Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Arama çubuklarını güçlendirmek

Başlatan AHMET ÖZDEMİR, 15 Kasım 2018, 21:32:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AHMET ÖZDEMİR

Tüm arkadaşlara merhaba,
Pirinçten yapılmış ve kabzalrının içi boş ve alttan elli krş büyüklüğünde vidalamayla kapatılabilen alan tarama çubuklarım var. Bu çubukları güçlendirmek istiyorum; konuyu bilen ustalardan yardım almak istedim. Elektronik bilgim olmadığından diğer yorumcuların verdikleri bilgilere göre çubukları yada tek çubuğu hem frekans olarak değerli madenlere yönlendirme, hemde sinyalini güçlendirmeyle alakalı modifiye etmek için şu soruların cevabını bulmam gedekiyor;

1- frekans jenaratörü frekans ayarlamanın yanında aynı zamanda sinyal güçlendirici olarakta mı iş görmektedir?

2- (-) (+) değerler açısından düşündüğümüzde tek çubuk kullanmayı tercih edecek olursam, aynı zamanda toprağın polarizasyonu için (-) sinyal probu mu kullanmalıyım ve çubuktaki frekans değeriyle probtaki değerin aynı olması mı gerekiyor?

3- iki cihazında kullanılması gerekiyorsa, bağlantı sıralaması nasıl olmalı? Yani çubuğa bağlantıdan önce ki sıralamada jenaratör mü önce gelmeli sinyal yükseltici mi?

4- Çubuğa bağlantı için ayrıca bir devreye gerek var mı?

5- iki görevide yerine getirecek ve cebimizi yormayacak çihaz önerisinde bulunabilir misiniz?

Teşekkür ederim kolay gelsin.

Linkback: Arama çubuklarını güçlendirmek

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious