Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta pulse 2 yardım

Başlatan serhat7820, 25 Ağustos 2017, 11:42:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serhat7820

Arkadaşlar delta pulse devre alıp kutuladım gayet iyi çalışıyordu bir kaç ay kullanmamıştım.aldım şarza taktım içinden koku ve duman çıktı.hemen elektriği kestim.bir müddet sonra tekrar çalıştırdım ama ses yok sinyalde yok ama cihaz çalışıyor ekran falan geliyor .tek sıkıntı sinyal ve ses.kendim uğraştım bir hata göremedim cihazda.elektronikçi arkadaşım ölçtü biçti oda devrelerde birşey bulamadı be olmuş olabilir hangi devre elamanında sıkıntı olabilir yardımcı olabilirmisiniz
Linkback: Delta pulse 2 yardım

onur600

Resimlerini göremedim.
Şarj esnasında devrenin de enerjilendiğini ve arızalandığını anlıyorum yazdıklarınızdan.
Şarj voltajı yüksek geldiyse entegrelerde sıkıntı olabilir.
Ayrım devresi regülatör üzerinden beslendiğinden o kısımda sıkıntı olmayabilir.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

onur600

Eğer aküyü kutu içersinde şarj ediyorsanız mutlaka anahtar kullanın.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

serhat7820

Resimleri yükledim tekrar bakabilirsiniz.resimdeki mosfet dediğiniz devreyi değiştirdim değiştiriken arkada lehimler birbirine girmişti yani bu son olaydan sonra olan birşey değil.yanık diye düşünmeyin.ben bu son olayda ondan şüphelenip tekar mosfet alıp tekrar değiştirdim.hatta orjinalini bulamayım muadilini taktım.yani fazla anlamam ama devre elemanı satan kişi üzerindeki yazılara bakıp aynı yapıya sahip aynı görevi yapar deyip bunu verdi.anlamadığım olay ise hadi ses çıkmıyo sinyalde vermiyorki mosfet ırf840 yazıyo üzerinde

onur600

Resimleri gördüm.Pek yapılacak bir şey yok.Elektronik bilginiz varsa dp2 konusunu inceleyip voltaj ve frekans takibi yapın.Bilginiz yeterli değilse dizili kart alın.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious