Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

Başlatan emekli AMCA, 26 Temmuz 2008, 16:13:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emekli AMCA

Alıntı yapılan: magicstorm1 - 06 Eylül 2008, 23:40:40
slm emekli amca tarsosa sıfırlama takma imkanı varmı?

ne demek istediğini gerçekten anlamadım...?

emekli AMCA

neden gerek duydun sen henüz projeni bitirmedin  ki.

bir buton olsun basınca bobin ayarını yapsın istiyorsan  ..yok öyle bir devre

magicstorm1

bobin ayarı için degil emekli amca  benim tarsos ayrımsız çok iyi çekiyor gerçekten hassas bir makina arazide sürekli ayar yapmak gerekebilir diye düşündüm deltada hassas sıfırlaması olmasa arazide kafayı yedirtir oyüzden merak ettim...takılabilirse müthiş olur benim kanımca...

magicstorm1

çünkü arazide mineral maden ayarı cok bozuyo hassas dedektörlerde..

emekli AMCA

Tarsosun böyle kalmıyacağı kesin ama az daha ileride ..

ben kendi kafamdan geçen modifiyeleri yazayım.

dediğin auto-track veya diğer adıyla auto-tuning

ferro nonferro ayrı ses ve vco...ve ibreli ayrım göstergesi

all metal eklentisi..yeterli olur sanırım..

magicstorm1

müthişsin be amca varya çok deli bi cihaz olur ben deltayla çok aramaya gittim arazide metal nevarsa buluyor ama kiremitle tuglayıda affetmiyor o yüzden dediğin modifiyeler eklenince tarsosun üstüne makina tanımam hassasiyeti süper çünkü :D

emekli AMCA

Tarsos şu an hava testlerinde bir altın yüzüğü 30-35cm arası çekerek

birçok ünlü dedektörü geçmiş durumdadır..

ama daha kararlı çalışması için dediklerimi yapacağım tabii ..veya istiyorum ki arkadaşların bu bölümleri üzerinde kendileri çalışıp katkıda bulunsunlar..

magicstorm1

derinliği gercekten süper zaten ayrımsız ayarda benimkide çekmese bukadar tarsosla uğraşmazdım amca ellerine saglık harbiden iyi bir dedektör yapmışsın allah razı olsun...

baron66

amcacım benim bütün ayarlar tam.
ancak cihazımda ötme problemi var yani ses yok. naptımsa ötmedi. tl 072 nin 1 ve 3 nolu bacaklarına paralel 100n kondansatör bağlayınca ötüyor. ama metal yokken ötüyor metal varken susuyor. birde naptımsa 1 ytl yi 10cm den daha fazla algılatamadım.
napmalıyım?
HAYALLERİ OLAN İNSAN DURDURULAMAZ.

emekli AMCA

merhaba baron66 .072 nin 3 pinden giren sinyal hiçbir şekilde değişmeden 1 den çıkar sen bu bacaklar arasına 100n koyarak da aynı şeyi yapıyorsun..yani ic veya hatlarında birşeyler var...denemek için rx in canlı ucunu sök dedektör öter.ötmüyorsa .072nin hat ve voltaj kontrolunu yapman lazım sanırım

gsm-ahmet

slm arkadaşlar tarsosla ilgilenen bütün arkadaşlara başarılar ve sabır dilerim umarım hepiniz başarılı sonuçlar alırsınız ben bu sitede yeni yim bir arkadaşım dedi baş ka devre yapacağına tarsos yap dedim bakalım bu tarsos ne ve gerçekten güzel bi devre sağolsun emekli amaca bütün gerekli parçaları ve yardımlarıyla sunmuş bu devreyi kendisine teşekkür ederim ben iki gün önce başladım devrenin başına ve parçaların hep sini temin edip başladım yapmaya arkadaş lar ben ilk defa böyle bir devre şeması hazırladım kendim asıl mesleğim gsm servisiyim ve bu emekli amcanın sayesinde oldu çünkü gerçekten ben kendisine hiç bir şey sormadım çünkü bütün bilgiler yazılmış orda sadece ilk etapda devreyi bitirdiğimde ses gelmedi dedim acaba nerde yanlış yaptık tek yanlışımı entegrenin altındaki ve transtörün baacaklarındaki atlamayı yapmamam oldu tabi 100 k dirençle 10n yanlış takmışım ama ben şemaya bakarak gittim
tabi bu benim hatatıım hiç ses gelmemişti ve 7809 ısınıyordu biraz kanları çektim 100k nın yerini düzelttim yine gelmedi
ve dedim bi şu 7809 tekrar değiştiriyim ve şu an düzeldi şu an ses var umarım bobinide yaparım şu an sadece cihazı monte edip bobinin başına geçicem umarım güzel olur herkeze başarılar dilerim emekli amca tşk......

emekli AMCA

gsm-ahmet   aramıza hoşgeldin..

Tarsosu bu aşamaya kadar getirmişsen bobin ayarlarınıda yapıp çiçek bahçesine katılacağını ümit ediyorum.
yazmadıklarım dışında ve danışmak istediğin herşeyi sorabilirsin

kolay gelsin ..selamlar...

gsm-ahmet

sağol emekli amca sanırım bobin olayınıda 1 2  günü kadar bitiririm sağol tşk verdiğin katkılardan dolayı tşk ederim çünkü bu dedektör işi çok zevkli bir iş bilmiyorum ama ben bu tarsos bitirmek için elimden geleni yapı yorum artık işden çok onu düşünüyorum acaba nasıl yapsam daha güzel olur diye hep onu düşünür oldum umarım güzel sonuçlar alırız herkeze selamlar.....

gsm-ahmet

slm herkeze arkadaşlar bu tx bobininde   1 -  2   - 3  tane  uç var bir tanesi başlangıç ucu diğeride bitiş ucu diğerini öğrene bilirmiyim arkadaşlar .... ve bunların hangisi başlangıç  hangisi bitiş ucları ben anlaya madım bir yardım ederseniz sevinirim....

çavuş

Alıntı yapılan: gsm-ahmet - 08 Eylül 2008, 10:27:17
slm herkeze arkadaşlar bu tx bobininde   1 -  2   - 3  tane  uç var bir tanesi başlangıç ucu diğeride bitiş ucu diğerini öğrene bilirmiyim arkadaşlar .... ve bunların hangisi başlangıç  hangisi bitiş ucları ben anlaya madım bir yardım ederseniz sevinirim....

öncelikle aramıza hoşgeldiniz...
bobin konusuna gelince; bobinleri soldan sağa doğru sarıyoruz.TX i saraken başlangıç ucunu 1 olarak numaralandır.
ondan sonra 12 tur sarıp oradan bir uç çıkart no:2 yaz daha sonra 136 tur daha sarıp bitirdiğinde no:3 yaz.

RX ide 157 tur sar.aşağıda emekli AMCA nın  şemasını veriyorum.kafanıza takılan soruları anında sorabilirsiniz...kolay gelsin...

magicstorm1

tx in 136 turbaşlangıç ucuyla 2nolu uç birleşmiyormu?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious