Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Düşük frekans mı? Yoksa yüksek frekans mı?

Başlatan Suta35, 13 Şubat 2021, 22:04:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Suta35

Uzun zamandır kafama takılan bi konu. Düşük frekans ile derinde büyük obje aramak mı? Yoksa yüksek frekansta madeni para,tektek avlamak mı? Yüksek frekans için 17-25 khz de 0.5 gram altın, 45 khz de nugget altın demişler.Tabi derinlikte orantılı olarak düşüyo,
Günümüz şartlarında ne tür bi cihaz olmalı fikri olan var mı? 6.5 khz derine inerken küçük objeleri kaçırıyo, büyük objelere hassas.
Hep kararsız kalmışımdır, sizin fikriniz nedir? [IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210213/417eaafabfebc61e660a80d648516175.jpg[/img]

SM-J600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Linkback: Düşük frekans mı? Yoksa yüksek frekans mı?

Ankebut

Kulanılacak olan dedektör veya çalışma sistemi, aranılacak olan objeye ve bulunduğu yere göre değişken olacağından dolayı çeşit çeşittir.
Bu sebeple bir sürü cihaz ve değişik başlıklar ile farklı çalışma frekansları mevcuttur. Kişi ne arayacaksa nerede arayacaksa ona göre
cihaz secmeli veya sistemi ona göre kurmalıdır.

anka

bence frekansın derinlikle hiç bir alakası yok.Yüksek frekans daha çok enerji taşır.10MHz lik pulse yaptım daha güzel çalıştı.Frekans 49mhz kadar hakim olunabilir.Bundan yukarı yansımalar başlıyor.

frekans değerine bakmak yerine algılama tekniklerine bakmak lazım.asıl sorun burada.mevcut dedektörlerde sinyalle birlikte gürültü kuvvetlendiriliyor.Buda dedektörü sağırlaştırıyor.asıl sorun gürültü.ben gürültüyü çözemedim.

çözen varsa sorun yok.

BuLutBey

Alıntı yapılan: anka - 14 Şubat 2021, 10:18:40
bence frekansın derinlikle hiç bir alakası yok.Yüksek frekans daha çok enerji taşır.10MHz lik pulse yaptım daha güzel çalıştı.Frekans 49mhz kadar hakim olunabilir.Bundan yukarı yansımalar başlıyor.

frekans değerine bakmak yerine algılama tekniklerine bakmak lazım.asıl sorun burada.mevcut dedektörlerde sinyalle birlikte gürültü kuvvetlendiriliyor.Buda dedektörü sağırlaştırıyor.asıl sorun gürültü.ben gürültüyü çözemedim.

çözen varsa sorun yok.

10 mhzmi dedin usta birde 49 MHz  pulse 🤔
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

BuLutBey

Alıntı yapılan: anka - 14 Şubat 2021, 13:50:27
evet 10mhz.

Usta şu 10 MHz devrenin sadece osilator kısmını şemasını versenizde bizde test etsek
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious