Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

cmos veya ttL entegreyle set veya reset yapmak

Başlatan hakanogru, 22 Şubat 2008, 16:25:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanogru

arkadaşlar...
cmos veya ttL entegreyle entegrenin girişine sadece bir kere  1 geldiğinde çıkışı 1 yapan daha sonra yine girişe anlık 1 geldiğinde çıkışı kesen entegreler var mıdır. yani PLC deki set reset olayı gibi. Yapmak istediğimde şu.
Bazı otomasyon panolarında röle mühürlemek gibi bir şey.....
Linkback: cmos veya ttL entegreyle set veya reset yapmak

yanlızkurt

röle mühürlemek içinmi elektronik bir devre arıyorsun. tam anlayamadım ama.
düşündüğümgibi ise flipflop kullanabilirsin.

Uykusuz

Böyle bir devre işinizi görecektir.

Bu da proteus dosyası:
http://www.savefile.com/files/1396545

Saygılar.

yanlızkurt

uykusuz usta ensonunda yanına çırak olarak geleceğim.  :D :D :D

Uykusuz

ne çırağı yanlızkurt sende yani

artık sen aramızda belkide tek lisanslı ustasın belgeni de alıyosun  ;D

yanlızkurt

estağfirullah daha belgeyi alamadık 2 sınavı kaldı. mart ortalarında belli olacak. yinede seningibi birinin yanında yetişmek isterdim. hep işi anlamayanların yanında kaldım işi kendim öğrenmek zorunda kaldım tırmalaya tırmalaya  kvk ya kadar. ama işi iyi bilen birinin yanında olsaydım. şimdi nerelerde olurdum Allah bilir.

bu forum güzel bir ortam. ama sanal keşke bir ortamda bir araya gelebilsek. ideal şartlar altında oturup fırtınalar estirsek. ortak bir konuda çalışsak. zaten yapılmışlıktan sıyrılıp yeni şeyler yapsak.
hakkında ilk başlarda bazı tereddutlerim vardı ama zamanla yanıldığımı anladım. sorun karşısında kendi çözümünü üretiyorsun. ustalık budur. beni etkileyen noktada bu. yenilikçisin.sen bu devreyi jk flipflopla yaparken bende transistörle yapmak isteği oluşuyor. ne bileyim çokmu geri kafalıyım. bu hislerimden gereksiz isteklerimden kurtulmak istiyorum.

Uykusuz

yanlızkurt bir araya gelebilseydik gerçekten iyi olurdu ortaya hep beraber türk tasarımı , her ne kadar para kazandırasada biz bunu yaptık diyebileceğimiz ürünler çıkarabilmek çok iyi olurdu.

her yiğidin yoğurt yiğişi misali bu iş pek çok yolla yapılabilir. ayrıca bu işi transistörlerle yapabilmek bence daha çok ustalık ister diye düşünüyorum.

yanlızkurt

haklısın herkesin çalışma şekli farklıdır. ama kendimi yenilemem lazım. bundan sonra gayret gösterecem.

hakanogru

4027 ile mi yapıcaaz bunu ustalar.. entegre ismi belirtmemişsin katalog ta sadece 4027 var jk flip flop

hakanogru

dosyayı proteus ta denedim eline sağlık çok güzel olmuş. ALLAH işini rast getirsin.

yanlızkurt

evet 4027 ile yapabilirsin. ayrıca bu devre deviyatör olarak bilinen anhtarların yerine impuls anahtarı olarkata kullanılabilir

hakanogru

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious