Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

Başlatan emekli AMCA, 26 Temmuz 2008, 16:13:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kagaa

Arkadaşlar herkese selamlar
uzun zamandır foruma girme imkanı bulamamıştım
emekli amcam döktürmüş yine maaşallah cidden çok güzel bi proje olmuş emeği geçen herkese teşekkürler

delta ile arazilerde çok gezdim çok deneme şansım oldu
küçük başlık küçük metalleri bulmada çok güzel çalışıyor ama maalesef bana hep çivi raslıyor:)
büyük başlığın ise hassasiyeti çok az yani küçük metallere duyarsız ama derine büyük metal koyup denedim canavar gibi buluyor

benim sorum şu :
emekli amca veya diğer bu dedektörü yapan arkadaşlar bu tarsosun maksimum algılama mesafesi nedir yani toprağa tank gömsem kaç cm den alır ? toprakta deneyen arkadaşlar olduysa performansı nasıl?

cvplarınız için şimdiden teşekkürler

Linkback: Ynt: TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: j.ali - 10 Nisan 2009, 12:46:24
Merhaba arkadaşlar bir konuda değerli ustalarımın fikirlerine ihtiyacım var. Devrenin önemli yerlerini yapıp scopla biraz testler yaptım.
Devre gayet güzel hassas çalışıyor ayrım da güzel ama tek sıkıntı masada Yaptığım testlerde elden etkileniyor elimi yaklaştırınca susuyor rx folyo sarılı ama yinede çok etkileniyor kutulayıp şaselesem bu sorun düzelirmi sizlerde de öylemi toprak testleri nasıl.
ayrıca bu konuyu sitemize kazandıran amcayada sonsuz teşekkürlerimi sunarım  saygılar

pcb tasarlama gibi bir girişimi olan varsa veya yeni pcb basacak arkadaşlara tavsiyem pcb'deki boşlukları kalem ile çizerek doldurmaları ve bu alanlarıda şaseye vermeleri olacaktır...iyi çalışmalar...

ibersoy2006

Selamunaleyküm arkadaşlar ve abiler ve üstadlar ben bu siteyi yaklaşık 2 aydırdır takip ediyorum.Birkoç dedektör şemaları var Ben 15 senedir elektronikle uğraşıyorum benim kapfama takılan yapımı bitmiş bir dedektörün arazi şartlarında testi yapılmış herhengi bir vidoya rastlamadım. Benim düşüncem bir dedektörün ayriyeten elektronik toprak balans sistemi olması gerekiyor ikide bir ayayr kaydırması insanı çileden cıkartır bu dedektörlerin vlf,pi ,ib,bfo .olması fark etmez çünkü toprağın her bir Cm2 si farklı özellikler gösterir bu nedenle bizler daha çok elektronik tunning sistemleri üzerinde çalışamalı ve kafa yormalıyız eğer bu sistemi dedektörde uygulayamazssak ne kadar uğraşsak emeklerimiz boşa gider.Benim ustalardan ricam bu elektronik tunning sistemleri geliştirmelerni rica edeceğim .En basiti radyo ve televizyonlarda PLL ve AFC ve ETS(elektronik sistemler vardır eğer bunlar olmasaydı bu cizhazlar o kadar mükemmel olmazlardı).Bu sistemler olmazsa dedektörlereden istenilen sonuçlar alınamaz.hepinize çalışmalarınızda üstün başarılar.saygılarımla

beyazkuvvet

[IMG]http://img3.imageshack.us/img3/5707/hataliema.jpg[/img]

emekli amca ve tarsosu çalıştıran diğer arkadaşlar tarsos'a kendim pcb çiziyorum yanlız bir yerde kafam karıştı ve sizlere danışmak istedim...

şimdi bu yerleşim şemasında benim işaretlediğin 100n kondastör'Ü ben şemada bulamadım...bu bobinin uçlarına takılan akkort kond. olsa pcb üzerinde ne işi var dedim kendi kendime acaba bu kondastörün şemada olmayıp pcb de olma sebebi nedir_?

yardımcı olursanız sevinirim...iyi çalışmalar...

canbay

selamlar
şemada olmayan pcb de olan bir 100nf kondanstör var doğru olan pcbdir. eklediğiniz resmi açamadım ama verici devresinde r27 ile bc337 ninbeyzi arasında...

kara

arkadaşlar  budedektörü icat eden emekli amcaya ve katkısı olan herkeşe çok çok teşekkürler benim pek elektronik bilgim olmadıgı halde ben yaptıysam sizlerin sayesinde  bu bana göre büyük başarıdır .bobindeki faz kayması  olmaması icin cok hassas ayarlamak gerekiyor  amca diyeni her şey bobinde bitiyor  benim gibi birkaç gün ugraşırsanız bu iş tamam yapacak arkadaşlara başarılar amca senden yeni icatlar bekliyouz..........................

elsidi

Emekli amca
TAROS un PCB sini değil şemasını arıyorum nasıl temin edebilirim?
yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar sunarım.

emekli AMCA

merhabalar ..Tarsos dedektör dökümanları yeni linkte  yapanlara  kolay gelsin.

http://www.dosya.tc/tarsosdedekt_r.rar.html

Babamın rahatsızlığıyla ilgileniyor olmamdan dolayı hem atelyemdeki projelerimden hemde forumdan uzak kaldım   inşallah birgün yine bir projeyle karşınızda olurum ...selamlar

Uykusuz

Geçmiş olsun emekli AMCA, Allah'tan acil şifalar dilerim.

YAK

Geçmiş olsun emekli amca Allahtan acil şifalar dilerim.

elsidi

Emekli Amca
Babanıza acil şifalar dilerim.Bu telaşın arasında,mesajıma duyarlılık gösterdiğin için
size ayrıca hayranlık ve saygı duyuyorum.

canbay

selamlar
Geçmiş olsun emekli amca. Allah acil şifalar versin...

blackegon

Geçmiş olsun Emekli Amca . Allah acil şifalar nasip eylesin...

gundogan

Babanıza çok çok geçmiş olsun.ALLAHTAN açil şifalar dilerim emekli AMCA.

arizali

Geçmiş olsun emekli amca
babanıza acil şifa dilerim
ALLAH yardımcınız olsun.
İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

adgss

Geçmiş olsun Emekli Amca . Allah acil şifalar nasip eylesin...

ExCaLy

geçmiş olsun emekli amca allah acil şifalar versin

pro-TR

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 06 Eylül 2009, 21:11:09

merhabalar ..Tarsos dedektör dökümanları yeni linkte  yapanlara  kolay gelsin.

http://www.dosya.tc/tarsosdedekt_r.rar.html

Babamın rahatsızlığıyla ilgileniyor olmamdan dolayı hem atelyemdeki projelerimden hemde forumdan uzak kaldım   inşallah birgün yine bir projeyle karşınızda olurum ...selamlar

geçmiş olsun emekli amca ALLAH cc ŞAFII ismi şerifi ile şifalar versin. inşaALLAH
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

adgss

abilerim tarsosun orijinal baskı yapılabilecek pcb şemaları silinmiş :( elinde olan varmı acaba sitedeki linkler kırılmış :(

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious