Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

GRADIYOMETRE HAKKINDA YARDIM !!!

Başlatan mihendis96, 29 Ocak 2019, 16:19:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mihendis96

Hayırlı günler arkadaşlar .
Gradiyo cekimlerini TED'de ayrıntı degerlerini  Z ve depth degerlerini ele alarak o sayisal verileri nasil dogru sekilde yorumlayabiliriz o degerlerin mantigi nedir ?
Birde Ölcümün dogru olup olmadigini  nasıl anlayabiliriz ?
Hangi deger aralıklari ne anlama geliyor ?
Linkback: GRADIYOMETRE HAKKINDA YARDIM !!!

mihendis96

Yardımcı olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler...

                                                                                 SAYGILAR.

Karadağ

Merhaba,

Bu sorularınızı daha önce vanlı yayın yaparak anlatmıştım. Bu yayınlarım youtube kanalımızda mevcut. Size izleyebilmeniz için youtube kanalımızın linkini ekliyorum.

https://www.youtube.com/channel/UCKin-9OEooBezp0X0P9HFGQ?view_as=subscriber
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

mihendis96

Değerli hocam videolarınızın gradiometre ile ilgili olanlarin neredeyse tamamini izlemistim . Benim sorum kullanimdan ziyade ekrana dusen verilerin dogru olup olmdigi deger durumunu anlamak icin nerelere odaklanmamiz gerektigi ile ilgiliydi Z - depth - grafij verisi hakkina cikan goruntunun inceleme mantigini merak ediyorum ben. TE programi icin bu sorularim .voxler4 u kullanabiliyorum.
Yardimci olursaniz sevinirim. SAYGILAR...

Ankebut

Kast ettiğin aldığın verilerin sağlamlığı ise bir çekim değil en az iki çekim yapmalısın eğer arada fazla fark yoksa çekim sağlam eğer fark var ise bir kez daha çekmelisin.

mihendis96

Yani hocam degerler absurtte olsa ayni veriyi aliyorsak eger voxlerde okudugum gorsel dogrudur diyorsunuz. Yani z degeri ille -4 +4 araliginda olacak diye bisey yok olcumu dogru olmasi icin yanlis mi anladim ?

mihendis96

Yardimci olursaniz sevinirim degerli hocalarim.

Ankebut

Aslında alınan verilerin analiz yapılması bir çok unsura bağlıdır. Örnek;
1-Cihazla yapılan deneme sayısı birden fazla olsa dahi ayın değerler dahi alınsa bu bile yoruma dayalıdır mesela yüksek algı var ise yüzeye yakın olabilir yani yüzeysel atık malzeme olabilir .
2-TE programında görünen değerleri voxlerde aynı şekilde okumayabilir.
3-TE programındaki min ve max alınan veriler bizim için işe yarar değerlerdir bunların alt verileri işimize zaten yaramayacağı için program bu verileri işlemez ve renk mavi olarak görünebilir bu çok düşük değer manyetik alan için geçerlidir.
4-örnek tuğla kaplı bir tünel veya mezar ne renk görünür mavi görünmez  kırmızı görünür. yani algı yüksek ise alttakini bastırır. Bu örneği neden verdim her alınan verinin analizi tecrübe ve buna bağlı yapılan yoruma bağlıdır.
emin ol bu işte tecrübe çok önemli alınan veriler doğru olsa dahi okumak da bir okadar önemlidir. ikisini birleştirmeden veriler hakkında kesin bir tahmin yapmak çok zordur.

mihendis96

Allah razi olsun hocam yardım icin cok tesekkurler...👍


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious