Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

SÖRF Pİ YARDIM

Başlatan acemi-usta, 11 Nisan 2017, 00:57:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

Alıntı yapılan: acemi-usta - 11 Nisan 2017, 13:24:08
Alıntı yapılan: onur600 - 11 Nisan 2017, 13:20:37
Dediğim şekilde başladıysan ve led hiç ışık vermediyse 555 çalışmıyor demektir
553 mü 555 mi onur ustam
555 in 3 bacağı 11v geliyor
553 ün 3 bacağı 0 v
555 usta 3. bacaginda yanıp sonme(titresim)olacak.
Linkback: Ynt: SÖRF Pİ YARDIM
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

acemi-usta

sabit yanma var  onur ustam
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

onur600

Kaç hz çalıştığını bilmiyorum ama sürekli yapmaması lazım.c1 in değerini değiştir bakalım ne olacak.Yada frekans ölcecek alet al.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

acemi-usta

ölçü aletimde 30 mhz bir bölüm var bu ne işe yarıyor
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

ceryan3200

Frekans ölçümüne yarıyor ;)  o kademede eksiye siyah prob frekan ölçeceğin yerede kırmızı probu bağlayıp ölçebilirsin bazı cihazlar tek kırmızı probla dahi ölçüm yapmakta saygılar
ceryan3200

ceryan3200

555 in 3.  pinden başka frekansları kontrolünü yap sırayla takib ederek
ceryan3200

acemi-usta

3 cü bacak 4.149  bu doğrumu
555 in

acemi-usta

bu nik boşuna acemi usta deyil  ^-^ ^-^

ceryan3200

Acemi Vs önemli değil sevilen adamsın söz sahibi olmuşun daa ne istiyin kıymetini bil  ^-^
ceryan3200

ceryan3200

Yazdığın 4 khz ise bana göre yüksek gibi geldi bu devrenin orj freq kaç yapan ustalar bilir bi fikir verin baalım ^-^
ceryan3200

acemi-usta

Alıntı yapılan: ceryan3200 - 11 Nisan 2017, 22:00:45
Acemi Vs önemli değil sevilen adamsın söz sahibi olmuşun daa ne istiyin kıymetini bil  ^-^
tşkkür ederim burdaki ortamımızın vaz geçilmezi sevgi ve saygı üzerine kurulu burdaki bütün arkadaşlarda  değerlidir her bi üye

ceryan3200

Elbette., pulselerde 100_300 hz olmalı bildiğim bobin ucundan bi ölç bakalım frekans nedir bildiğim hz çıksa gerek saygılar
ceryan3200

acemi-usta

ordan  her.gi bi hareket yok
kondansatörlri deyeyişecem ölçümde bazıları hata veriyor deyerinin çok altında

ceryan3200

555 çıkış verdiğine göre,ırf yide bi gözden geçir sanırım akım sürmüyor yanmış olmasın
ceryan3200

acemi-usta

4 tane denedim aynı ne 553 ün oldu kısımda hiç hareket yok

ceryan3200

553 dediğin sanırım 5534 o alıcı kat şimdilik orda sorun yok sen ırf den sinyal frekans alamadığına göre sorun şu 1 ırf ters 2 ırf yanık 3 ırf etrafındaki +,_besleme ve sanal şase bağlantın ya temas yok ya yanlış onları kontrol et sinyal geldiğinde algılama olmazsa o vakit işin 5534 le ;)
ceryan3200

acemi-usta

Alıntı yapılan: ceryan3200 - 11 Nisan 2017, 22:31:38
553 dediğin sanırım 5534 o alıcı kat şimdilik orda sorun yok sen ırf den sinyal frekans alamadığına göre sorun şu 1 ırf ters 2 ırf yanık 3 ırf etrafındaki +,_besleme ve sanal şase bağlantın ya temas yok ya yanlış onları kontrol et sinyal geldiğinde algılama olmazsa o vakit işin 5534 le ;)
pardon yanlış yazmışım evet aynen

acemi-usta

ırf ni yönü bu resimdekine göre

acemi-usta

ırf nin 2  bacağına 12v var orta bacak 0v

ceryan3200

Bu yazdıklarımı kontrol et özellikle beslemelere bobinin tam temasından emin ol herşey doğru ise tek kalan şu 555 aşırı yüksek darbe ürettiği için sen yüksek frekansı ırf bobin ucundan ölçemiyorsun, bununda çözümü şu 555 osilatör devresi örneğine bakıp 3 nolu pinden hertz değerinde  bir frekans ayarlıyacaksın örn 100hz gibi bu örnek sadece orj devrenin ne bilmiyorum tabi, ırf ucunda yani bobinde ac kademesinde ölç yüksek ac görmen gerek
ceryan3200

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious