Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

CAVE LOCATOR

Başlatan BigBang, 04 Ekim 2009, 02:30:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BigBang

Bir süredir yeraltı boşluk ve metal aramak için devre araştırıyordum.Sanırım sonunda aradığım devreyi buldum.Bu devreler 1993 yılında ve en son 2008 yılında güncellenmiş.2 halka yöntemine ve derin aramalara ilgisi olan arkadaşlarıma da faydası dokunabilir.Bu cihazları mağara araştırması ve iletişimi için kullanıyorlarmış.Ancak bana sadece EM dalga veren ve ölçümünü alan devreler lazım olduğu için bu devrelere ilgi duydum.Bu devrelerde ciddi yardıma ihtiyacım var.Umarım yardımcı olursunuz.Yahut bu güncellenmiş devreyi yapabilecek arkadaştan satın bile alabilirim.Çünkü bu devreleri veren kişi fiyatlarını da vererek Amerika'da satıyor  :)

Yalnız devre 3,579545 MHz. 17 pF kristalin 1024 e bölünerek 3496 Hz. frekans elde edilmiş şekli.Aslında benim amacım bu devreden daha yüksek ve 50 Hz. harmonikleri ile çakışmayan ( örneğin 3025 Hz. yada bir pot ile daha yüksek) frekanslar elde etmek . Bu sistemin receiver devresi ise ayrı bir dert bana göre  :(

Cihaz devrelerinin eski ve güncellenmiş bilgilerinin olduğu link

http://radiolocation.tripod.com/

Bir de bu beacon verici farklı çaplarda verici antenlere de uyarlanabiliyor ve işin en güzel tarafı da kullanılan bataryaya göre antenin manyetik momentinin değişebilmesi  ;)


Linkback: CAVE LOCATOR

BigBang

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olacak yada olumlu-olumsuz bir fikri olan yok mu ? En azından 2 kapasitör yada direnç ile kullanacağın kristalin frekansını yükselt gibi yorumlar bekliyorum . Sonuçta hiçbir şey yapamayıp tanıdık bir elektronikçi ve ya mühendis ile de yapılabilir ama o zaman da paylaşım anlamını yitirecek . Belki devreyi yapamak isteyen ya da fikir edinebilen arkadaşlar olabilir.Teşekkür ederim ...

YAK

sn big bank istediğin devre yapılır.Fakat pahalıya mal olur.İstediğin frekansta dahi yapılır.sorun değil.senin istediğn EM dalga veren ve bu dalganın dikey bileşenlerini olçen bir devre.böyle bir sistem günümüzde emfad UG 12 ve geonics Wadi cihazlarıdır.bunlar EM verici olarak yerel uzundalga vericilerini kullanırlar.Fakat ülkemizde uzundalga vericileri sustuğu için vericiyi yapmak lazım.düşük frekansta bir verici bayağı pahalı olur.

BigBang

Alıntı yapılan: Profesör - 05 Ekim 2009, 19:29:50
sn big bank istediğin devre yapılır.Fakat pahalıya mal olur.İstediğin frekansta dahi yapılır.sorun değil.senin istediğn EM dalga veren ve bu dalganın dikey bileşenlerini olçen bir devre.böyle bir sistem günümüzde emfad UG 12 ve geonics Wadi cihazlarıdır.bunlar EM verici olarak yerel uzundalga vericilerini kullanırlar.Fakat ülkemizde uzundalga vericileri sustuğu için vericiyi yapmak lazım.düşük frekansta bir verici bayağı pahalı olur.


Üstadım ilginize çok teşekkür ederim . Bu devrenin sahibi Amerikalı da pcb'lerini internette satıyor.Bunların dışında elemanları öyle pek pahalı görünmüyorlar.Ben bu devrenin vericisinin özelliklerini çok sevdim aslında değişen voltajlı bir akım kaynağı olması bayağı güzel geldi bana.Belki sizler daha önce böyle verici devreleri görmüş olabilirsiniz ama ben ilk defa rasladım.Anten seçenekleri ile manyetik momentin değiştirilmesine rağmen devrenin kararlı çalışması da süper.

Benim merak ettiğim bir eleman var vericide .C11 olarak geçen 24 pF.lık (trimmer sanırım ) kondansatör ile frekansın kaç Hz. farkedebileceği .Tekrar teşekkür ederim.Ama ben ilgi duyulsun veya duyulmasın bu cihazı yapmaya karar verdim.Hatta define işiyle ilgili yapmayı düşündüğüm son cihazdır bu.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious