Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Ert pulse 2009 ayrım ve grafik

Başlatan erenxus, 09 Kasım 2009, 00:43:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erenxus

selam arkadaşlar çok zamandan beri uğraşıyodum.işte buda benim emektar.
sample and hold u basic le sağlıklı çalıştramadığım için çıkardım.200 defa okuyup ortalama alıyor menüden bunu 1000 lere kadarda çıkarıyorum.tabiki biraz hızlı çalışıyor.algılamada derinlik iyi ama ayrımda biraz düşüyor yinede bana göre idare eder.artırmak için bobini değiştirmeyi düşünüyorum.üzerinde şuan 0,45mm 4 ohm var acaba diyorumki 1mm 4 ohm yapsam darbe zamanını uzatsam derinliğin artması gerekmezmi?tel kesiti büyüdükçe manyetik alanın artığını biliyorum.çünkü şu ufak dc motorlara modifiye yaparken aynı işlemi yapıyorlar.
Linkback: Ert pulse 2009 ayrım ve grafik

Uykusuz

#1
Güzel çalışma olmuş tebrik ederim, zamanla daha da gelişir ;)

karakus

Eline saglık iyi olmus bobine yaklaştırdıgın metalleride çeksen iyi olurdu pıratikte degerli degersiz yetiyor .

erenxus

sağolun uykusuz hocam senden olumlu yanıt almak güzel.Donanım haberin ilk safasından beri takip ediyorum.Senden çok şey öğrendim sağol.Zaten benimki hobi her.gi bir alt yapı falan yok şartlardan dolayı yanlış bölüm seçmiştik.Ya değerli değersiz olurduda 18f252 de yer kalmadı.zaten bisürü çeşit metal var.

solidus

Bende fazladan 1 tane 18f452 ve 1 tane 18f2520 var. bazı değerleri de seri bi eproma kayıt yaparak kullanırsan pic biraz rahatlar.. istersen ondan da var. Devam ederim diyorsan göndereyim..

erenxus

yok ya sağol programda bazı yerleri birleştirecem yanlız eprom hiç kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla yinede değişken seçiyorsun yanlış hatırlamıyosam.aslında 32 bit bölme tamamda toplama yok galiba onu yapabilsem sorun kalmazdı.

solidus

#6
32 bit işlemler basit hangi dilde yazıyorsun ? Yardımcı olayım pbp ve protonda yardım edebilirim ? Yeni sardığım başlık 26 ohm görünüyor normal değildir demi ?

okantex

erenxus  hocam
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1001.msg6200#msg6200
linkindeki problemini nasil cozdugunu aciklar misin,

bende16f876A ya derledigim hex i attigimda  sanki devreye pic takili degilmis gibi davraniyor.
bi defaki yuklememde calisti ,programda eksik var diye baska ilaveler yaptim  ama configler ayni olmaisna ragmen calismadi, daha sonra calisan yazilimi tekrar derledim ve ykledim yine devreyi tanimadi

sende ki problemi nasil  cozdugunu anlatirsan sevinirim,,

bu bu arada cidden  sample hold unitesi kullanamadan altinla bakiri nasil ayirdin, helal olsun diyorum,

erenxus

okantex arkadaşım sağol bende her yerini aradım 18f nin configlerini bulamadım.belki ben basic yazıyorum o yüzden olmuyor.oluşturduğun hex ten configleri değiştirebilirsin.micro basic diye bi proram var onun içinde pic programlama yardımcıları var yada en kolayı winpic800'e hexi yükle ayarlardan değişiyor pwrten ve kaç mhz kullanıyosan ona göre osc yi de işaretle ben 20mhz hs işaretliyorum.çalışır inşallah.olmazsa programı serbest bırak config yazma öyle ayarlayıp dene derim.
    aslında sample hold u çalıştırabiliyorum ama basicle yavaş kalıyor.sample yetersiz holdta çok uzun ve eğimi çok fazla yayıyor nedense gerçek eğriden 50us falan geriden geliyo sanki bakmaklazım.

asel38

arkadaslar config leri onceden tanımlı yapma işine bende takmıştım sorunun çözümü olarak pbp  yi kurdugumuz klasorun içinde (18f452.inc) dosyasını notpette açıp istediğimiz configleri  oraya yazıp kaydediyoruz. tek sorun şuki bir daha baska bişeye program yazacagımız zaman ona göre yeniden belirlemek gerekiyor son yapılandırmada kalacağı için

asel38

tabi ki en praatik yoluda configleri cok sart deyilse sadece örneğin protek koymayı programlayıcının ara yuzundede belirleye bilirsiniz bununda tek sakıncası her programlamada unutmamak gerekiyor işte

okantex

#11
Arkadaslar ,
tavsiyeleriniz icin teskkurler , benim sorunu cozdum , sorunum  hexi yuklerken yanlis hex formati secmemeden kaynaklniyormus, sizler benim kullandigim kadar detaylibir yukleyici kullanmayacaginiz icin boyle bir yanlisa buyuk ihtimalle dusmezsiniz.
erenxus un dedigii  hataya da dusmustum vaktiyle ,cozumu guzel,.

erenxus  hocam , kullandigin sample hold tarfine  gore  LF198 ve398  olsa gerek , 20 mhz de aslinda cok rahat calismasi lazim , cunki ayni ni PD3200 yapiyor  ,sorunsuz

ama senin bu harici sample hold u kullanmadan , sadece pic adcsi  ile bu  kadar hassas ornek almani anlayamadim,
benim pic in adc sinin dahili sample hold u 20us  den daha az surede orenk alamiyoar, teknik olarak 17.,, kusur us ye inebilyor

oysa  bu kadar susreden alinacak ornek  ancak degerli , degerszi ayarimina yetiyor
sende ise  bundan ziyadesi var , bu durumda senin  internette dolasan delay semalarina uygun ornek alabilmen ve altin la bakiri ayirt etmen icin  6 us den daha az bir surede istedigin net noktadan ornek alabilmen gerekiyoar.
bunu sadece pic in adc ile bassarmis olmani anlayamiyorum.

tebrikler

bu arada 18f452 derken
hangini kastediyorsun
18f452 tqpf    kare seklindeki mi
18f4520  28 dip mi

solidus

18f452 40 pin dil kılıflı değil mi ?  ???

erenxus

okantex arkadaşım benim sample hold iki tane lf356dan oluşuyor.datasheet lerinde vardı birisi çok iyi hiç bilgim olmadığından deneyerek ısıs te çok iyi çalıştı.fakat sinyali çok büyüttüm titreşim çokfazla şuan 200 defa okuyup ortalama alıyor e bunu 1000 lere ve üstüne kadar çıkıyorabiliyorum.ama derinlik sinyal büyüdükçe gerçekten artıyor.tabi frekans biraz yüksek.6us  hayali çok güzel.ısıste 16 tane arka arkaya adc okutup denemiştim kaçtı süre unuttum ama en iyi performas ADC_SAMPLEUS hani şarz olma süresi dediklerini sıfır yaptığımda alıyorum ve hiç sorun olmuyor.bundan daha aşağıya bende inemedim.
      pd 3200 bobininin 700us sürüldüğünü duymuştum.yanlız onun bobin ve ırf kısmı çok farklı darbe sonunda bobin eksiden sıfıra geliyor  ilginç.çok merak ediyorum bi ara çevirecektim neler olacak diye ama neyse.
      Aklıma süper fikirler geldi bakır tel bekliyorum bobini değiştirecem,bir iki ayarlama yapmam gerek ve derinlik artacak.ayrım mantığınıda değiştirecem.düşündüğümü yaparsam beklediğimden daha kaliteli olacak.

okantex

erenxus,

ab, lf356  dedigin opanp ya , sample hold  devresi degil ki ,  sadece jfet opamp,
yanliz  sen   kullandigin  pic 18f452  nin minimum (datasheet e gore) adcsample us suresi 12,86us 
sen bunu SIFIR olarak tanimlayinca devrenin calismasi ilgin, buna yazilim hata vermesede devrenin uyum gostermesi ????

CALCULATING THE MINIMUM REQUIRED ACQUISITION TIME
TACQ = TAMP + TC + TCOFF
Temperature coefficient is only required for temperatures > 25°C.
TACQ = 2 μs + TC + [(Temp – 25°C)(0.05 μs/°C)]
TC = -CHOLD (RIC + RSS + RS) ln(1/2048)
-120 pF (1 kΩ + 7 kΩ + 2.5 kΩ) ln(0.0004883)
-120 pF (10.5 kΩ) ln(0.0004883)
-1.26 μs (-7.6246)
9.61 μs
TACQ = 2 μs + 9.61 μs + [(50°C – 25°C)(0.05 μs/°C)]
11.61 μs + 1.25 μs

=12,86us

sen bunu 0 yapınca gercekte kac us  ornekleme suresi uyguluyor merak ettim dogrusu,
mantik olark dusununce ,bu deger in sifir tanimlanmasinsda sarj kondansatorune akim bile gondermememesi lazim,
yani en minimum dger ,ac ve kapa komutlari arasindaki deger olabilir,
sen20mhz kullansan, 5mips den 0,200ns olur oda sarj suresine yeter mi bilemem,

ornekleme sayisini azalttiginda durum nasil , degerli degersiz de karistirma oluyor mu

erenxus

evet lf356 opamp ikisini kullanınca sample hold oluyor.data sheetlerine bakarsan orda var.benimki 18f252 olarak yazmıştım.biyerde görmüştüm örneklemeye başlamadan önceki gecikme diye görmüştüm.fakat hiç etkilemiyor ve en düşük süre bu ben böyle kullanıyorum.

ortalamayı düşürürsem ayrımı etkilemiyor. sadece titreşim artıyor.fakat zaten biyerden sonra hiçbirşey göremiyosun.hem hızdan hemde titreşimden dolayı.ama ortalama yapıldığı farkedilmiyor bile ancak binlere çıkılınca falan.

okantex

Erenxus,
hocam   damping direncinin degeri nedir, hani bobine paralel olan var ya?

erenxus

2k idi deltadaki gibi 1k da eğim dikleşiyor.esas olay opamp doyumdayken oluyor.biz arkadan kırıntılarını topluyoruz.orda derinlik çok yüksek bence acayip ayrım olur vlf ye benzer.zaman olunca biriki deneme yapıcam oraya doğru kaymayı düşünüyorum.

simon46

Ayrımda en önemli  maden ALtındır.Tüm pulse cihazlar ayrımda Altında zorlaşır..Altının miktarı arttıkca kütle yogunluna ve işçiliğine göre Altının demir gibi algıladıgının unutmayın.Mesala Stinger2 22ayar bilezikten 1 adet olursa degerli 4 adet olursa aynı demir gibi degersiz görüyor..Altın  parcaları  yapılarındaki bosluk vey icerdikleri saflıklar yuzunden belirgin bir sekilde iletkenlik  ve indukstans dusmelerine neden olurlar,bundan dolaryıdırki cok genis zaman sabiti  aralıgına sahiptirler..tamamen paslanmıs demir ve celik parcaları ile asırı ince celik tellerin kısa zaman sabitleri vardır.Bu yüzden kısa sönümleme oldugunda degerli olarak algılanır.Ayrımda bu tür ayrıntılarada dikkat ederseniz daha saglıklı bir çalışma olur..ÇÜnkü bu sorunlar ayrımlı hiç bir pulsede çözülemedi.Umarım siz çözersiniz kolay gelsin..

okantex

Ya aga,
damping direnci arttikca egri daha dik olmuyor mu ,yani damping arttikca daha hizli sonumlenmiyor mu
mantik olarak 1k da da  az olmasi gerekmiz mi egrinin


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious