Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Yorumlayabilecek ustalar?

Başlatan Fademir, 12 Haziran 2017, 18:00:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fademir

Tekrardan merhaba ustalar hayırlı ramazanlar. Bugün EPE Res cihazımızla arazide deneme yaptık.Yaklasık 1 metreye bir teneke ve boş bir küp gömdük ancak 3d sonuçlarını aldığımda bir türlü algılayamadım.Acaba nerede hata yapıyoruz? Neden şekile yakın bir görüntü alamıyorum ustalar?
Rar olarak .sırf dosyası gönderiyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz?

Linkback: Yorumlayabilecek ustalar?

Fademir

Burada da resimli hali. Not: problar yaklaşık 45 cm. ve 2 x 3 çekim alındı

Fademir

Neden kimse olumlu yada olumsuz yorum yazmıyor acaba?

onur600

EPE rezistivite kullanimiyla ilgili bilgiye sahip olanlar yazacaktır.
Eklediginiz resimde algılama gözukuyor.3D incelemesi biraz tecrübe istiyor.Bol,bol test yapın.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Fademir

Yorum için teşekkürler şu an Surfer 13 kullanıyorum acaba Surfler den çıkan Datayı Voxler de incelemek mümkünmüdür?

cepni84

rezistivity çekimlerinde 5*5 ve 6*6 çekimler yapın daha net yorumlama yapmamıza yardımcı olur. kazık aralıkları 1.5-2 -3 m aralığında yapın.

Fademir

Tesekkürler peki kazık aralıklarında 2mt yaparsak görüntü kalitesi düşmezmi? (amatörlüğüme verin )

Karadağ

Rezistivite için pek bişey diyemeyeceğim. Sadece kabaca şunu söyleyebilirim algılama var ve tek nokta. Biz gradiometrede böyle tek nokta algılamaları önemsiz olarak var sayarız ama rezistivitede belki işler değişebilir.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Fademir

Peki Karadağ usta çıkan sonuçları net olarak nasıl görebilirim? Yani surferdaki hangi ozellikler işime yarar yada Snuffler programından grid formatında çıktı aldığımda bu formatı 3D için net görüntüleme adına hangi programları tavsiye edersin?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious