Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

ELEKTROMAGNETİK KİRLİLİK VE DEDEKTÖRLER.

Başlatan YAK, 28 Şubat 2008, 22:06:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YAK

Günümüz şartlarında elektromanyatik spectrumun her.gi bir bandında yayın yapan çok sayıda verici kaynak var.bunlar baz istasyonları,FM radyo vericileri,radyo linkler vs.bu kaynaklar kendilerine yakın mesafedeki bir çok elektronik cihazda,parazitik sinyaller ve baskılama oluşturur.bunlardan biriside dedektörlerdir.hiç bir bozukluk olmadığı halde ve ayarında doğru olmasına karşılık yanlış alarım alınabilir.bu parazitik sinyallerden kurtulmak için;dedektörün alıcı bobinini alüminyum folyoyla ekranlanmalıdır.daha iyi bir teknikte,karbonla ekranlamadır.bu konuda fikri olan arkadaşların bu başlık altında fikirlerini yazmaları  faydalı olur sanırım.
herkese iyi çalışmalar.
Linkback: ELEKTROMAGNETİK KİRLİLİK VE DEDEKTÖRLER.

GORDİANUS

merraba arkadas oturdugum bolgede hava alanı radarı var dışital dedektorleri evde actıgım zaman guduruyorlar teste tutamıyorum evde analok olanlar etkilenmiyor.kırsal alandada cok frekans kırlılıkı var ve de etkileme yapıyor dedektorleri

YAK

doğrudur gordianus. ben bu sorunun çözümü için alıcı bobinin ekranlanmasını ve filtre kullanılmasını öneriyorum.band geçiren filtre kullanılırsa sorun çözülür gibi geliyor bana.

Uykusuz

#3
Bakın arkadaşlar sizlere yazılımsal olarak nasıl bir filtreleme yapılır bunun algoritmasını veriyorum bu algoritmayı kendim geliştirdim ve çokta iyi performans aldım. Başka bir yerde bulamazsınız  ;) Bilindiği gibi giderek sönümlenen bir eğrimiz var ve biz bu eğriği inceliyoruz. Bu eğriden sırayla alınan alınan örnekler hep bir öncekinden küçük olmalı.



Tabi bu çok kaba hali. Birkaç farklı olasılık daha var bunları belirtmedim. Bilindiği gibi örneklemelerin zamanlamaları da çok önemli işlemin sonucu geç gelirse bir sonraki örnek gecikir. Bunları ayarlamak için da farklı algoritmalar geliştirdim. Asm ile program yazanlar bu işin karmaşıklığını çok iyi bilirler.

Şu an tasarımıyla uğraştığım dedektörde bu algoritmayı kullanıyorum. Gürültülü ortamlarda işlemin sonucunun ekrana yansıması doğal olarak bir - iki saniye geciktiği oluyor ama gürültüsüz ortamlarda hemen sonuç ekranda...

YAK

teşekkürler uykusuz.Çalışman çok güzel olmuş.bilindiği gibi şu anki radyo alıcılarının anten giriş katlarında seçici devreler mevcut olup gelen dalga salatasından bir frekans seçilip kuvvetlendirilir filtrelenir sonra ses olarak hoparlöre verilir.bizim PI dedektörlerinde ise seçici devre olmayıp ;bobinin ve devrenin özelliğine bağlı olarak bütün sinyaller kuvvetlendirilir.bunun sonucunda ise yanlış sinyaller ortaya çıkar.bence filtrelemeyi ADC den önce yapmalıyız.söylediklerimi resimle anlatmak için yazının altına resim eklemeyi birdaha anlatırsan memnun olurum.önceden açıklamıştın goldscan 5 i silince kayboldu.

Uykusuz

http://www.postimage.org/

linkine tıklayın

gözata tıklayın yükleyeceğiniz  resimi gösterin  ve resimi yükle ye tıklayın gelen link veya linkleri buraya yapıştırın

YAK


yanlızkurt

merhaba arkadaşlar. bu size daha iyi bir fikir verebilir. cep telefonlarında anten svitch yardımı ile istenilen bant seçiliyor. gerekli filtrelerden sonra helgo chip ine aktarılıyor.
http://rapidshare.com/files/96406593/rf_telefon.jpg.html burda rf katının tamamı var.


YAK

sn yanlızkurt gönderdiğin devre için çok teşekkür ederim.Bundan yararlanmaya çalışacağım.yanlız bana cep telefonu devreleri lazım bu devreyi bulduğun linki ve elinde varsa başka şemaları emailime gönderirsen sevinirim.
yasarali_kaya@mynet.com .

yanlızkurt

#9
nokia nın modellerinde yardımcı olmaya çalışırım.bana model bildirirsen 6070  gibi çünkü indirebileceğin bir link  bilmiyorum varmı. kolay gelsin.

YAK

sn yanlızkurt model önemli değil.hangi modeli gönderirsen gönder.Bana genel amaçlı bilgi lazım.iyi çalışmalar.

yanlızkurt

tamam ben bu akşam bir derleme yapayım biyere upload ederim. yeni başlayan birisi isen nokianın modelleri çok iyidir. özellikle 3220 6230i işe başlayanlar için en güzel modeller bence.

YAK

#12
tamam yanlızkurt teşekkür ederim.metal dedektörlerinde IB sistemli dedektörlerin giriş katları zaten bir seçici devreye sahip.PI sistemlerinde ise seçici devre yok. hep beraber bu konuya bir çözüm bulacağız.iyi çalışmalar.

YAK

PI dedektörlerde filtreleme ve geniş hesaplamanın yapıldığı bir bir proje var.J.A.Corbyn imzalı yazıda ayrımlı ve profesyönel bir cihaz anlatılmış.ayrıca bir filtre katıda mevcut.
.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious