Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

ÖNEMLİ !

Başlatan mihendis96, 03 Mart 2019, 15:45:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mihendis96

Cümleten selamun aleykum.
Bu forumda sorumlu kisi yada yoneticiler ne zaman bizlere gerekli ilgi ve alakayi gosterecek merak ediyorum. Sordugumuz sorulara dahi adam akilli cevap alamiyoruz.
Biz musteriyiz farkindamisiniz bilmiyorum ama , Sizin urunlerinizi kullanip ogrenmeye biseyler kapmaya calisiyoruz .  Bu konuda gerekli hassasiyeti ilgili kisiler gostersin ki makineyi alanda almak isteyende en verimli sekilde kullanip sorularina tatminkar cevap alabilsin.Bu forumu sahipsiz birakmissiniz degerli yoneticiler kiymetli ustalar .  Bu hususta paylasimim hic bir ardniyet gozetmeden samimi bir sekilde siradan bir musteriniz , kullaniciniz tarafindan objectif olarak ele alinmistir. Bu konuda gerekli onlemi almanizi rica ediyorum.Forum gerekli amacina ulasmali ve tum tabana fayda saglamali.
SAYGILAR...
Linkback: ÖNEMLİ !

Karadağ

Forum dediğimiz yer data yükleyip yorum almak için değil malesef. Bunun için yani data yükleyip yorum almak için aşağıdaki linki kullanmanızda fayda var. Forum temelde teknik bir ortam.

https://www.facebook.com/groups/580660378963617/?hc_location=group
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

mihendis96

Data yorumu icin attiginiz link icin tesekkurler.
Teknik sorular icinde dedigim durum gecerli ustam. Sorularimiza cevap alabilsek bu forum daha hareketli bir ortam haline gelir hepimizin faydasina.

Karadağ

Alıntı yapılan: mihendis96 - 03 Mart 2019, 16:10:07
Data yorumu icin attiginiz link icin tesekkurler.
Teknik sorular icinde dedigim durum gecerli ustam. Sorularimiza cevap alabilsek bu forum daha hareketli bir ortam haline gelir hepimizin faydasina.

Çok da haksız sayılmazsınız. Ben elimden geldiğince girip bakıyorum ama taktir edersiniz ki ben de yoğunum. Açıkcası sizlerden bu konuda yardım bekliyorum desem yanlış olmaz.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

mihendis96

Ustam olayi cozup kavrasak bir  size seve seve yardimci oluruz  ama bunun icin once bizimde pismemiz ve sorularimiza cevap almamiz gerek. Tasin altina elimizi koymaya haziriz biz sizden istedigimiz biraz daha bizlere vakit ayirip ilgilenmeniz.  Oda olur insallah , bir suredir epey yogun oldugunuz belli kolay gelsin sizede ama  bizleri de unutmayiniz lufen  bu konulara en vakif olan sizsiniz  ogrenecegimiz daha cok sey var .
SAYGILAR...

Karadağ

Alıntı yapılan: mihendis96 - 03 Mart 2019, 16:23:57
Ustam olayi cozup kavrasak bir  size seve seve yardimci oluruz  ama bunun icin once bizimde pismemiz ve sorularimiza cevap almamiz gerek. Tasin altina elimizi koymaya haziriz biz sizden istedigimiz biraz daha bizlere vakit ayirip ilgilenmeniz.  Oda olur insallah , bir suredir epey yogun oldugunuz belli kolay gelsin sizede ama  bizleri de unutmayiniz lufen  bu konulara en vakif olan sizsiniz  ogrenecegimiz daha cok sey var .
SAYGILAR...

Eğer ilgilenmemi istediğiniz konu data yorumlama ise bunun için youtube kanalımdaki videolardanisfitade edebilirsiniz. Orada fazlasıyla bilgi mevcut. Ya da yukarıdaki verdiğim linkten datalarınızın yorumu konusunda istifade edebilirsiniz. Başka bir konu için ise buyrun yazın yardımcı olmaya çalışayım.

mihendis96

Çok tesekkurler ustam.  Youtubeden takipteyim yorumlama konusunda cok faydali paylasimlariniz var evet ama tecrubeyle bizdede oturur insallah.
Benim suan ki sorunum yorumlamadan ziyade kullanimla alakali.
Mesela bir yerden cekim aldik mezar yada oda ebatlarinda bir anomali aldik. Saglama amaciyla yapilan ayni yerin 2. Hatta 3. Cekimi icin beklemek sarti var mi ? Yoksa hayir istediginiz yerden istediginiz kadar peş peşe de cekim alabilir siniz  yapi varsa her seferindede cikar mi diyosunuz ?
Yok olmaz manyetik alan bozulur 2-3 saat beklemek lazim mi diyosunuz en dogru bir cekim icin ?

Karadağ

İstediğiniz kadar çekim gerçekleştirebilirsiniz. Bunda bir mahsur yok. Bizim canlı yayınlarda bu konu işlenmişti. Hatta bu durumda biz kullanıcılara eğer çekimleriniz büyük ölçüde eşleşiyor ise algılama doğrudur, çekimlerde eşleşme yoksa orada algılanacak bişey yoktur diyoruz.

mihendis96

Anladım ustam cok sagol. Peki bende soyle bir durum oldu.
Bi cekim yaptim cok guzel oda tipi algilama aldim isareti olan bir kayada. 1 saat sonra cekim yaptim ayni yerdrn alamadim. 1 gun sonra geldigimde cok guzel yine aldim. Boyle durumlarda ne yapmamiz gerekiyor.
Bide yön olarak kuzey guney meselesi cok farkediyor mu ?

Karadağ

3 çekimin 2 si eşleşiyor ise eşleşmeyen çekiminde hata olabileceği yorumu getirilebilir.

Karşılaştırılacak çekimlerin tümü aynı yönde olmak zorundadır

mihendis96

Buda tamam hocam cok sagol👍
Peki makinein derinlik olayi ne kadar sapma yapiyor ? Derinlik olcumu icin 13 e 13 adim  30 cm olmasi ssrt mi ?
Cunku kucukte alsak derinlik belirtiyor sonucta

Ankebut

gradyometreyi yere teğet tut 30 cm den küçükde çekim de yapsan sapma fazla olmaz önemli olan elindekini yere teğet tutman ve sensörü sağa sola fazla oynatmamandır.

mihendis96

Hocam merak ettigim dogru derinlik illa icin 13 adima gerek var mi ?
Bide cekim yaparken adim sayisi  tek mi olmali ?  Sol altta baslayip sag ustte bitmesi icin.

Ankebut

Otamatik modda kullanıyorsan çekim yapacağın uzunluğu ne kadar sürede adımlarsan adımla tekde olur çiftte manuel atım yapacakasanda ölçüm uzunluğunu adım uzunluğuna göre hesaplar atacağın adımı bulursun 13 de at 15 de 14 de 12 de yani diğer arkadaşlar nasıl yapıyor bilemiyorum ama ben bu şekilde çalışıyorum. yani 2 metreyi adımın 50 cm ise 4 adımda alırsın. adımın 25 cm ise 8 adımda alırsın ...

mihendis96

Dogru derinlik icin 13 adim sarti var mi yok mu peki ustam ?
Yoksa her olcumde depth kismindaki derinlik algilamasi dogru mu ?

Ankebut

Bana göre böyle bir şarta gerek yok. cihazın derinlik ölçümüne gelince ben derinlik ölçümünü pek kullanmıyorum o yüzden derinlik yazan kısmın gerçekliğini sorgulamadım ben aldığım görüntünün şekli üzerinde çalışma yapıyorum.

mihendis96

Tesekkurler hocam sagolun

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious