Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

1x1 m BORULU BAŞLIKLAR NE KADAR SAĞLIKLI ACABA.

Başlatan YAK, 11 Mart 2008, 20:56:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YAK

Herkese selamlar.Amacım kimsenin azmini kırmak değil.Sadece bilgiyi paylaşmak yanlışları düzeltmek.1x1m borulu başlıkların ben sağlıklı olmadığını düşünüyorum.Neden derseniz;birkere çok kullanışsız ve hantal ağır.İkincisi de sanıldığı gibi metali derinden algılamıyorlar.Ben şimdiye kadar 1 m yi geçen kare başlık görmedim. Bu dediğim toprak altı içindir.Yoksa havadaki mesafeler önemli değil.Bunun en belirgin şekli aşağıdaki resimde görülmektedir.
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq7Id80.
sizce bu adam kaç metre derinlikten metal arıyor. Bence sadece 70 cm bir derinlikten algılama yapıyor.Neden derseniz,aksi halde cihaz kendi gövdesini ve kendini algılar.bir başka resim:
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq7JjZ0.
burdada mantıklı bir arama şekli görülüyor.Fakat yine dedektör gövdesi başlığa en fazla 1 m uzaklıkta.Ben sanıldığı gibi Delta pulsenin de öyle 3 m den algılsdığına inanmıyorum.(herkes kızacak ) bilindiği gibi loop çapının büyümesi alıcının kazancını yükseltir.1x1m bobinlerdede durum aynı. aslında sinyal derine falan gitmiyor.Sadece açık alanda derinmiş gibi görünüyor.
bu dediklerimi destekleyen bir başka veride dünyaca ünlü geonics firmasının dökümanları.Bakın EM 61 metal dedektör için 200 litrelik fıçı için sadece 3m yazmışlar.2x1x1 bobinle.
derin aramada alternatif bir seçim olarak two box sistemli dedektörler iyi sonuç verir bence.tek para aramada VLF sistem derin aramada ise two box iyi olur.Whites ve garret firmalarının 1x1m lik dedektörü bu nedenle yok sanırım.Ayrıca PI sistemli dedektörler tek parada VLF kadar derine inebiliyorlar üstelik ayrımsız olarak.
http://www.geonics.com/em61.html.
Linkback: 1x1 m BORULU BAŞLIKLAR NE KADAR SAĞLIKLI ACABA.

elaass

Bence bu adamlar sadece taşıma şekillerini gösteriyorlar
Bu resimde adamın ayağının üstü dalgaların savurduğu kumlarla neredeyse gömülmüş.Yaklaşık 2-3 dk öyle poz vermişler

Bu resimde de taşıma şekilleri gösterilmiş.Sanırım alana dedektörle cıkan hiç kimse gömlek giymiyordur

Muhtemelen  iki resimde de cihaz kapalıdır zaten

Bunu da yapmışlar.1,5x1,5 tahmini
Bu şekilde kullanılması gerekiyor sanırım
http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=8003&page=5
Ama senin de dediğin gibi bende kullanmadım ve görmedim

YAK

sn elaass 3m mesafeden metali algılaması için,bobinle cihaz gövdesi arasında  en az 3,5 m lik kablo olması gerekir.bu kablonun olduğunu varsayalım ozaman tek kişi hiç bir zaman 3 mlik derine inemeyecek sanırım.iyi çalışmalar.

elaass

Alıntı yapılan: Profesör - 11 Mart 2008, 23:45:06
sn elaass 3m mesafeden metali algılaması için,bobinle cihaz gövdesi arasında  en az 3,5 m lik kablo olması gerekir.bu kablonun olduğunu varsayalım ozaman tek kişi hiç bir zaman 3 mlik derine inemeyecek sanırım.iyi çalışmalar.
evet haklısın tek kişinin arama yapması oldukça zor.

ancak bu şekilde aranabilir sanırım

class

herkese selamlar
yotobe de pulse scanner 2 ultra diye kare baslıktan 2 metreden metali algılıyor.
www.youtube.com/results?search_query=ultra+scanner+2ultra&search_type=
adreside bu bir bakarmısınız.1x1 kare baslıkla tarama yapıyorlar.3 metredende gormustum.
saygılarımla..

yanlızkurt

sn Profesör büyük başlıkla ilgilli açıklamalarınıza katılıyorum. 30 cm lik başlıkla deltapulse kendi kartını zaten 30 40 cm den görüyor.kişi kendi omuzunda gezdirdiği bobinle ancak sadece bobini gezdirebilir. 35cm lik bobinle yaklaşık aradaki kablosu 1,5 - 2 mt arasında bir tabaka çinkoyu yaklaşık 2mt den algılıyor. tabiki toprak altında durum dahada farklı. 35 cm lik başlıkla birtane kazmayı yaklaşık 60 cm derinden görebiliyor. bence başlıktan ziyade cihazı geliştirmek gerkeli.
orman içinde 1mt karelik başlıkla gezmek mümkün olmuyor. en ideali bence 30 35 cmlik başlıklar. bu başlıklarla daha derine inebilmek gerekir diye düşünüyorum.

YAK

sn claass you tube deki videoda görülen cihaz,metali 2.20 m den algılıyor.Fakat görüldüğü gibi cihaz ve arama kafası sabit tutuluyor.Bu şekilde dedektör denemesi satıcıların sık sık baş vurduğu hilelerden.Neden derseniz;cihaz sabit dururken en hassas şekilde ayarlanıp metal hareket ettirilir.Bu durumda  topragın değişken yapısı ve toprak ayarı cihazı fazla etkilemediğinden derinlik fazla gibi görünür.Ayrıca metalin tamamı toprak içinde değil bu durumda yine havada yapılmış bir deneme sayılır.

sn yanlızkurt yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Büyük başlığın yükünü çekmeye hiç gerek yok.35cm başlıkla cihaz geliştirilirse tüm sorunlar çözülür gibi geliyor bana.cihazın verimini artırmak en iyi yol bence.iyi çalışmalar.

yanlızkurt

bence dedektörlerde farklı bir olay daha var. uykusuz hocanın çalışmasını bekliyorum aslında istediği verimi alabilecekmi. bunu merak ediyorum. konuya biraz alakasız gibi gelecek ama gemide bir radar kendine atıyorum 500 mt içindeki herangi bir nesneyi görmüyor. ölü alan diyorlar yada kör nokta. bu 500 mt nin dışındaki alandaki diğer gemileri görüyorlar. havada dahi olsa muazzam uzaklık. 20 yıllık teknoloji ile bu halde.
şimdi bir dedektörün 3-4 metreden daha derine inememesi bence cihazın verimsizliği. diyelimki radar çok yüksek frekansta havada ilerliyor. bizde nekadar düşük frekansta olursak okadar toprakta ilerleriz nekadar güçlü isek okadar derine ineriz diye düşünüyorum. ama sadece düşünüyorum bu aralar. inşallah işleri yoluna koyabilirsem yaz sonuna doğru bende argeye başlayacağım. eğer imkan bulursam birkaç watt gücünde bir orta dalga verici yapacağım.ve orta dalga alıcımla bir mağara içinde deneme yapacağım. aynı mağara ortamında birde manyetik alan oluşturan bir cihaz yapıp manyetik alanın mağara dışından nekadar etkili olduğunu ölçeceğim. selamlar.

YAK

sn yanlızkurt düşüncelerin güzel.Verdiğin radar örneğide mantıklı.Radar sistemleri bence bizim dedektör işine ışık tutabilir.Bilndiği gibi modern radar sistemlerinden biride darbeli radarlardır.Darbe şeklinde gönderilen elektromanyatik dalganın ekosu dinlenir.Mağara düşüncen çok güzel.iyi çalışmalar .

dekoratör

Alıntı yapılan: class - 12 Mart 2008, 11:20:32
herkese selamlar
yotobe de pulse scanner 2 ultra diye kare baslıktan 2 metreden metali algılıyor.
www.youtube.com/results?search_query=ultra+scanner+2ultra&search_type=
adreside bu bir bakarmısınız.1x1 kare baslıkla tarama yapıyorlar.3 metredende gormustum.
saygılarımla..
arkadaşım bir tanesi tenekeyi ileri sürerken diğeride cihazın düğmesiyle oynayıp ses çıkartabilir yani video bu sonuçta
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

Uykusuz

1m^2 başlıklar sorunsuz çalışmaktadır. Tek yapılması gereken başlığın etki alanından dedektörün kendisini uzak tutmanızdır. Bu da cihazı başlığın karşısında değil yanında tutarak sağlanır.

Bu taşıma şekli biraz sorun çıkarabilir.

Bu arama tarzı gayet sağlıklıdır. 

Delta pulsenin 3 metreden algılama yapmadığını yazmışsınız fakat deltayı ilerde yaparsanız 3 metreyi de aştığını göreceksiniz. Ben gelen istekler üzerine 4m^2 başlıklar yapıyorum bunlarla yurtdışında dev metoor parçaları aradıklarını söylüyorlar. Bunlarda bir soba kazanını 4-5 metreden kaba bir ayarlar algıladığını test ettim. Yakında eklerim videolarını.  Ayrıca ÇOK büyük metallerde 1m^2 başlıkla yine 5 metreye kadar algılama yaptığını da gördüm. Metal arama başlığının karşısında değil de yanında olduğu sürece hiç bir sorun çıkmaz. Bunlar benim düşüncem değil gördüklerimdir.  Kolay gelsin.

YAK

sn uykusuz delta pulseyi henüz yapmadım .Deltapulseyi yapıp test ettikten sonra düşüncelerimi yazacağım. iyi çalışmalar.

23nisan

uykusuz 1m2 başlık 1metreyi geçmiyor hangi sarımı kullanıyorsun söndürme direnci nedir gönderme palsi nedir trimpottaki ayarı söylüyorum benn okadar çokk açtım bubaşlığı hiçkimse cevap veremedi

magicstorm1

slm 1mmlik coklu tel 16 tur 110cm  kare baslıkla kutu kolayı toprak altında 110 120 cm arası cekıyo...1m topragın atında 180cm 190 cmde yukardan tutunca peynır tenekesini algılıyo söndürme direnci aynı ama wattlı tak..

23nisan

Alıntı yapılan: magicstorm1 - 26 Ağustos 2008, 21:31:06
slm 1mmlik coklu tel 16 tur 110cm  kare baslıkla kutu kolayı toprak altında 110 120 cm arası cekıyo...1m topragın atında 180cm 190 cmde yukardan tutunca peynır tenekesini algılıyo söndürme direnci aynı ama wattlı tak..
a.ıklaman için çokksağol şimdi benimelimdeki verileri vede buverilerin buradaki forumdan aldığımı söyleyerek busonuçlaravardım sardığımtell 1m2 için 0.50lik telden 16tur vede ancak1metre vedebütünheryerde buaçıklama yazılmış yalanmı deniliyoryoksa uşraşalım diyemi söyleniyor deminde ufak başlıkla uğraştımtekk para 10cm :D:D:D:D komik amaa böyle dedektördesorun olmadığıını düşünüyorumpotlarında tersçalışıtığını düşünerek başlık olarakta 28lik çapa 24turr 0.50lik telden sardım berbat durumda deneyerekbişeylere varabilirimamaa  zamandan vede paradan kayıp oluyor büyük başlık vede küçük başlık gerçekleri nelerdir isyan yani artık

mahmut halat

KIMSE BIŞE YAZMAZ BEKLEME KARDEŞİM ÇÜNKÜ SAGLIKLI BIR BILGI KIMSEDE YOK ILLAKI HAZIR ALMAYA ZORLANIYOR INSANLAR 3 S KULLANICISIYIM SUPER HASSAS ÇALIŞIYOR AMA BAŞLIK SORUNUU AŞAMIYORUM BENDE

onur600

Alıntı yapılan: mahmut halat - 29 Nisan 2016, 15:14:23
KIMSE BIŞE YAZMAZ BEKLEME KARDEŞİM ÇÜNKÜ SAGLIKLI BIR BILGI KIMSEDE YOK ILLAKI HAZIR ALMAYA ZORLANIYOR INSANLAR 3 S KULLANICISIYIM SUPER HASSAS ÇALIŞIYOR AMA BAŞLIK SORUNUU AŞAMIYORUM BENDE
Bobinler konusunda bilgi alacağınız başlıklar mevcut.1x1 başlık için tek tur cat5-cat6 kullanabirsiniz.Dış borular içinde nalburlardan temin edebilirsiniz.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

mehdi06

Sayın mahmut halat dp3s tune işlemi.başlıklı konuda soru sordunz cevap verdim ve bobinler konusunda yeterince.bilgi var ilk önce formu okumayı bilmek lazım sorunuza cvp.verilen yerede bakmadan tekrar itiraz ediyorsunuz burda kimse kimseye zorla.başlık satmıyo ve dünyada bu çapta bilgi paylaşılan bir site daha yok
Saygılar

Ankebut

Sayın mahmut halat bey, kim zorluyormuş merak ettim şimdi, sitede hemen hemen herkes başlık yapıyor evinde, zorlayan kim varmış, biz nezaketen arada sırada karadağ ustaya yönlendiriyoruz, o da kırk yılın başında oluyor, bit pazarında bir sürü başlık ilanı var.. bunlar hazır başlıklar mı? homemade başlık bunlar...özelden dünya kadar arkadaşa başlık yapmasını tarif ediyoruz, daha dün bir arkadaşa tarif verdim, değerleri tuturamıyorlarsa yapacak bir şey yok..zorla kimseye başlık sardıracak değiliz.
Kimse tarifte saklamıyor ki; bir sürü mesaj var nasıl başlık yapıldığını anlatan.. bırak başlık tarifini devreler bile açık paylaşımda...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious