Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Çapa mekatronigi

Başlatan basrii26, 20 Haziran 2017, 19:57:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

basrii26

Elektronik mekatronik ve yazılım kısmını nasıl yaparız
Linkback: Çapa mekatronigi

mehdi06

biraz zor bir iş ama zevklli olacağı kesin sensörlerle değilde dop ekran ve plc yazılımı ile yapmış her bir sırada her çapa arasını daha önceden belirleyip o sırada motoru dönderiyor bu kadar geniş değilde 5 6 çapalı yapıla bilir mekanik zor değil ama cidden yazılım sıkıntı olur vede maliyetli

onur600

Sistem bir adet motor ve her çapa için hidrolik pompa kullanılarak yapılmış.Pompa kontrolleri için valf.Valf kontrolleri içinde sensör kullanıldığını tahmin ediyorum.Muhtemelen sensör mesafe tespiti yapıyor.Bitki olmadığı zaman valfi kapayarak hidroligin pompaya akışını kesiyor.
Belki sistemde motor da kullanılmamış olabilir.Hidrolik basınç traktör üzerinden de elde edilebilir.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

mehdi06

mutlaka pompa vardır o kadar motoru traktörün hidroliği yetersiz gelir sensörlerle değil de ekranda yapmış ekranda nesnenin yerini hesaplıyor yazılımsal olarak yer tespiti yapılmış bence çünkü sensör göremedim ayrıca sensör taşada aynı tepkiyi vereceğini düşünüyorum 

basrii26

Arkadaşlar üstatlar elektronik kısmı için yardım istiyorum mekanik kısmı sıkıntı değil basit

basrii26

Görsel işleme var sanırım

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious