Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

Başlatan Master Hunter, 10 Eylül 2007, 10:11:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankebut

Evet ustam bu tarz olanlarda var. Bunlar acele ile yapılan saklama çeşitleri ama burada şöyle bir konu var altın parçaları toprak içinde parıltı yaptığı için fark edilme ihtimali bulunuyor yani anlaşılabiliyor, bu karışımıda  suya koydukları zaman toprak eriyor altın tozları dibe batıyor. Birde kimyasal yöntemlerle uzun vadeli saklanan altınlar bulunmaktadır. Bunların anlaşılması neredeyse imkansızdır ben bunları anlatacağım. Fotoğrafları ile birlikte yayınlayacağım üye olmayan arkadaşlar teknik sorunlar yüzünden fotoları göremezler lütfen üye olunuz ve mahrum kalmayınız.Üyelik ücretsizdir.Saygılarımla
Linkback: Ynt: SORULARLA TÜM YÖNLERİYLE DEFİNECİLİK

mertali34

Ankebut Usta devamı nı bekliyoruz aydınlatıcı bilgiler  takip deyim

durmaz

Babam çocukluğunda küçük  küpler içinde siyah toz bulduk etrafa saçtık diye anlatır.
Öyle bir şeyler bulursak bilgimiz olsun.
Takipteyiz.

Ankebut

Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Aslında bu yazıyı yazmamdaki sebep zamanın birinde güneydoğuda gezerken arkadaşlar bir ev gösterdiler ve şu konuyu anlattılar. Bu şahıs evin dışını toprak ile sıvamak için toprağı kazar ve bahçesinde bir sandık bulur., içindeki toz hoşuna gider ve toprak harcın içine karıştırır. Güneş doğduğu zaman bakar ki pırıl pırıl evin dışı meğersem altın tozunu harca katmış. Ama tabii sıvadan ayırıpda kullanılacak durumda kalmamış, işte bunun içindir ki çok dikkat etmek gerekir.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN -GERÇEK ALTIN TOZU..3

Öncelikle gerçek altın tozundan bahsetmek isterim. Altın tozunu hayalimizde canlandırmaya kalkarsak hemen sarı renk akla gelir. Doğru altın genelde sarı renkte olur. Ama toz haline geldiği zaman içindeki katkı maddesine göre sarımsı yeşil,sarımsı kırmızı, kırmızımsı yeşil, sarı siyah, siyah yeşil şeklinde görülebilir. Hava parlak veya güneşli olursa veya bir ışık kaynağı ile aydınlanırsa parıldar.Fakat altın ne kadar küçük parçalara bölünürse o kadar kara görünür bunu unutmayınız. Altın ışık kızılötesi ışınları yansıttığı için tozların arasında kalan gölgeler daha siyah görünür. Örnek resimde görüldüğü gibi tozların arasına bakarsanız siyah gölgeler gayet net bir şekilde normalden daha fazla koyu görünürler. Üstelik resimdeki neredeyse saf bir altın tozudur. Gölgeli bir yerde kapalı kutu içindeki bir altın tozunu ayrıt etmeniz çok zor olabilir. Bunun için mutlaka ışık kaynağı ile bakılması gerekir.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN- TOPRAKLA KARIŞIK ALTIN TOZU..4

Onur ustamın dediği gibi bazen altını toprak ile karıştırırlar. Eğer kapalı bir yerde ise yani bir ışık kaynağı tarafından aydınlatılmıyorsa , içinde altın olduğunu anlamak çok ama çok zordur. Bunun için örnek olarak bir resim paylaşıyorum. ışık kaynağı altında olduğu halde toprak içinde parıldayan altınlar genede zor olarak seçilmektedir. Bu tarz bir toprak altın karışımının mahzende küp içinde vs olduğunu düşünün veya havanın kapalı olduğunu düşünün ayırt etmeniz hemen hemen imkansızdır.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN- SARI TOZ  (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-5


İlk bahsettiğimiz olay basit karışımlardan ibaretti yani aslında altın ve toprağı birbirinden ayırmak kolaydı ama şimdikiler ise biraz karmaşık.
Altın ve klor belirli ölçüde karıştırılarak elde edilen bir tozdur. Böyle bir karışım elde edildiği zaman normalde altının santimetre kübünün ağırlığı 19,36 gr gelirken , klor ve altın karışımı elde edilen bu sarı tozun özgül ağırlığı 7,57 gr gelmektedir.
Böyle bir toz bulduğumuz zaman ne yapmamız gerekir: suyun içine koyarım çözünür falan derseniz boşuna uğraşırsınız. Çünkü asla çözünmez. Bunun için iki türlü yöntem vardır
birincisi ısıtmak o da 260 dereceyi bulması lazım gelir klor çözünür geriye altın tozu kalır.
ikincisi NaCN, KCN, Ca(CN)2 yani alkali siyanür tuzlarının içinde çözünürler. resimdeki örnek altın ve klor bileşimidir.Klorun değişik oranlarda karışımı ile farklı renklerde meydana gelmektedir.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN- TURUNCU TOZ  (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-6

Bu altın tozuda altın ve klorun karışımıdır ancak burada klorun miktarı fazladır. Bu sebeple rengide turuncuya dönmektedir. Bu karışımında santimetre küp ağırlığı 3,9 gr gelmektedir. Zaten hafif olmasıda altın miktarının az klor miktarının çok olduğunu gösterir. yüksek oranda nem çeker ve havadan nemlenir.
Bu da yaklaşık 260 derecede falan bozunur yani çakmak ateşi falan bozabilir bu bileşiği, bir önceki bileşikten farklı olarak suda alkolda ve eterde çözünür.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN-SİYAH-KAHVERENGİ TOZ (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-7

Altın brom karışımıdır . Brom miktarı yüksektir. Bunun sonucunda tozun rengi kahverengi siyah arası bir tondadır. Isıtarak çözünmesi istenirse yaklaşık 160 derecede ısıtılması gerekir. Suya atılırsa kırmızı-kahverengi çözelti şeklinde çözünür. Alkol ve gliserinde yavaş da olsa çözünür.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN-SARI YEŞİL TOZ (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-8

Altın miktarı ve brom miktarı birbirine yakın olursa [size=78%]ortaya sarı yeşilimsi bir toz çıkar.165 derecede çözünür altın ve brom elde edilir. Suda çözünmez , alkali siyanürde çözünür amonyakta ise kısmen çözünür. Görünüş itibari ile altın tozundan fazla bir farkı yoktur.[/size]

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN-KIRMIZI KAHVERENGİ TOZ (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-9

Hidrojen altın ve brom karışımıdır. Rengi kırmızı kahverengidir. Altın olduğu anlaşılması çok zordur.
Muhtemelen soğuk olarak saklanmak zorundadır. Çünkü 27 derecede erir. su ve alkolda çözünür ayrışır.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN KAHVERENGİ TOZ (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-10-DİKKAT PATLAYICIDIR.


Altın klorürür içine amonyak elde edilerek yapılan tozdur. Ancak güçlü bir patlayıcıdır.altın fulminat da denilir. kurutulduğunda veya sürtüldüğünde patladığından ne tür bir çözücü ile çözündüğü saptanamamıştır. ama kuru halde saklanması çok zordur.


Ankebut

SİHİRLİ ALTIN SİYAH TOZ (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-11

Altın ve sülfür karışımıdır. sülfür miktarı fazladır.Altın olduğunun anlaşılması çok zordur. 200 derecede ısıtılırsa elementlere ayrıştırılabilir.

aynuzzaman01

Teşekkürler ustam çok yararlı Bilgiler çoğu insan bilmez bunları ve bazen bulduğu bu tozların ne olduğunu bilmedikleri için döken insanları duyarız.
Allah var, gam yok.

Ankebut

Alıntı yapılan: aynuzzaman01 - 01 Ekim 2016, 09:26:18
Teşekkürler ustam çok yararlı Bilgiler çoğu insan bilmez bunları ve bazen bulduğu bu tozların ne olduğunu bilmedikleri için döken insanları duyarız.
Aynen dostum bizde zamanında çok döktük maalesef tozlardan. İnşallah bazılarımızın işine yarar bu bilgiler.

aynuzzaman01

Alıntı yapılan: Ankebut - 01 Ekim 2016, 12:37:47
Alıntı yapılan: aynuzzaman01 - 01 Ekim 2016, 09:26:18
Teşekkürler ustam çok yararlı Bilgiler çoğu insan bilmez bunları ve bazen bulduğu bu tozların ne olduğunu bilmedikleri için döken insanları duyarız.
Aynen dostum bizde zamanında çok döktük maalesef tozlardan. İnşallah bazılarımızın işine yarar bu bilgiler.
Inşallah ustam bizlere böyle güzel bilgiler verip bilinçlendirilmesi için ayrıca Teşekkürler devamını bekliyoruz. Selametle
Allah var, gam yok.

sahbaylar

Ankebut ustam yine çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Ellerinize saglik
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

Ankebut

Sağol sahbaylar dostum görüşemiyoruz uzun zamandır.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN BEYAZ TOZ (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-12

Beyaz toz veya beyaz kristal bir yapı görürseniz eğer altın karışımı ise siyanürlü olma ihtimali vardır. Zaten siyanür bildiğimiz gibi altın çıkartmakta kullanılmaktadır. Aşağıdaki resim potasyum altın ve siyanür karışımı bir tozu göstermektedir. İçinde potasyum ve siyanür ısıtılınca altın kalır. Ancak dikkat edilmesi gereken konular bu tozları özellikle beyaz olanları ısıtmak tehlikelidir. Zehirlidir. Açık alanda veya maske ile yapılması gereklidir. Yoksa öldürücü olabilir. Hatta el teması bile yapmayınız. Sıcaklık tahmin ediyorum 150-200 derece yeterli olacaktır. Sonra toz çözünmeye başlayacaktır.

Ankebut

SİHİRLİ ALTIN SARI YADA YEŞİL TOZ (KİMYASAL BİLEŞİKLİ)-13

Altın ve iyot karışımıdır. Rengi sarı veya yeşildir yada her ikisidir. Santimetre küp ağırlığı 8.25 grmdır. Suda kesinlikle çözünmez. Gerçi bende bilmiyorum nasıl ayrışacağını ama iyot 140 derecede falan eriyor yani en iyisi ısıtmak olacak.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious