekilde olmasi lazim

Birbiri ardina siddeti artan pulse darbeleri icin Almanlar bu sekilde bi devre yapmislar

Ruslarda basit ama mantikli bir devre yapmislar bunun icin,

ercan

selam arkadaşlar
verimli bir sistemde 250 ml hidrojen için(HHO değil saf hidrojen)1 watt enerji harcamak gereklidir.1m3 hidrojen içinse 4kw.yani 260ml HHO için 6.5watt harcıyan sistem verimli değildir.vakum pompası fazladan HHO çıkarmaz yanlızca suyun buharlaşmasını videoda görüldüğü gibi hızlandırır.yani o kabarcıklar vakumla buharlaştırılan sudan başka birşey değildir.internette yayınlanan her şeye inanmayalım.bir projeye girişmeden önce ciddi kaynaklardan detaylı bilgi edinelim.aksi boşa zaman ve para kaybıdır.

remzi50

Ercan arkadasim elestirin icin tesekkur ederim.

Ama 1m3 hidrojen icin 4kwh enerji kullaniliyor,4kwh demek bir saat boyunca 4000 watt kullanilmasi demek(yanlisim varsa duzeltin).Yani 4000 watt enerji ile dakikada 16.6 litre hidrojen elde ediyormusuz.Soylediginin su kismi dogru 1 watt enerji ile 250ml hidrojen elde edilmesi ama zaman faktorunu unutmayalim o bir wati 1 saat boyunca uygulamamiz gerekiyor.

Neyse 6,5 watt ile dakikada 260ml hho elde ediyorsak saatte 15 litre hho elde ederiz,ve elde ettigimiz hho orani kullandigimiz guc ile dogru orantili ise saatte 1m3 hho icin 433 watt/saat enerji kullanmaliyiz,yani 1m3 icin 0,4kwh.

Kisaca vermi gormus oluyoruz.

Bir zamanlar abd de yasamiz suyla arabasini calistiran Stenly Mayerin patenti uzerinden bu bilgileri paylasmaya calisiyorum.

Masraf konusundada aklina yatmayan kimse bu sekilde bi devre yapmaya kalkmasin ama isin ucunda hem tasarruf hemde bir seyler ogrenme varsa ben o pahali wooferlerden yuksek watt cikisli amplifkator tesisatlarindan cok cok daha ucuza maal olacagini dusunuyorum...

ercan

remzi arkadaşım hidrojen elde etmek için elektroliz hücrelerine 4 volt 1000 amper akımı  verirsek neticede 1m3 hidrojen elde etmek için 1saat beklememiz lazım.ama akımı 6000 ampere çıkarırsak 10 dakika sonunda 1m3 hidrojenimiz olur.(aynı zamanda 1/2 m3 de oksijenimiz.toplamda 1,5 m3 HHO eder).fakat harcanan güç aynıdır,harcanan gücü hesaplarken ohm kanunu hatırlayalım.ayrıca elektroliz için 4 volttan fazlası ziyandır yani ne kadar akım okadar HHO.ayrıca vatandaş o kadar verimli bir sistem yapsaydı yeryerinden oynardı.çağın en önemli buluşu bu olurdu.
bilim adamları araçları yürütmek için değişik alternatiflere yönelmezdi.(yakıt pilleri,direk hidrojenin depolandığı tehlike arzeden araçlar gibi)
araçlara bir HHO jeneratörü ilavesiyle bütün sorunlar çözülmüş olurdu.
yinede denemek iyidir,sistem düşündüğümüz gibi çalışmasada bir çok şey öğrenmiş oluruz.ama işin sonunda yapılan masrafa acımakda var.
bunları 7-8 sene önce hidrozon kaynak makinesi yapmaya çalışmış en az 200-300 lira masraf etmiş ve istediği verimi alamamış biri olarak yazıyorum.

remzi50

Alıntı yapılan: ercan - 11 Nisan 2009, 16:58:14
bilim adamları araçları yürütmek için değişik alternatiflere yönelmezdi.(yakıt pilleri,direk hidrojenin depolandığı tehlike arzeden araçlar gibi)
araçlara bir HHO jeneratörü ilavesiyle bütün sorunlar çözülmüş olurdu.
yinede denemek iyidir,sistem düşündüğümüz gibi çalışmasada bir çok şey öğrenmiş oluruz.ama işin sonunda yapılan masrafa acımakda var.
bunları 7-8 sene önce hidrozon kaynak makinesi yapmaya çalışmış en az 200-300 lira masraf etmiş ve istediği verimi alamamış biri olarak yazıyorum.

Ercan arkadasim eger bilim adamlari araclari hidrojenle calistirmazlarsa millet neden benzin istasyonuna gitsinki bir aracin suyla calismasi o bilimadmalari dediklerinin isine gelirmi.Millete su satarak somurmek zorunda kalacaklar,yagan yagmurami engel olacaklar,Denize girmeyimi yasaklayacaklar!!!

Ama senin aracin hidrojenle calisiyorsa mecburen hidrojen satinalmak zorundasin su degil.

Stenly Mayerin hayat hikayesini okumani tavsiye ederim.Bu adam suyla aracini calistirdigi halde yeryerinden oynamamis.

aslan7333

arkadaşlar konu epeydir atıl durumdaydı,hareketlendiğine sevindim.bu arada ilk yaptığım ünite çok verimsiz olmuştu,25 amperle 0,3 LPM gaz üretebiliyordu(300 ml/dk),birkaç farklı üniteden sonra en son yaptığım 13,8 volt 15 amperle 1LPM üretti ve şu an arabamda takılı ama yinede yetersiz,sistemin birtakım aşılması gereken sorunları var ve dakikada 1,5 LPM in üzerine çıkılması lazım gibi geliyor(LPM= liter per minute).bir ünite daha yapacam.şu an işyerinden yazıyorum,kendi bilgisayarımda fotolar mevcut,sonra eklerim.

aslan7333

remzi50

Aslan7333 arkadasim oncelikle isciligine hayran kaldim,guzel calisma cikartmissin.Dakikada 1 litre aldigin halde yakitta bir dusme olmadigini yazmissin performansdada mi bir artis olmadi?

Bir cok kisi elektronik surucu kismini sekiledi 1 numara ile gosterdigim yerdeki gibi yapiyor ama isin sirri patenttede belirtildigi gibi elektrotlara uygulanan sinyallerin scoopta 2 numarali yerdeki gibi olmasi gerektigi.

aslan7333

4. fotoğrafdaki pulse modulator devresi ve yine bu sistemle ilgili kulanılıyor ama burada pulse modulatoru akımı kontrol etmek amacıyla kullanılıyor kanaatindeyim.zaten ismide dc motor hız kontrol devresi olarak geçiyor.pwm devreli veya direk aküye bağlıyarak aynı amperde aynı üretimi yapıyor test ettim.devre motorun devrine göre akımı arttırıp azaltma görevi yapıyor.amaç gaz üretmek ise 1 LPM üretiyorum ancak dediğim gibi yetersiz yani 1,5-2 lpm civarında üretim gerekiyor.plaka boyutuyla direk alakalı,çünkü daha önceki yaptığım üniteler daha küçük plakalardan oluşuyordu ve hemen hemen yarısı kadar gaz üretiyordu(aynı akımla),son yaptığım 15x15 cm ama 20x20 cm lik bitane daha yapacam,bakalım nasıl olacak.ısı sorunu halletmek lazım ,ayrıca buharlaşan suyu tutmak için nem tutucu sistemler lazım,fotoda var bitane nem tutcu ama yetersiz.arabadada alt devirlerde farkını gördüm ama fazla uzun çalıştırmadım,hem gaz yeterli değildi hemdeısı ve buhar sorunu vardı.

remzi50

Ercan arkadasim Aslan7333 arkadasimizin yaptigi sistem bence hidrozon icin bicilmis kaftan.Ben bu sistemle elektronik surucusu olmadan 1000 watt la dakikada 7 litre alanlari gordum.Hatta bu sistemle ev isiticisi yapmis satisa surmusler bile.

http://www.hhohhu.com/

Plakalarin baglantisi zannedersem +-+-+- .... seklinde olmus o zaman iki plaka arasi 12 volt oluyor.Bu hem suyun cok isinmasina haliyle daha fazla nem yapmasina sebep olur.Ercan arkadasizinda dedigi gibi 3-4 volt arasi elektroliz icin cok daha uygun.O zaman plakalari - notr notr + nort notr - ..... seklinde yapsak uyguladigimiz 12 volt plakalar arasinda 3-4 volt arasi paylasilmis olur.O zaman elektronik bir akim kontrolune de ihtiyacin kalmaz ama ben israrla o kare dalga surucunun oyle akim ayari icin olmayip onemli bir yere sahip oldugunu belirtmek istiyorum.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious