Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

quasar ve fortume

Başlatan Kürşat, 26 Ocak 2020, 20:14:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Qpstarpq

Merhabalar. Cihazların malzeme listesi var mı?
Linkback: Ynt: quasar ve fortume

şenoluluer

quasar avr desalex  de arayın orda herşeyi var

smootH

Ustam bu başlığın ebat bilgisi nedir ?

Alıntı yapılan: Jumper03 - 28 Ocak 2020, 16:55:19
Fortune ve guasar başlık bilgileri
Rx 020telden 220 tur kondansatör paralel duruma göre
Tx 045 40 tur 220 nf seri 
Aynalama yı grafit ile yaparsanız aynalama ohm degeri 300 ohm ile 1.5k arası ayarlamanızı öneririm

Jumper03

Alıntı yapılan: smootH - 30 Mayıs 2020, 23:23:47
32cm  ustam  daire yada 30x32 cm

Ustam bu başlığın ebat bilgisi nedir ?

Alıntı yapılan: Jumper03 - 28 Ocak 2020, 16:55:19
Fortune ve guasar başlık bilgileri
Rx 020telden 220 tur kondansatör paralel duruma göre
Tx 045 40 tur 220 nf seri 
Aynalama yı grafit ile yaparsanız aynalama ohm degeri 300 ohm ile 1.5k arası ayarlamanızı öneririm
Adaleti, yüksek bir kanun olarak kabul etmekten vazgeçen millet, bu felaketini hiçbir başarı ile telafi edemez

Suta35

Quasar avr dip versiyonu topladım ama mavi ekran var sadece ne ses nede yazı çıkmadı, hex atarken sıkıntı oldu sanırım

smootH

Aynen ustam yazılımsal dir problem.

Suta35

Alıntı yapılan: smootH - 07 Haziran 2020, 11:41:08
Aynen ustam yazılımsal dir problem.

Daha önce yaptınız mı hiç ustam 1.38 hex kullandım ondan mı kaynaklıdır acaba

smootH

Yok ustam 138 de 145 de yükledim sorun yok hex kodlarında. Büyük ihtimal işlemciyi yazamamissindir. Boş bı  işlemci tak aynivproblem olacakmi kıyasla.

ahmet4333

merhaba quasar avr yapmaya niyetlendim çünkü smd ile çalışmaya alışık değilim acaba bilen birisi cevaplayabilirmi avr ve arm arasında fark varmı avr yani dip entegreli modeli yaparsam bir şey kaybedermiyim.

wtrk

Ben hem quasar hemde Fortune m2_3 pcb sipariş ettim, haftaya elimde olacak inşallah ancak dip versiyonu değil, smd versiyonu sipariş ettim, çünkü desalex dip çiziminin jlcpcb hatalı olduğunu söyledi.
Bende ozzy v0.5 versiyonu sipariş ettim. İyi tarafı başlık ayarı yaparken yardımcı oluyormuş. Cihazında iyi olduğunu söyleyip tavsiye ediyorlar.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

smootH

Ustam dip çizimini ben yaptım çalışıyor problem göremedim ama  tecrübeli ustalarımız incelerse seviniriz.

Suta35

Arkadaşlar quasar in fuse bit ayarları nasıl olmalı? Devreyi topladım ama ilk kez atmel programlicam, usbasp aldım hex yüklemek için, hangi programı kullanmalıyım ve fuse bit ayarı ne olmalı bilen yazarsa sevinirim

smootH

Ustam exrem burner kullandım ben  fusr bit 3F. C9 olacak

Suta35

Alıntı yapılan: smootH - 29 Haziran 2020, 14:31:09

Tamam ustam çok teşekkürler, şimdi programı indirip hex yüklemeye çalışayım

Suta35

Alıntı yapılan: smootH - 29 Haziran 2020, 14:31:09

Burner programi usbasp ı görmüyo hocam, pc ye driver i yükledim, mosi miso clk falan bacaklarına göre taktım boardda ama bi türlü usbasp ı görmüyo pc kafayı yicem

smootH

Ustam bazen usbasp rogramlanmamis olabiliyor Kürşat kardeşimizin de başına gelmişti yenisini aldı. Benim usbasp win 7 de düzgün çalıştı Windows sürümünden de olabilir birde libusb diye bir driver vardı onu araştırıp yüklersen benimkini yukledikten sonra çalıştı.

Suta35

Alıntı yapılan: smootH - 30 Haziran 2020, 08:10:13
Ustam bazen usbasp rogramlanmamis olabiliyor Kürşat kardeşimizin de başına gelmişti yenisini aldı. Benim usbasp win 7 de düzgün çalıştı Windows sürümünden de olabilir birde libusb diye bir driver vardı onu araştırıp yüklersen benimkini yukledikten sonra çalıştı.

Aynen ustam Windows sürümü ile alakaliymis usbasp ı tanıtım şuan görüyo, ama extreme burner da usbasp hatası alıyorum, bağlı değil diyo.

İzleyebileceğim bi video var mı? Bağlantısı nasıl olmalı uçların, benim usbasp clone versiyon bacakları değişik olacağını sanmıyorum, veya atmega32 ye jumperlarla nasıl baglanacagini resimle atabilme imkanın var mı ustam, pc ye virüs bulaştı format atıyorum şuan :))

smootH

Ustam aynısı olmasi lazim.

smootH

Suta35

Tamam ustam, peki extrem burner dan usbasp ile mi attın yoksa başka bi kit mi kullandın

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious