Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Pi Dedektörler'de manyetik alan'dan zarar görmemek için!....

Başlatan huseyin05, 09 Mart 2013, 05:50:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

said_jarrah

Pro tr hocam benimki konunun gidişatına göre söylenmiş bi fikirdi böle bi madde varmı yok mu araştırma yapmadım zaten.Benım asıl vermek istediğim Elektromanyetik dalganın harekeritini yorumlayarak  arkadaşlarında yaptığı veya yapacağı çalışmalarda onların yolunu aydınlatarak neyin ne olduğunu anlayarak yapacakları bilgiler vermeye çalıştım.Sizin bununla alakalı calışma yaptınızı bilmıodum.Benden cok daha değerli tecrubelere sahipsinizdir mutlaka.İşin açıkçası yanlış anlaşılmasın kımseyıde yapacağı calışmalardan elini cekmesini istemem ama bobındekı manyetik alandan korunmak bence urasmaya değecek bişey değil.Bobini yere paralel kullandığınızda zaten bobin manyetik alanın yönü yere diktir.İnsanı etkileyecek manyetik alan messafede göz önüne alınarak yönünü kaybetmiş veya sapan tayflardır.Ölçmedim ama bi saç kurutma makınası bi leptop bataryası veya sokaktakı bı trafonun yaydığı manyetik alandan fazla olacağını dusunmuorum.Manyetik alan heryede kurtulmak ımkansız.FAbrikada kilowatlık  motorların, santrallerde megawatlık jeneratorlerin manyetik alanına maruz kalan biri olarak bu pinin manyetik alanının etkısı bana devede kulak kalır :D Ama yınede bu konuya gönul veren arkadaslara elimden gelen her turlu yardımı yapmaya hazırım.Bikac kımyacı fizikçi mazemeci arkadasla görüşeyim bakayım onlardan bişe cıkcakmı. Saygılar.
Linkback: Ynt: Pi Dedektörler'de manyetik alan'dan zarar görmemek için!....
Engineer

teslacoil

#21
Mili Volt --->=< 365 >=< 543 >=<  669 >=< 953 >=<
---------------------------------------------------------------------------
Mili Amper --->=<  30 >=<  45 >=<  60 >=<  89  >=<
---------------------------------------------------------------------------
Mili Watt --->=< 109  >=< 244 >=< 401 >=< 848 >=<
--------------------------------------------------------------------
dp3 cihazın ölçüm değerleri minumumla maximum arası daha önce test etmiştim
tablodan gözüktüğü gibi bobinin dibinde max 1watlık bir manyetik güç kaydedilen
yarım metreden 90 derecelik dik yönde sadece 1-2 adet ledi yakablilecek güçte etkisi var
florans lanbaların bile bu durumdan kaç katı fazla verdiğini öğrenin ve karanlıkta oturmayı tercih edersiniz o taktirde
ayrıca  lambalanın dışına uygulanan beyaz boya sayesinde azaltılmış halde ve direk ısık ile taşınan radyosyon maruz kalınıyor
--------------------------------------------------------
büyüteç ile bakılınca toz tanesi bile kafa yarıcak bir taş gibi gözükür insana
---
galvaniz yada metalik boyalardan deneyin ince metal tozlarıyla karıştırılmış ürünler hazırlayıp uygulayın
vernik yada boya ile karışmış toz toner uygulayın
grafit sprey boyaları deneyin
40x40cm micron kalınlığındaki alüminyum  folyo bile 1.5 metreden bobinin endüktansını değiştirmeye başlıyor
bir önceki mesajımda verdiğim linkteki yazıyı okuyun
---------------------------------------------------------
4x4 lük bir dedektör  yapın tasarlayın ben gösümü sper ederim o manyetik alana  8)-
------------------------------------------------------------------------------------------

onur600

slm ilk sayfada yazmıştm manyetik alanı yansıtmak lazım....civi civiyi söker mantığı fazla kurcalamaya gerek yok bence... saygılar:)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

huseyin05

Arkadaş'lar benim ençok merak ettiğim elektronik devre elemanlarının fizik'sel davranış'larını incelemek, örneğin basit bir tanımlama olmasın ama 1n4148 diodun silüsyum olma özelliğinden yararlanılarak yapılan ısı sensörü uygulaması var bilir'siniz. Hassasiyet derecesi ne kadar iş görür denemedim ama basit uygulamalarda iş göreceği deneysel olarak ispatlanmış, burada örnek uygulama sayıları artış gösterebilir. Asıl değinmek istediğim bu harddisk'lerin içerisinden çıkan metalin daha hassas testler ile denenmesi yönünde örneğin bir toplu iğneyi mıknatıslanma yaparak çekermi? Bu test sonucunda mıknatıslanma varsa bu doğal olarak manyetik rezonans meydana getirir ve bobin endüktansın'da değişim gösterir. Benim ısrar'la üzerinde durduğum etken temiz bir metal alaşım özellikle cımbız için "krom-nikel alaşımı" ve ben bunu malzeme ile bobin endüktansı'nın değişim gösterebile-ceği testi yapma'dım. Bu alaşım veya benzeri manyetikleşme özelliği olmayan bir alaşımla başlıkların imalat aşamasında karışım yapılarak birnevi filtrelenmiş başlık gibi yapılabileceği kanaatin'deyim. Ve antimanyetik özelliği bobin için manyetik alanın daha derinlere gidebileceği konusunda bir tahminde bulunuyorum. Şunuda belirtmek mantıklı olursa hava boşluğunda ilerleyen bir elektromanyetik dalga kabaca bir yaklaşım'la sönümlene'biliyor. Yani hava boşluğunda bobinin anahtar'lanması kesildiğinde oluşturulan manyetik alan yok oluyor. Rf iletişim sitemlerinde gönderilen dalga yine belirli oranda kayıplara maruz kalıyor. Bu durumu fizik'çi bir akedemis'yen daha iyi açıklayabilir. Bir örnek'te fabrikaların bacalarından kullanılan filtre sistemleri, burada benim bahsetmiş olduğum konunun benzeri http://www.eliks.com.tr/euromate.html uygulamar yıllar öncesinde yapılmış ve kullanılma mecbuyeti'de vardır. Saygılar.

huseyin05

Burada farklı bir uygulama fikri verebilir, yalnız ne kadar gerçekçi olur tartışalım. Ampul'lerin çalışmasını ve teknik imalatın nasıl gerçekleş'tiğini biliyoruz. Ampullerin ve floresan lambaların içlerinde havasız bir ortam mevcut, yani önceden havası alınan bir ortama floresan lambalar'da argon gazı dolduruluyor ve bu lambanın camın'daki iç yüzeyi özel olarak hazırlanmış bir kimyasal fosfor ile boyanıyor ve çalışmasıda içerisindeki argon gazının ateşleme etkisi sonucunda iç yüzeylere çarpması sonucunda ışık enerjisi olarak ortaya çıkıyor. Bu şekilde havası alınan bir malzeme manyetik  kalkan olarak kullanılabilirmi? sebebi ise manyetik alanın hava olmayan bir ortamdaki davranış nasıl olur bunu merak ediyorum. Havanın iletken'lik ve yalıtkan'lık özelliği mevsim ortamına göre değişken'lik gösteriyor ve edindiğim bilgiye göre havadaki yalıtkan'lık durumu içerisinde bulunan azot oranı ile alakalı bir durum. Yani hava boşluğu oluşturulmuş malzeme ile manyetik alana müdahale edilebilirmi?. Birde bu trenlerde tonlarca ağır metalin raylar'dan temas'sız ilerlemesi yön verilmesi nasıl oluyor? Saygılar.

huseyin05

Arkadaşlar bir duruma daha dikkat ederseniz, harddisk söktüğünüzü dile getirmişsiniz ve bu durumda harddisk'ten çıkan bir kutu içerisinde küçük taneli malzeme var nem aldığını biliyorum. Büyük ihtimal azot olabilir araştıralım ve bu bobinlerde nem-su ve benzeri iletken etkisini azaltacak bir teknik yaklaşım ve uygulananabilir olması için örnek'ler sayıca çoğalabilir. Kurcalayınca birşeyler sizcede mantıklı ilerlemiyormu? Bu harddisklerin eski ve yeni olanlarında çıkan malzeme led 1000'lik paket şeklinde almış'tım o paket'ten bile çıkmıştı küçük torbalara doldurmuş'lar, elimde bu malzeme mevcut ama denemek gerekiyor. Saygılar.

huseyin05

http://www.silikajel.net/ bobin başlığı içerisinde kullanılabilecek malzeme'ye örnek olması için ekliyorum. Yalnız uygulama yapılırken dikkatli olunması gerekiyor. Saygılar.

said_jarrah

huseyın hocam 4148den termesonsor yapılması bambaska bi konu turkıyede sensorler ve interace devreleriyle ılgılı lisansta ders veren tek okuldan mezun olan biri olarak nasıl kullanılığını söliyim diotun liner calışma bölgesinde akım gerilim grafığı scaklık akım grtafığı ve sıcaklık gerilim grafiği incelenip yarı iletken bir mazemenın sıcaklık artısıyla ıletkenlığı artacağı prensıbınden ; iletkenliği artan bır yarııletkenın gerilim dusumu azalacağı varsayılarak azalan her sıcaklıkta aralığında ne kadarlık bır gerilim dusumu(azalması) yaptığı ölçülerek(grafikten takıp edılıp) bu ölçülen değer bir opamp yardımıyla yukseltılıp işlemcide işlenerek sıcaklık öçümü yapılır.Ben transistörün bayz-emiter eklemını kullanarak zamanında böle bı sıcaklık sensoru yaptım lm 35 gibi verimliydi.Saygılar.
Engineer


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious