Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

Başlatan emekli AMCA, 26 Temmuz 2008, 16:13:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çavuş

gurdal tebrik ederim güzel video yollamışsın.böylecikle TARSOS la ilgili bazı teorileri çürütmüş oldun.
sormak istediğim bir kaç soru var plaketi 35 cm civarı çekiyor yazmışsın daha derinden çekemiyormu yoksa ratgele bir derinliğemi gömdün.
birde hiç para 1YTL denemedinmi toprakta ne kadardan çekiyor...
emekli AMCA'ya çok çok teşekkürler...
kolay gelsin....
Linkback: Ynt: TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

gurdal

çavuş,kardeşim çok hassas ayar yaparsak daha fazla derine iniyor.auto tune olmadığı için potlarla çok oynuyorsun buda sıkıyo insanı.1ytl denemedim.ama önümüzdeki günlerde taramaya çıkacam o zaman bişeyler çıkarsa kaç cm den nasıl ne şekilde olduğunu farklı şekillerde çekim yapıp eklerim değerli değersiz neleri algılıyo vs... ama bence baya iyi çünki gare master hunterkullanmıştım 10cm uzunluğunda 3cm kalınlığında bir metali 20 cm den algılamıştı  ama bu ölçüler şu an için iyi tabi bana göre.insan daha iyisini bulabilirmiyim daha iyi bir dedektör için farklı devreler araştırıyor neyse herkese iyi çalışmalar
Amatör

gsm-ahmet

ilk önce herkeze slm neden se bu tarsos sayfasına her girdiğimde emekli amca yazmış diyorum herdafasında ama bi bakmışım sayfa 1 çıkıyor insanın karşısına direk tabi bende herdefasında üzülüyorum  umarım seni tekrar aramızda görürüz emekli amca saygılarımala gsm.ahmet...

VERON

arkadaşlar tarsosu bende yaptım ve güzel calışıyor 30 cm arasında 1 ytl alıyor ama yakından elimede sinyal veriyor sizdede böyle bir sorun varmı 10 cm civarından devre daha kutulamadım sorun şase olayımı acaba

humhum

Evet Veron, bendede öyle benimki ise 1Ytl yi  43 cm den alıyor(ölçtüm) elimden etkilendiği için onun sebebi ise bobinlerin ekranlı olmamasından kaynaklanıyor,fakat asıl büyük sorun devrede frekans kayması olmasıdır.Bu olay Tarsos'u lekeliyor.
Eğer bu hali ile gerçek hassasiyeti göreceksen 1Ytl yi tahtanın üzerine koyarak uzaktan dene.

spy_worm

arkadaşlar ben 2 hafta önce askerden geldim ve sitede tarsosu inceleyip yapmaya karar verdim.1 hafta içersinde yaptım ama her şeye ötüyor. ve mesafe çok az 1 ytl yi 10cm ancak alıyor nekadar ayarlarıyla oynasamda birtürlü olmuyor 22k trimpottan milim milim ayar yaptım ama yine bir netice yok acaba başka bir sorun mu var lütfen bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim ve bu arada emekli amcaya sonsuz saygılar.
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

VERON

Alıntı yapılan: humhum - 23 Kasım 2008, 19:44:14
Evet Veron, bendede öyle benimki ise 1Ytl yi  43 cm den alıyor(ölçtüm) elimden etkilendiği için onun sebebi ise bobinlerin ekranlı olmamasından kaynaklanıyor,fakat asıl büyük sorun devrede frekans kayması olmasıdır.Bu olay Tarsos'u lekeliyor.
Eğer bu hali ile gerçek hassasiyeti göreceksen 1Ytl yi tahtanın üzerine koyarak uzaktan dene.

humhum arkadasım evet devrede frekans kayması var ama ben devreyi biraz değiştirmeyi düşünüyorum sabit frekans alıcıda vericide vericideki frekans neyse alıcı bobin kendini ona göre ayarlıyacak sabit frekan s olayı cok iyi olacagını düşünüyorum olilatör katında da değişiklikler yapmak gerekiyor emekli amca kızmasıın umarım  bize saygılarımla

spy_worm

arkadaşlar bobinlerdemi bir sorun var yoksa bendemi 40 cm lerden bahsediyosunuz ben  satlerce uğraştım en iyi 10 cm ve ayrım yok ustalar ne olur yardım edin herkese şimdiden teşekkürler.....
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

humhum

Mrb. spy worm , 22k yı ortaya getir , TX ve RX  10mH civarı olmalı  ,GEB ve DİSC  potları sonuna kadar aç(max)Rx bobinini ters çevirerek  birde öyle dene.
bobini üst üste getirerek  hareket ettir sustuğu yerde kalsın(ince ayar yap), birde devredeki bağlantıları  tek tek kontrol et .

spy_worm

sağol humhum arkadaşım yardımın için hemen dediğini yapıyorum sağol tekrar

spy_worm

arkadaşlar benim devrede bir sorun daha var ama çözemedim.bobine giden kablolara metal yaklaştırdığım zamanda makina ötüyor.acaba bobindeki manyetik alanın birazını orayamı çekiyo makina anlamadım sorun nedir değerli bilgilerinize sığınıyorum.bir bilgisi olup yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler ve tabi emekli amcayada kalın sağlıcakla....

ali kaptan

ekranlı kablo kullanırsanız ve ekranlarsanız sorun çözülür.

spy_worm

ali kaptan yardımın için teşekkürler ama bana bu ekranlı kabloyla ilgili bilgi verebilecek varmı nasıl olur ve nerden bulabilirim daha doğrusu nasıl bi kablo bu tek damarmı çoklumu

spy_worm

ben adsl kablosu kullandım yani tek damar kakır tel acaba sorun ondanmı kaynaklanıyo

çavuş

Alıntı yapılan: spy_worm - 04 Aralık 2008, 15:12:11
ali kaptan yardımın için teşekkürler ama bana bu ekranlı kabloyla ilgili bilgi verebilecek varmı nasıl olur ve nerden bulabilirim daha doğrusu nasıl bi kablo bu tek damarmı çoklumu

spy_worm ekranlı kablo yani aliminyum folyolu kablo daha çok şu playstation joyistiklerinde bulunur.ucuzundan bir tane al kullan...

spy_worm

çok sağol çavuş kardeşim teşekkür ederim yardımın için saygılar

asenkron

4x0.22  bakır ekranlı audıo kablo  www.bluemavi.com  var .bulabildiğim en iyi kablo bu .

spy_worm

arkadaşlar bobinlerin yanına mıknatıs yaklaştırdığım zaman mesafe biraz daha yükseliyo acaba neden olur deneyeniniz varmı daha önce ben denedim ve gayet güzel hassas ayar yapmada birebir yada ben öyle gördüm ama gerçekten sonuç güzel acaba ne tür bi etkisi var mıknatısın bobine bilgisi olan varmı???????

spy_worm

bi de bobinlerin ortasına koyup tam kesiştiği yere doğru yaklaştırdığım zaman mesafe yükseliyo benim yaptığım makina 1 ytl ye zaten 15 cm den tüyo mıknatısla ancak 10 cm yükseltiyorum hala bir sorun vbar makinada bir türlü çözemedim biliyorum çok oldum ama yardımınıza yine ihtiyacım var arkadaşlar şimdiden herkesin kurban bayramı mübarek olsun...

deep max

arkadaslar  tarsosun  bobini yaparken  TX ve ya RX  sararken  tel eklenirse  bir seye fark eder mi?  hepinize cok tr.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious