Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

HAMMER HEAD YAPAN ARKADAŞLAR Bİ BAKARMISINIZ

Başlatan cihan19, 04 Aralık 2007, 15:36:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeraltıcı

hammerhead'i olsun diğer dedektörleri olsun, sakın hutebetli yerlerde bırakmayın. Sanırım benim cihaz o yüzden düzgün çalışmamış. Kuru yere koymuştum, geçen gün baktım saat gibi. Sanırım hutubet cihazları arızalandırıyor. Artık düzeldi. Sanırım hutubet cihaza müthiş zarar veriyor.
Linkback: Ynt: HAMMER HEAD YAPAN ARKADAŞLAR Bİ BAKARMISINIZ

keçelerli

#41
 :)
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

Uykusuz

Birebir pcb sini bulamadım. Vermiş olduğunuz resmi %17 ölçeğinde PDF formatında yazdırdım. Bir yazdırıp bakın olomuş mu?

Eğer olmamışsa kullandığım programın ismi PDF Creator. Bu programı kullanarak istediğiniz oranda çıktı hazırlayabilirsiniz.

http://www.savefile.com/files/1268804

Master Hunter

#43
Şimdi devrenin katlarını iyi bileceğizki kalibrasyon ayarlarını yapabilelim.Nerde ne oluyor bilinmezse nereye ne ayar verilecek..Ondan sonra bir panik sormayın gitsin..Sorun olmayan şeyler sorun gibi algılanmaya başlanır.Zira olaya hakim değil..Olaylar ona hakim..Yapılan devreye bakıyorum yapacağım yorum boşa gidecek ona üzülüyorum.Yakından bakmazsam Hammerhead olduğunu anlamayacam..Bu kadar kalitesiz bir işçilik nereye ne kullaıldığı belli olmayan elemanlar.estetikten uzak bir çalışma elbette potansiyel sorunlara gebedir.Özellikle pals sistemler yüksek hassasiyette uzun süre kalamazlar..Belli oranda bir çöküş olur...Bu gerek potların gerekse diğer elemanların toleranslarından kaynaklanır.Dolaysısyla gerek deltada gerekse hammerde 2-3 dakikada bir ince ayar yapılması gerekir.Bir parça eşik potu bir parça gain potu senkronize olarak ayarlanmalıdır.Özellikle cihazın belli bir yere vurulması gerekiyorsa yani özellikle bakmanız gereken bir nokta varsa gerek deltada gerekse hammerde ince ayarda bir "tık" sesi oluşur burada makinayı bağırtmadan bu ince ayarda hassasiyet oldukca keskindir.Bu ayarda iken düşündüğünüz yere makinayı vurun.
..........................
Hammerde ise R18 potunu opamp çıkışını 0 volta gelecek şekilde ayarlayın.Bu pot çıkışı+1,6V..-1,6v bandında ayarlama yapar.Burası sıfır olsun.R23 potunu ise ya orta konumda yada min. konumda bulundurun.Örnekleme anhtarlarının (IC7a ve b) komponentlerindeki dirençleri metal film olursa R23ü aradan çıkarabilirsiniz(R23,R24,R25,R26).Bu durumda R23'ü isterseniz kısa devre yapabilirsiniz. Bu pot iki örnekleme kapısının sinyal dengelemesini yapıyor..İstenilirse tek anahtardan  sinyal alımıda yapılabilir bu katta köklü bir değişikliğe gidilebilir.Ancak şimdilik oralara girmeyelim..Alıcı ünitenin opampı olan 5534'den gelen elektriksel sinyalleri iki yoldan  örnekleme kapılarına dağıtır ve iki kapının dengelemesini yapar. Bu pot ya sıfır omda olacak yada orta konumda..Her iki sinyal entegral alıcı opampa eşit olarak sürülmelidir. Aksi takdirde performans kayıpları yaşanır.İntegral devresi girşine uygulanan sinyalin entegralini alarak çıkışa aktarır.Matematiksel anlamda integral, bir eğrinin altında kalan alana karşılık gelir.Biz burada bu matematiksel işlemi elektriksel olarak gerçekleştireceğiz..İntegral devrenin girişine uygulanan kare dalga sinyal çıkıştan üçgen dalga halinde alınır.Zira kare dalganın entegrali üçgen dalgadır..İntegral alma işleminin tersi türev almadır.Burada ise üçgen dalganın türevi kare dalga; kare dalganın türevi ise sivriltilmiş dalgadır.5534 gelen sinyaller her iki örnekleme anahtarına dağıtılarak Tl072 opampının ilk katında her iki sinyalin  entegrali alınır.Ardından farkı alınan sinyal toplam yukseltec olarak calısan opampın ikinci katına sürülür burada kuvvetlendirilen sinyal ardından gerilim kontrollu osilatore sürülür. Burada 5534den gelen polarma akımlarının eşit olmayaşından dolayı meydana gelebilecek ofset gerilimini ve bu gerilimin etkilerini gidermek yada deşarj etmek amacıyla opampın faz çevirmeyen artı girişiyle şase arasına R34 direnci ve bir anahtar konulmuştur.Bu anahtar statik(durağan) sinyalleri toprağa deşarj ederek dinamik sinyallerin statik sinyallerden ayrımını sağlar.Opamp devresindeki,giriş ofset geriliminin opampın doyuma götürmesini engellemek için eviren ve evirmeyen girişlere geri besleme kondansatörünün yanısıra iki adet direnc bağlanmıştır. R30.R31.R32 elemanları opamp çıkış kazancını ayarlar..5534  opampının hızı düşük ve gürültü katsayısı fazladır..Mümkünse Lf357 kullanın..C19 kondansatörü filtre görevi yapmaktadır..R31 orta konumda..R35 orta konumda (max.konumda tiz:min konuda bas)R34 potu ise max. konumda olmalıdır..
........
Daha yazacak çok şey var ama vaktimde cok dar...Bu dediklerimi deneyin olmazsa bakarız..
................
görüşmek uzere....

keçelerli

#44
uykusuz abim werdiğin link için teşekkür ederim .

   master hunter abim cewaplarına saygı duyuyorum ama hep cihazlarını tanıtmakla olmaz diyorum pcb lerini şemalarını koyarsan çoğu kişi yapabilir bence bunları bize aktarınki bizde gelecek nesile aktaralım .uykusuz üstadım hem yaptığı cihazları tanıtıyor hemde nasıl yapıldığını anlatıyor gerek resm gerek yerleşim pcb v.s ama gelecek nesile aktarıyor.buda bizi memnun ediyor .satışlarıda iyi bence.ama siz sade tanıtıp resim v.s koyuyorsunuz sonra fiyatı tamam herşeyin bi karşılığı wardır ama gelecek nesilede aktarın diyorum ve sözlerimi bitiriyorum
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

Master Hunter

#45
Güzel dostum vaktim yok..Haftada yada on günde bir foruma ya girebiliyorum ya giremiyorum..Sürekli netin başında olsam çok şeyler değişir..Sadece projelerimi yayınlayabiliyorum.Şu aralar her hafta bir proje verdik...Sorulara buradan cevap vermeye kalksam bir iki soru cevaptan sonra netten cıkmam gerekecek rantabilite kacacak...Konu yarım kalacak...Fakat günde 4-5 teknisyene  cepten yardımcı olabiliyorum.Şöyle bir 3-4 ay sonra daha uzun süreli nete takılabilirm.
............
Öte yandan işten az çok anlayan ne demek istediğimiz anlar..Yoksa roman gibi okur geçer...Akım ölçmeyi beceremeyen bir teknisyene ben neyi nasıl anlatabilirim.Sorunlu devresine nasıl çözüm bulabilirim..Öyleleriyle karşılaşıyoruzki hayret edersiniz..Elektronikciyim diye geziyor elektroniğini e'sinden haberi yok.Ama endüstri lisesi elektronik mezunu...Bazen sinirleniyorum yahu diyorum buna kim diploma verdi..Bunu kim mezun etti..?
Yani bir parça teknisyendede birşey olacakki vereimlilik artsın...yoksa biz yazıp çizelim..Önemli olan reel faydadır..
Öte yandan satışını yaptığım bütün projelerimin devre şeması ve pcbleri sitemizde mevcuttur..Hepsini ya doğrudan vermişimdir yada link bırakmışımdır..Hepsi var..
..................
Netice olarak beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum

Saygılarımla....

yeraltıcı

hammer head bence tek parada çok iyi bir performansa sahip, birde şu derinlik için deltaya da sahip oldunmu, geriye ayrımlı dedektörlerden edinmek kalıyor. Bence üçü bir arada bir definecinin donanımında olmalı.

cihan19

evt yeraltıcı doğru söylüyorsun.master hunter hocam tskler iyi forumlar...
ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

elaass

#48
hammer 3 aydan beri kullanıyorum. Makina 2 ay arkadaşda kaldı.
fotoğraflarını yayınlayacaktım bu yüzden bir geçikme oldu.
İçinde 2 amper 10 adet seri AA pil var.Çok uzun süre çalıştırıyor cihazı
1 ytl yi 35-38 cm arası algılıyor
Resimleri,




elaass

Valla kullanımı çok güzel.
öyle kendim çıkardım ölçüleri kafama göre.
kullanımı çok güzel oldu.ağırlığı pek hissedilmiyor.
Ağırlık merkezi de tam tutamakta yani ne geriye çekiyor ne ileriye çekiyor

Uykusuz



çavuş

peki bu dedektörün performansı nasıl?

elaass

Alıntı yapılan: elaass - 11 Aralık 2007, 09:26:29
Dün akşam bir deneme daha yaptım çok hassas bir ayarla 1 lirayı 36 cm den 18 cm çaplı tencere kapağını 95-100 cm den algılatabildim.
Yeni başlık 30cm lik muhtemelen 1 ytl yi 36-40 cm olur.
25 lik başlıkla 35 cm falan dı

asenkron

eline saglık calışmalarıonda basarılar.

elaass

Alıntı yapılan: asenkron - 10 Mart 2008, 18:36:05
eline saglık calışmalarıonda basarılar.

Çok sağol asenkron
İnşallah çok yakında çok güzel bir çalışma yayınlayacağım

daredevil

 Yaw arkadaşlar elinde hammerin pcb si yerleştirme planı şeması neyi varsa bi zahmet bana mail atsın yukardaki linkte ölmüş hammeri yapacam bekliyorum bi başlayamadım.
Bide delta pulse dökümanlar diye başlık var ama hammerdead dekümanlar diye başlık yok bence böyle başlık açılıp devreyi yapmak için gerekli bütün dökümanları orda toplamalıyız.
Son bi şey Hammerhead Tam Eleman Listesi diye başlık vardı onuda bulamadım yani sizin anlayacağınız formda hammeri yapmak için gerekli dekümanları bulamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum saygılar..

spectrum05

 Arkadaşım bu ekibin daha önce çok güzel bilgi,döküman vs. paylaştığı donanımhaber sitesinde 21 sayfalık bir topic vardı.Fakat bazı nedenlerden dolayı orası kapatılarak paylaşımlar bu siteye aktarıldı.İstersen oradan hammer ve daha birçok devreye ulaşabilirsin.Ya da yetkili bir arkadaş dökümanları toparlar ayrı bir başlık olarak buradan devam eder.
http://forum.donanimhaber.com/m_3925192/mpage_6/key_hammerhead/tm.htm

çavuş

elaass kardeş videonu sabırsızlıkla bekliyorum...

remzi50

Hammer head i yapan arkadaslar devrem yarim kaldi.Bu bos kalan yerlere hangi degerler gelecek? ingilizcem olmadigi icin pek bir sey anlayamadim  :-[ yardim lutfen

http://img262.imageshack.us/my.php?image=img0833nm3.jpg


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious