Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

CENAP ŞİMŞEK ÜSTADIN YENİ DEDEKTÖRÜ

Başlatan ercan, 16 Ekim 2009, 21:28:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercan

s.a.
evet arkadaşlar skopla ayrımlı ilk pi dedektörün mucidi cenap şimşek üstad 35 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesini konuşturmuş.bu görüntüyü 6 ay kadar önce bir dostumdan almıştım.kendisinden izin aldıktan sonra burda yayınlamaya karar verdik.proje şu an bitmiş sanırım.ve  kendi tabiriyle ''şimşek teknolojisi''olup.anbe an ayrım yapıp(metal cinsini ekranda görüyorsunuz) mineralden etkilenmemektedir.videoda görüldüğü gibi 5 kuruşu 60-70 santim civarı net almaktadır.ve cihaz tam hassas ayarda değişik bobinle 90 santim olduğunu arkadaşta kendiside söylüyor.parayı 90 santimden alan bobin aynı ufak konserve kutusunu 3 metreden net almakta imiş.


http://rapidshare.com/files/293868080/cenap___im__ek_dedekt__r_test.3gp.html
Linkback: CENAP ŞİMŞEK ÜSTADIN YENİ DEDEKTÖRÜ

ercan

#1
videoyu çeken arkadaş hatırlattı o bobinle eski 5 kuruş 65,eski 50 kuruş 90 santimmiş.

YAK

ercan link açılmıyor birdaha yüklermisin.iyi çalışmalar

İspanyol

ercan bende haln skop aramaktayım olursa aynen öle yapacam ama suan bulamadım tek kanallı bulursam ucuz cunku bu cıhazdan bır zaat gördum  5 mılyarlık cıhazın dahı döver gecer bence o kadar pahalı dedektör almak veya semalar ıe ugrasmaktansa  bunu yapmak senınle konusmustuk tek sorunu bu cıhazın altın ve bakırın yan yana ıken kafada sorun bırakmak oldugunu kanatıne varmıstık yoksa  tek olan madenlerde sonuc 100%100  ayrım yaptıgı kanatındayız sanırsam

İspanyol

ercan kare degılde yuvarlak olurmu sence skop calısmayan varmıs ınterntte gördum tupu saglammıs ama bu ısımızı görurmu sence

ercan

#5
arkadaşlar linki yeniledim.tekrar silinmezse.izlesene.com a yüklemeye çalıştım.çevirme yaparkenn video hızlanıyor.yapabilen bir arkadaş varsa burdan indirip youtuba eklerse sevinirim.
http://rapidshare.com/files/294107732/cenap___im__ek_dedekt__r_test.3gp.html

humhum

#6
Ercan , Cenap ustanın Dedektörü hangi sistemde çalışıyor ?  yani  IB-PI  mı?   veya  sadece PI olarak mı.
Birde bu cıhaz kişinin  elindeki  enerjiden etkileniyor mu ,(elinde metal yok iken).

ercan

#7
bildiğime göre mineralden bile etkilenmiyormuş.insan bedeninden etkileneceğini sanmam kendisi yıllardır bu cihaz üzerinde çalışıyormuş.video çekildiğinde devre tamamlanmış,kutulama tasarımı üzerinde çalışılıyormuş.
ne sistem çalıştığını söylememiş ama tahminim IB-Pİ.içiçe bobinler kullanması bunu gösteriyor.

humhum

#8
Ercan ,içiçe bobin Clone PI-2 için de kullanılmış ,ama devre sadece  PI olarak çalışmakta . Eğer Cenap bey'in dedektörü IB-PI ise Tinkererin devresi gibi olabilir mi acaba çalışması?.

ercan

evet muhtemelen öyle.tx ve rx ayrı olabilir.clone gibi seri yada paralel değildir bobinler sanırım.

esila66

NE DEDEKTÖRÜ KARDEŞİM HİÇ BİR ŞEY YOK ORTADA LAF YERİNE İCRAAT YAPALIM LÜTFEN

ercan

Alıntı yapılan: esila66 - 18 Ekim 2009, 10:33:33
NE DEDEKTÖRÜ KARDEŞİM HİÇ BİR ŞEY YOK ORTADA LAF YERİNE İCRAAT YAPALIM LÜTFEN

SENİN İCRAATIN NEDİRKİ AHKAM KESİYON..İŞİ BİLEN NASIL YORUMLUYOR BAK.ESAS LAF YAPAN SENSİN BİZİM BU FORUMA BİR YILLIK EMEĞİMİZ VAR.MESAJLARINI İNCELEDİM HEP ALIP KAÇMA.ŞURDA GELDİN BİZDEN BİRŞEYLER KAPMAYA DİĞERLERİ GİBİ ALACAĞINI AL GİT.YORUM YAPMAYA KALKMA.

İspanyol

esila adam kalkıpta sana devreyimı gösterecekde  bakacaksın adam tıcarı dusundugu ıcın  gızlı tutuyor  cıhaz yoksa o bobınler kendı kendınemı ötuyor guldurme ınsanı adam yakalamıs en yuksek sekılde iş yaptırıyor sende yap bizde görelim yoksa sessizce izle olacakları izle emi hadı kal saglıcakla

ali kaptan


blackegon

Link ölmüş yenilersen seviniriz kardeş ...

karakus

cenap bey in yaptıgı ilk makinalar sizin scoplu dediginiz modeller pi deyil vlf dedektördür arkadaşlar incelemiştim ben sonra ayrımı ledlerle yaptı 6 7 tane led metalin cinsine göre yanıyor fakat kararlı deyildi mesafelerde sizin dediginiz gibi deyil  toprakta fazla dalmıyor alıp deneyebilirsiniz yeni modelleri nasıl bilmiyorum tabi insan sürekli arge yaparak kendini geliştirebilir ama dediginiz mesafeler yinede uçuk mesafeler.

ercan

zaten ayrım yapabilen vlf ye kocaman osiloskop takmanın mantığı ne olaki?

İspanyol

#17
karakus arkadasım sen eline aldıgına eminmisin cenap ustanın dedektörünü ben aldım elıme actım kac adet kart var icnde bir soylermısın az tarıf edermısın sankı acmamıs gıbısın benım gördugum pi cıhaz seklınde skoplu cıhazdı 135 cmde bir sey bulmustu v bunu dogrulaya bılırım ama wlf dedıgın cıhz bence o kadar derın ınmez dıye hatırlıyorum hadı kolay gelsın

not:bide cenap ustanın yapmıs oldugu dedektör 12 w 7 amper 2 tane akü ile destekleniyor wlf cıhazlarda  bu kadarı cok degilmi karakus 

GORDİANUS

degerli ustalar . bi defa skop ekran her hangı bi pi ve ya vlf cihaza takmanın ne annamı var
. ne geregı var farklı basıt ve daha iyi yolları varken.  2 tur cıhaz vardır masa ustu ve arazıde calişan .masa ustu cıhazlara özenmeye gerek yok bende şhow yaparım ne geregı var.ne yapılıyosa ne oluyosa dunyada ilk biz den turk milletinden cıkıyo nerde bi marka yerlı olarak satış yapıyo yurt dışında .adını anmayam cıhazım iyi desınner dıye markanın bırı tamamen  yurt  dışına beleş mal veriyo sadece orada satılıyo desinner reklam amacli .bırakın uyduruk derinnikleri cok iyi bi şekilde cihazların 5 yukarı 5 aşarı bellıdır cekecegı mesefe.o yapmiş bu yapmiş size devresini mi verdiler  size ne .bu forum ortak bı paylaşim yeri kendınız geliştırın bi devre duzenneyım ortak paylaşim olarak . birakın yapannar yapsın ne yapacaksa .saygılar ustalar

ercan

#19
evet doğru söylüyorsun gardianus önce senin şu videosunu koyduğun başka bir açıklama yapmadığın.kendi tasarımım dediğin dedektörü paylaşıma sunmakla işe başlayabilirsin.bizde seni takdir ederiz emekli amca gibi.

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1093.msg7611#msg7611

çeşitli marka vlf dedektörleri yakından gördüğünü denediğini ve alıp sattığını biliyorum.ama elektronikten ve pi dedektörlerden zerre kadar çakmıyorsun.cenap şimşeğin yaptığı skoplu xr-7 pi dedektördür ve metallerin söndürme eğrisini skop ekranında gösterir.kullanıcıda ekrandaki eğriye bakarak metalin cinsini anlar.pi dedektörlerde ayrım senin bildiğin vlf cihazlar kadar kolay yapılamıyor.kolay olsaydı şu çok tutulan cihazların çoğu mikrodenetleyici ,magnetometre v.s ile ancak biraz ayrım yapabiliyorlar.
mesela çok tutulan ve çok pahalı olan lorenzde dahi ayrım yoktur,senin vatanından gelen kyzikos gibi çoğu cihazda magnetometre ile kısmen ayrım yapıyor.pulsestar2 ise anca  ferro-nonferro ledlerini yakıyor.bunları bilmeyenler laf olsun diye mesaj yazmasın.
ve bu dedektör tamamen cenap ustanın kendi için yaptığı bir cihazdır ticari değildir.
siz yapamıyorsunuz diye bir dedektör 30-40 santimin üzerine çıkamaz değildir.
bu tamamen sizin bilgi ve becerinize kalmış birşey.sadece dedektör bilgiside yetmez iyi elektronik bilgiside gerekli.iyi bir elektronikçi kısa sürede çok iyi bir dedektör tasarlayıp yapabilir(mesela emekli amca)

birara sattığı dedektör masa üstünde 35-40 santimden parayı algılatıp süper dedektör diye şov yapanlar.5 kuruşu 65 santimden çeken dedektöre masa üstü dedektörü şov amaçlı diye hiç yazmasın.
bu dedektör kendi bilgi ve anlama kapasitesini aşar.
ayrıca forumu takip edenler kim paylaşıyor,kim alıp kaçıyor kim fırıldak iyi biliyor.paylaşmak bilgiçlik taslamakla,lüzum duyulmadığın yere mesaj yazmakla olmaz.paylaşmak aslında senin olan birşeyi(emek verip ortaya çıkardığın bir şeyi,bilgiyi yada tecrübeyi) ihtiyacı olana ihtiyacı olduğu anda karşılıksız vermektir.






Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious