Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

HDD motor sürücü devresi

Başlatan harddrive, 12 Mart 2008, 19:05:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harddrive

arkadaşlar ben propoller colock yapçam devreyi döndürmek içinde HDD motoru kullancam büyük ihtimal motoruda buldum zaten ama bu motoru kontrol etçek bi sürücü devresi bulamadım motorun ne çeşit motor olduğunu bilmiyom  ;D sadece 4 tane kablosu var  ;D  elinde bu motoru kontrol etçek bi devre olan varsa paylaşırsa sevinirim

Linkback: HDD motor sürücü devresi

yanlızkurt

bildiğim kadarı ile harddisk motorları step motorudur. onuda sürebilecek çeşitli devreler bulabilirsin. ama harddisk motorunu kullanman biraz zor olabilir.

harddrive

bizim hoca bi polar step motor olabilir dedi ama step motorlarda elle çevirirken tık tık diye bi yere çarparmış gibi belli olur bu motor yağ gibi dönüyo okulda 5 tane harddisk bulduk bir tane ayrı vardı değişik onun motoru öle step motor gibi oluyodu elle çevirirken bi yere çarparmış gibi onunda 3 kablosu vardı

yanlızkurt

ustam dediğinde haklısın ama bu harddisk. şu anda endüşük devirde döneni dakikada 7200 tur dönüyor. biraz eskisi 5400 devirde. doğal olarak yağ gibi dönmesi gerekir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious