Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

SÖRF Pİ YARDIM

Başlatan acemi-usta, 11 Nisan 2017, 00:57:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acemi-usta

Alıntı yapılan: onur600 - 19 Nisan 2017, 22:18:24
Alıntı yapılan: acemi-usta - 19 Nisan 2017, 21:26:05
az kaldııı :D
Ustam fotoğrafları hesap makinasiyla çekmesen daha iyi bence.
İnş.sorun yaşamazsın.

hesap makanasımı O0
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

acemi-usta

koruma diyotunu artıyamı eksiyemi bağlıyorduk
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

onur600

Alıntı yapılan: acemi-usta - 19 Nisan 2017, 22:52:14
koruma diyotunu artıyamı eksiyemi bağlıyorduk
diyotun eksisi,devrenin artı 12v  yoluna gelecek.yani artı ile eksi arasına paralel ama ters.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

erolunall

Sayın  Acemi  usta
ben  ilk  yaptığımda  çalışmamıştı.  - 5  volt  çıkmıyordu. 7660  ın  ordaki  diyotu  d7   iptal  ettim.7660 - 555  bağlantısını  kesmek  için  555   3.  bacaktaki r27  yi kaldırdım.7660  7.  bacaktan  grounda  220 pf  bağladım  böyle  çok  iyi  çalışıyor.dene  bir  eski  yaptığında.    ırf  yerine tip32  kullanıyorum  herkez  çalışmıyor  tip32  demiş  ama iyide  çalışıyor.

erolunall

Acemi Usta 
verici  çalışıyormu  denemek  için  orta  veya  uzun  dalga  radyo  aç  bobini  yaklaştır  çok  iyi  sinyal  sesi  geliyor  radyodan

acemi-usta

Alıntı yapılan: erolunall - 21 Nisan 2017, 02:08:36
Sayın  Acemi  usta
ben  ilk  yaptığımda  çalışmamıştı.  - 5  volt  çıkmıyordu. 7660  ın  ordaki  diyotu  d7   iptal  ettim.7660 - 555  bağlantısını  kesmek  için  555   3.  bacaktaki r27  yi kaldırdım.7660  7.  bacaktan  grounda  220 pf  bağladım  böyle  çok  iyi  çalışıyor.dene  bir  eski  yaptığında.    ırf  yerine tip32  kullanıyorum  herkez  çalışmıyor  tip32  demiş  ama iyide  çalışıyor.

nasipse bu akşam çalıtıracam  yeni yaptığımı  ustam
ama büyük ihtimal bobin de problem yaşayacam
sizin sardığınız kaçlıktır diren değeri
Linkback: Ynt: SÖRF Pİ YARDIM

acemi-usta

ses var ama algılamada sıkıntı var hiç yok diye bilirim

acemi-usta

bu resimdeki öllçümlere göre 1ve 3 volt almam gereken yerlerde  4 v var

acemi-usta

tp34c de çalıştırıyor  ustalar

erolunall

Merhaba
  benim whites surf  pi  testi 

1  tl,  çay  tabağı,konserve  kapağı ,tencere  kapağı,tepsi

acemi-usta

süper  eline sağlık peki bu hangi versyonu
ben bi türlü ayağa kaldıramadım şeması  pcb bilgileri varmı sende

erolunall

Usta  bu  pcb  değişik .Şema  aynı.buda  çalışmamıştı  ufak  bir  modla çalıştı  onu  burada  yazmıştım.

Geotechteki  diğer  pcb  lerin  hepsini  çalıştırıyorlar.

erolunall

bobin  40  cm  19  tur  0.65  mm  tel   felezjoo   bobini 

acemi-usta

Alıntı yapılan: erolunall - 05 Mayıs 2017, 20:59:25
bobin  40  cm  19  tur  0.65  mm  tel   felezjoo   bobini

tşkürle  erol usta  bu pcb uzunlamasına olduğu için kutulaması güzel oluyor  biraz iş yoğunluğundan dolayı ara verdim inşlla kısa zamanda yeniden uğraşacam tekrar

acemi-usta

yalnız 27  yi bulamadım :D

acemi-usta

d7----r27    bulamadım şemada O0

acemi-usta

yahuu bütün ölçümler tmm bitürlü çalıştıramadımmm bunu :D :D :D :D

erolunall

555  in  3.  bacağından  7660 ın 7.  bacağına  gelen  hat  üzerinde  heralde  10 k  idi  r27
d7  de  7660  7-8.  bacaklar  arasında  sende  olmayabilir.  bunları  iptal  edip  220pf  bağladım  toprağa  sadece.

ama  bende  bunlar  bağlıyken  -5 volt  çıkmıyodu  7660 tan.

seriall714

85bin Adet surf pi devresi var. arkadaşlar bu cihazı yapıp çalıştıran varsa son halini paylaşabilir mi? bende bugun gidip PCB ve komponentleri almak istiyorum .

teşekkürler.

acemi-usta

Alıntı yapılan: seriall714 - 05 Haziran 2017, 13:29:23
85bin Adet surf pi devresi var. arkadaşlar bu cihazı yapıp çalıştıran varsa son halini paylaşabilir mi? bende bugun gidip PCB ve komponentleri almak istiyorum .

teşekkürler.

cihazı çalıştırdım ama algılama henüz yok işim bitince  tekrardan taparlamaya başlayacam
saygıla

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious