Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

evoprayter - deniz suyunu tatlı suya çeviren düzenek.

Başlatan yanlızkurt, 13 Kasım 2007, 20:50:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yanlızkurt

bu sistem genel olarak gemilerde kullanılmaktadır. çalışma prensibi su basıncı değiştirilirek kaynama noktası değiştiriliyor. buharlaşan su kanatçıklara çarpıp sarnıçlara aktarılıyor.
gemi seyir halinde iken dizel motorların soğutma suyu kapalı devre halinde dolaşır bu su tatlı sudur. sıcaklığı motorun yatak sıcaklığı kadar ısınır ama kapalı devre içinde soğutulur.
denizden çekilen su bir tank içinde toplanır. burada basıncı değiştirilir. ve motorun yatak suyu kapalı devrede dolaştırılır. tankın içinde basıncı değişmiş su kaynamaya daha sonra buharlaşmaya  başlayacaktır. ve içinde deniz suyu dolaştırılan kanatçıklara çarpan buharlar tekrar soğuyarak ikinci bi hazneye aktarılır. burdanda tatlı su sarnıçlarına aktarılır. bu su saf suya yakın bir değerde insan sağlığına zararsız ancak hiç bir tadı olmayan bir su haline gelecektir. bunu anlamadan içmenin tek yolu soğuk olarak içmektir.


bu linkte temsili olarak çizilmiş çalışma mantığını anlatan bir resim bulunmaktadır.
   http://rapidshare.com/files/69484058/eva.PNG.html

Linkback: evoprayter - deniz suyunu tatlı suya çeviren düzenek.

asenkron

paylasımın icin sagol tatlı su sistemini anladım hava üreteci yokmuydu diyecegim o denizaltıda olur.bilgin varmı.

Müslim yavuz

Bende şöyle biliyordum ki aynı mantık.

Deniz suyunu kaynatılyorlar kaynatılan kazanın üstüne elyaf türü bez parçası konuluyor. Çıkan buhar bu beze tutunuyor. sonra bezi sıkıyorsun akan su saf ama tatsızoluyor.

Ama soğuk içilmesi gerektiğini bilmiyordum :) paylaşım için sağol.

yanlızkurt

soğuk olarak içilmesindeki amaç suyun tatsız ve kokusu olabildiği için tüketilirken rahatsızlık vermesin diye yoksa herangi bir sağlık la alakalı durumu yok. bu gemide sürekli kullanım halinde olan bi sistem. gemi seyire çıktığı zaman su ihticını bu şekilde karşılıyor.

yanlızkurt

birde deniz altında hava üretimi ile ilgili bişey duymadım. zaten deniz altındada görev yapmadım.
ama anlatıldığı kadarı ile hava ştandrolu varmış deniz altında. bu ştandroller yüksek basınçlı hava komresörleri ile doldurularak kullanılırmış. deniz altı belli aralıklarla su yüzeyine yükselir hava tankları doldurulur ve tekrar dalış yapılırmış. zaten deniz altında ayrışım yapılsa bile sadece oksijen kullanıma elverişli olmaz bildiğim kadarı ile. ama ştandrollere doldurulan havalar hava regülatörleri yardımı ile kullanıma uygun hale getirilebiliyor.

bu konu hakkında sadece bu şekilde duyum olarak bilgim var.

asenkron



Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious