Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

3D GÖRÜNTÜLEME PROGRAM KULLANIMI ve FLİTRELEME

Başlatan treasurerman, 13 Şubat 2015, 09:49:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

treasurerman

            S.a USTALAR


       Forumda komple dolaştım 3D görüntüleme ile ilgili cihazlar ve kullanım teknikleri açısından bir çok bilgi mevcut lakin baktım ki program konusunda kimse kalıcı bir bilgide  bulunmamış. Bende yararı olur amacı ile bu konuyu açmak istedim , herkese katkılarından dolayı şimdiden teşekkürler ....


      Manyetometre olsun Delta pulse 3D olsun bizleri için en zor olay bence gerekli çalışmayı yaptıktan sonra tabi oda tam olursa program üzerinde flitreleme işlemi. Bu konu ile ilgili neden bu şekilde düşündüğümü anlatmaya çalışayım.


      Dün bir arkadaşımızın bahçesinde cihazlar ile tarama yaptık bir kaç metal sinyalı ve bir kaçta tıkırtı cıkınca ben biraz mutlu oldum cihazların işe yaradığını görmek ve onu kullanırken hayaller kurmak arazide gerçekten güzel zaman geçirmemize sebep oluyor. Sonrasında  DELTA PULSE 3S 3D ile olan gezinme işlemim bitince sırasıyla sistemleri uygulamaya koyuldum. ( Zaten adetimdir küçük başlıktan başlar büyük başlığa kadar tüm ekleri kullanırım ) Metal algısı olan yerlere koyduğum işaretler sayesinde tekrar üzerlerinde gezme şansı buldum en son olarak MANYETOMETRE ile hem tecrübe kazanmak hemde biraz adrenalin yaşamak amaçlı tüm sinyalleri gezdim . Benim manyetometre kullanımım biraz farklı bilen arkadaslar hak verecektir bilmeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum ben taramayı bir kere Z ( AŞŞAĞIDAN YUKARI )yapıyorum  aynı yerde  N ( SOLDAN SAĞA ) gibi yapıyorum bence daha sağlıklı oluyor sağlaması yapılmış oluyor ve kafamda soru işareti kalmıyor. Aslında çok uzatmak istemiyorum lakin anlatmazsam sanırım sorunu çözemicez . Sonrasında diğer bobinlerde bir sinyal yakalamıştım aynı yerı manyetometre ile tararken tekrar bir metal görüntüsü aldım ( REAL TİME ) emin olmak için tekrar sıfırladım başka açılardan girdim , otomatik taradım , elle taradım , yönümü değiştirdim ,yine hepsinle hem metal hemde boşluk aradım :)) yani baya bir zaman uğraştım sonrasında artık eminiz altımızda metal var dedim. Büyük bobinde cayırtı , 60 lık bobinde metal algılaması , 38 lik boninde tıkırtı veren yerde manyetometremiz hem boşluk hemde metal gösteriyordu ( tabi konunun açılma nedeni olan flitrelemeleyi yapamadığımız için ) Arkadaşımla beraber düşündük ne yapalım ne edelim BEN açalım dedim en kötü olan 100 liraya olur dedim. JSB  geldi tespitli bölgeyi açamaya başladı JSB nin bomu 6,5 mt uzanabiliyordu bende gerekirse o kadar inmesini söledim lakin işin bitiminde tabiiki hayal kırıklığı zaten kazan beklemiyorduk ama en azından o metal gözüken nereye gitmişti ....?


            Sonrasında hüsran yaşadıkya aklımız başımıza geldi tabi nedenini araştırmaya koyulduk ve baktık ki bizim problemimiz cihazı kullanabılmek degıl sistemi analiz etmek. Neden böle olduğu konusunda kendimi suçladığım bir durum var tabi KARADAĞ ustanın yanına gittiğimde o nasıl olur bunu yapabılırmıyız şu söle olurmu gibi sorular sormak yerine adamın anlattıklarını dinleseydım bu şekilde olmazdı diye düşünüyorum.....!!!!!


            Şimdi gelelim konuyu açma sebebine USTALARIMIN hepsinden bu konu için yardım bekliyorum kim ne biliyorsa aktarmaya çalışsın lütfen....!!!!
     
       (  tümü manyetometre  3D program  için geçerlidir )
     
1.) programda REAL time çekim yaparken ekranın ortalarında gözüken nesneler ve algılar tarama sonunda neden bir tarafta toparlanıyor ?.
2.) programın grafik renkleri hakkında kesin sonuçlar taşıyan ve kolay  gelen veya daha net olan bir renk kısalası kullanan varmı sizce en iyi renk türleri nasıl ayarlanır.?
3.) programda süzgeçleme yaparken hangi kısmın neyi ne kadar heraket ettirmekte kullanıldığını bilen birileri bu durumu anlatmaya çalışırsa sevinirim ben hiç bişey anlamadım .!!!!


4.) süzgeclemede derinlik , yoğunluk ve ayrım konusunda nelere dikkat edilmeli ve nasıl davranılmalıdır. ?


     Arkadaşlar aslında yazmak istedğim bir çok sey var lakin sizden gelen cevaplara göre sorular şekillenir diye düşünüyorum.  bahsettiğim yer ile alakalı aynı noktadan alınmış  bol miktarda çekim örneği var dileyen olursa mail adresinden ( ted  ) dosyası olarak ta gönderebilirim SAYGILARIMLA ....... 





Linkback: 3D GÖRÜNTÜLEME PROGRAM KULLANIMI ve FLİTRELEME

treasurerman


treasurerman


Karadağ


Merhaba,


İlk başta 38 lik başlığın da algılama yaptığı bir yerde 2 metreden daha derinden bişey çıkma olasılığı olmaz. Doğal olarak JSB ile dalmanıza gerek yok:) Kazma kürekle bile rahat alırsınız metali. Siz muhtemelen algıladığınız metali kenara toprakla yığdınız :)


Zaten çok da büyük bir metal olmadığını düşünüyorum ben. Çekim datalarınıza baktığımızda ağırlıklı olarak negatif yönlü düşük güçlü bir anomali yakalamış görünüyorsunuz. Bu bağlamda manyetometrenin de algıladığı katman yada su diyebiliriz. Ve muhtemelen de kumu yada suyu bulmuşunuzdur :) Çekim resminizi negatif ismiyle mesaja ekledim. Diğerlerinde yakın görüntü çıktığı için sadece birini ekledim


Gelelim program tarafına. Renklendirmelerde dedektör için en güçlü algılama sizdeki kırmızı, hiç algılama olmaması sizdeki mavi renktir. Manyetometre için en güçlü pozitif algılama sizdeki kırmızı hiç algılama olmaması sizdeki mor, en güçlü negatif algılama sizdeki mavidir. Diğerleri ara renktir. Bu bağlamda renklere değerli metal yada su gibi isim vermek pek doğru olmaz.
Temel olarak bir çekimde, çekim eğer dedektörle yapıldı ise en güçlü algılama sizdeki kırmızı olarak görünür. Bu durumda siz algılamanın üzerine mouse ile tıklayıp sinyal gücüne bakarsınız. Ben manyetometrede +10 yada -10 dan daha küçük değişimlere bakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Şimdiye kadar müşterilerden aldığım dönüşler bunu ortaya koyuyor. Eğer manyetometrede algılama +-10 dan düşükse ya katman yada hatalı çekim çıkıyor. Dedektörde ise durum daha farklı +2 bile bir anlam taşır hale geliyor.
Siz eğer ki mutlak renkler istiyorsanız yani kesinlikle metalde sizdeki kırmızı görmek istiyorsanız programdaki mutlak/göreceli butonuna basmalısınız. Bu butona bastığınızda en yüksek algılama sizdeki kırmızı renk ile renklendirilmez. Belirli bir aralığa giren algılama bu renk ile renklendirilir ki bu da çok yüksek oranda metal olan bir algılamadır. Aynı durum negatif anomali için de geçerlidir. Program normalde dedektör için en büyük algılama 5 ise 5 i kırmızı yapar 50 ise 50 yi kırmızı yapar. Diğer algılamaları ara renklere atar. Siz mutlak/göreceli butonuna bastığınızda ise en büyük algılama sizdeki kırmzı olmaz gerekli değerdeki algılama sizdeki kırmızı renk olur. Ben genelde dedektörde mutlak/göreceli butonuna basılı, manyetometrede basılmadan kullanıyorum.
Bu durum manyetometre ve negatif anomali algılamaları için de aynı şekildedir. Bu iki renklendirme yönteminin de birbirine göre avantaj ve dezavantajları olduğundan dolayı ben ikisini de koydum. Bu avantaj ve dezavantajları anlatacak olursam çok uzun bir yazı yamak durumunda kalırım.


Gelelim filtrelemelere. Basitten başlarsak, ayrım süzgeçi sadece metal dedektörü içindir. Metal dedektörü değerli değersiz ayrımını yapabildiği için yapılan çekimde bu süzgeç işaretlenirse değersiz metal algılaması kapanacaktır. Bununla ilgili bir video yayınlamıştım.


https://www.youtube.com/watch?v=_RaSv0TzqNA&list=PLEcFehUMCvaVGr3Jw4uSHtQC3XpxxKVWr




Derinlik süzgeçi ise bir sinyal aralığını yükselterek alınan görüntüde bütünlük sağlamak için kullanılmaktadır. Bunun için bir örnek resim ekledim. Bu da sizin çekiminzdi. (güzel denk geldi :) ) resim adı orjinal.
Aralık süzgeçi ise bir aralıktaki sinyalleri görmek için kullanılır. Mesela bir çekimde siz pozitif anomali ile ilgilenmiyorsunuz diyelim. -X den 0 a ayar yaparak sadece negatif algılamayı ekranda görebilirsiniz. Yada dedektörle yaptığınız bir çekimde çok kuvvetli olan bir algılamayı bastırıp daha düşük algılamadan şekil çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bunun için yüksek algılamaya tıklayıp sinyal seviyesini görüp bunu seçenek dışı bırakarak silinmesini sağlayabilirsiniz.


Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sizin sormak istedikleriniz olursa sorun yanıtlayayım.


Saygılar

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

treasurerman


treasurerman




    Cuma namazından sonra nasipse geliyorum ......


Karadağ

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

treasurerman

            KARADAĞ ustam ellerin dert görmesin hemen hemen konunun köklerini yakaladım gibi. Tamamen anlattığınız gibi  renklendirme olayını beceremeyince kafada kuşku kalmasın diye birazda adrenalin olsun iyi gelir dedik çağır gelsin JSB oldu :).  İşçilikte üşengeçlik olunca zannediyorum sizin tahmininiz oldu bizim metal sinyalı bir hava aldı tekrar yerine gitti . Her neyse Kavgada yumruk sayılmaz derler ..


            Aşşağıda eklediğim resimde MANYETOMETRE nin su algıladığı nokta kesinlikle doğru üstte tarama yaparken ben kendime göre bir sistem geliştirdim brandadan 2 metreye  2 metre bir örtü seriyorum bu örtünün içinde 40 cmlık kareler boşalttım mevcut tarama yaparken yolları ve örnekleme noktalarında kesinlikle kayma olmuyor.Arkadaşlara tavsiye ederim eklerde örnek bir görsel koydum . Dolayısı ile ekranda sizin bulduğunuz kum katmanı su birikintisi kütle halinde ve sonrasında gözüken katman kesinlikle doğru .


            Program tarafında okuduğumu anladım ama sizin gibi tecrübeli olmayınca tatbik etmeden yine doğrusunu bulabileceğimi düşünmüyorum , sanırım yeni görüntüler ve şekillerle bilginize tekrar başvurmak zorunda kalacam . Mutlak / göreceli tuşu olayını bilmiyordum bunu öğrendiğim iyi oldu belkide işin inceliği bu tuş biz bu  yüzden yanılıyoruz.


           Programda güçlü algılama yapıldıysa siz üstüne tıklayıp sinyal gücüne bakarsınız demişsiniz lakin ben bir türlü başaramadım !!!!


           Filitreleme olayını anladım gibi bir yandan okurken bir yandan da programda dediklerinizi uyguladım değişim fark edilir bir biçim alıyor ..


           Son olarak aslında en çok endişe ettiğim durum real time görüntüde başlarda ortalarda ve sona yakın alınan tüm görüntüler bazı zamanlarda tarama sonuna yakın bir zamanda veya son  yolda ekranın sadece bir tarafına toplanıp tüm olayı ortadan kaldırıyor nedeni ni anlayamadığım gibi anlayınca önüne geçmek gereken bir durum olduğunu düşünüyorum . SAYGILARIMLA .....


ek bir   SU, KUM VE KATMAN FARKI






           
           



           

Karadağ

Branda mantığı güzelmiş.

Her zaman her türlü sorunuzu ve sorununuzu çekinmeden yazın lütfen.

Çekimin üzerine mousenin sol butonu ile tıklayın altta sinyal, en ve boy bilgileri çıkacaktır.

Real time da göreceli/mutlak butonunu tıklayarak deneyin ;)

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

treasurerman


treasurerman


treasurerman

       S. a   KARADAĞ ustam benim program resimdeki şekilde bir uyarı veriyor nedeni ne olabilir ?





Karadağ

win8 ile alakalı. Devam deyin. ÇAlışacaktır.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

makedonyalı

Filtrelemede derinlik süzgeci +10 değer  yüzey süzgeci +10 değer  bu değerlerle fazla oynamamak gerekiyor.
Aralık süzgeci ile filtreleme ayarları - veya + değerlerde metali yakalamak mümkün çok ıslak toprakta
metali + değerle bula biliyorsun aralık süzgeci + 10 dan değer düştükçe derinlikte artıyor  net olarak şekiller nerde oturduysa  metalin derinlik değeri odur .
Normal nemli toprakta ise derindeki metali tam tersini uygulayarak buluyorsun -10 dan artıya doğru giderek .
Bu benim pratiğim ama bilinen bir gömülü metalde illaki pratik yapmak şart tecrübe için.
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

fire_1335

Sa ustalarım 3d için kullanılan programı yollayabilecek bir arkadaş varsa özelden iletişime geçebilir mi acaba?

tivos

Programi calistirman icin karadag ustadan senkranizasyon numarasi alman lazim. O yuzden baska arkadas bu konuda arkadaslar yardimci olamaz

fire_1335

Tamam saol tivos usta. bugün yollayacak inşallah Karadağ.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious