Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Kayadan çıkan demır yüzükler ne anlama gelir

Başlatan Öm65r, 12 Mart 2017, 23:39:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Öm65r

Selamünaleyküm ustalar.arazide gezerken bir kayaya dedektör tuttum.değersiz sinyali verdi.kırdım yaklaşık 4  5 cm den birbirine geçmiş iki demır halka çıktı.ne anlama gelir tecrübeli ustalar dan yardım bekliyorum.
Linkback: Kayadan çıkan demır yüzükler ne anlama gelir

Öm65r

Ankebut

ömr65r bulduğun yerden senmi kazdın yoksa bir kısmı görülüyordu?
ayrıca taşa gömülümüydü yoksa bir boşluk içinden mi çıktı?

Öm65r

Alıntı yapılan: Ankebut - 13 Mart 2017, 20:55:57
ömr65r bulduğun yerden senmi kazdın yoksa bir kısmı görülüyordu?
ayrıca taşa gömülümüydü yoksa bir boşluk içinden mi çıktı?

Hayır görünmüyordu.tamamen dedektör sayesinde anladım.3s değersiz sinyali verdi.bende kırdım.biraz kırınca doğal bir oyuk çıktı içindeydi. Her aşamanın videosu var boyut yüzünden yüklenmiyor.yani bu halkalar tamamen kapalıydı.o işaretli yerin altında görünen oyuk ta kapalıydı.rastgele çekiçle vurunca çıktı meydana ama içi boştu.

Öm65r

Bu kayanın 30 adım kadar kuzeyinde tarla sınır yapısının en altında deliklı bir taş var.3 kişi kaldırabilecek büyüklükte.delik taşın ön cephesinde.önce avuç içi gibi oyulmuş.sonra oyuk tan toprağa dikine delinmiş.delik 15 cm.bu delikli kayanın hemen önünü kazdık 4   5 cm kalınlığında el büyüklüğünde tuğla parçaları sırlı çömlek parçaları hayvan çene kemiği kum kömür çıktı.bu halkaların çıktığı kayanın önünü de kazdık.yaklaşık 3 metre ilerisinde 1 metre derinlikte n yine aynı parçalar çıktı.farklı olarak hayvanların  boyununa takılan çanlardan çıktı.

Öm65r

Bu bölgenin adı dragoz.eskiden orda yaşayan adamın adıymış. İl sakarya.

Bu taşların 40 metre batısından 60 metre doğusundan dere geçer.bu dereler 250 metre güneyinde birleşir.

Yine bu taşların 300 metre yukarısında 3 metre yükseklikten dökülen birde şelale var.bu şelalede de bir takım işaretler var fakat bu kayalarda pek alakası olmayabilir.

Öm65r

Diğer resimler ve bahsettiğim delikli taş.

onur600

Alıntı yapılan: Öm65r - 13 Mart 2017, 23:02:41
Bu bölgenin adı dragoz.eskiden orda yaşayan adamın adıymış. İl sakarya.

Bu taşların 40 metre batısından 60 metre doğusundan dere geçer.bu dereler 250 metre güneyinde birleşir.

Yine bu taşların 300 metre yukarısında 3 metre yükseklikten dökülen birde şelale var.bu şelalede de bir takım işaretler var fakat bu kayalarda pek alakası olmayabilir.
Selaleler incelenmeye deger yerlerdir.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Öm65r

Öm65r

Sol duvarında üçgen.sağ tarafında aslana benzettiğim büyük kaya bu kayada kapak gibi duran yerin yapısı kayanın diğer yerlerinden farklı renk ve dokuda .

onur600

Memleket neresi omer65?
Sadece ikinci fotoda + gibi bir sey var
Digerleri dogal gozukuyor
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Öm65r

Alıntı yapılan: onur600 - 15 Mart 2017, 01:48:18
Memleket neresi omer65?
Sadece ikinci fotoda + gibi bir sey var
Digerleri dogal gozukuyor

Sakarya.o ikinci taşta üçgen işareti var.

#Anonim#

sakaryada çok şey var aslında bulunmayı bekleyen

Öm65r

Alıntı yapılan: #Anonim# - 15 Mart 2017, 13:56:35
sakaryada çok şey var aslında bulunmayı bekleyen

Resimlerdede görüldüğü gibi  işaretler var ama çözemiyoruz.delikli taşın hiçbir sitede benzeri yok.bütün görsellere baktım.malesef sonuç alamıyoruz.bütün işaretler birbirine yakın en başt akiyle en sondaki işaret birbirine 400 metre uzaklıkta.nasip deyil demekki bulamıyoruz.

Ankebut

Aslan doğal görünümlü bir kaya ama bu aslan başını hedef yaparak üçgen işareti oluşturmuşlar. Yani asıl işaret üçgen işareti. Buna dikkat etmelisin kapatılmış bir yer olabilir horosanlı bir kaya falan büyük olması gerekmez küçük bir horosanda olabilir veya kapatılmış bir kaya olabilir.

Öm65r

Alıntı yapılan: Ankebut - 15 Mart 2017, 19:04:04
Aslan doğal görünümlü bir kaya ama bu aslan başını hedef yaparak üçgen işareti oluşturmuşlar. Yani asıl işaret üçgen işareti. Buna dikkat etmelisin kapatılmış bir yer olabilir horosanlı bir kaya falan büyük olması gerekmez küçük bir horosanda olabilir veya kapatılmış bir kaya olabilir.
aslan başının olduğu kaya etrafındaki kayalardan farklı.o kaya yaklaşık Ford transit minibüs büyüklüğünde aynı büyüklükte 10 metre aşağısında bir kaya var yapıları çok farklı.aslan başında da büyükçe bir üçgen var.bir kaç resim daha yükleyim daha iyi olur.

Öm65r

Öm65r

İlk resim küçük üçgenin olduğu taraf çok dik bir yer.
İkinci resimde aynı yamacın havuzlar birleştiği yer yapı ve renk olarak çok farklı.

smootH

Ustam yanlış anlamayın kusurum varsa affola. Ben orda ne aslan görebildim ne işçiliği olan bir kaya görebildim. oyma işareyleri falan güzel ama diğerleri sonradan oluşabilecek objelere benziyor.

Öm65r

Alıntı yapılan: smootH - 16 Mart 2017, 08:21:50
Ustam yanlış anlamayın kusurum varsa affola. Ben orda ne aslan görebildim ne işçiliği olan bir kaya görebildim. oyma işareyleri falan güzel ama diğerleri sonradan oluşabilecek objelere benziyor.
Neden yanlış anlayalım ustam.her türlü fikire saygı duyuyorum.eyvallah.aslan başı dediğim kaya aşırı doğal gözüküyor.sadece bir açıdan beliriyor bu aslan başı.tam karşısından bakınca belli olmuyor. Bu insanlar sonuçta büyük bir ustalıkla işaretleme yaptılar.kayadan çıkan demir halkalar mesela son derece ilginç.bununla alakalı İnternet'e hiç bir bilgi bulamadım.ve dedektör olmasa onu zaten bulmam imkansızdı.ve bunu eğer o delikli kayayla işaretlediyse kesin bir define vardır bölgede diye düşünüyorum.

O delikli kayanın altında birde murç izi var.o fotoğrafı da yükleyim bi bakın inceleyin.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious