Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

gradyometre çekimim ustalardan yardım

Başlatan rasti, 11 Mart 2017, 08:39:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rasti

arkadaşlar kolay gelsin öncelikle cihazı alalı cok oldu lakin daha yeni kullanma fırsatı buldum, karadağ usta sagolsun telde gayet sakin bir şekilde yardımcı oluyor D  dün cok zor bit yerde  çekimler yapyık yerin zorlugunun sebebi araçtan inince 4 km yürüme mesafesi ve buz gibi sogugu,  gittimiz yerde ana kayada üçgen onun 7 mt ilerinde düz kayada ok işareti vardı,  ben ok işaretinin oldugu kayanın yaklaşık 10 mt  çevresini parça parça görüntüledim, öncelikle karadağ ve poliksi ustam olmak üzere diğer ustalardan da bir yorum alabilirmiyim, eğer voxler da da  bakarsanız bende sayenizde voxleri biraz çözerim şimdiden teşekkür ederim, çekimlerimi 2*2  ve 4*4 gibi yaptım k/g g/k  kullandım, rar içinde  ted uzantılı dosyalar var umarım doğru yapmışsımdır
Linkback: gradyometre çekimim ustalardan yardım
so others my live...

rasti

yorum alabileceğim kimse yokmu acep ?
so others my live...

Whites

Arkadaşım adım aralıkların 1metre olmuş.Bu kadar ara bırakma çekim sağlıklı olmaz.Adım sıklığın 30 cm -25 cm gibi olsun.En fazla olsun 40.Ama 1 metre olmaz o yüzden çekimlerin hatalı.Tekrar dediğim ölçülerde çek yani aralığın 30 cm olsun.
Ateşi Bulan Adam :-)

rasti

Bence bu işte bir sıkıntı var , ben karadaga hüseyin ustaya sorduğumda ustam 10 m2 alanı illa adım adimmi olcecez bu  dedim hayır istersen 1 m de yapıp bir metre araliklada ölçebilirsin dedi, bunun dışında corum daki teknoloji ekibinin YouTube daki videosunda kaya mezarını 1 m mesafe ile olcuyor , şimdi soru madem 25 cm 30 cm olcucek adım aralığı neden değiştirilebilir bi değer programda ikincisi cihazı kullanan mi bunu yanlış biliyor yoksa yapan yada pazarlayanmi , ben bu konuyu hüseyin ustaya telde sormuştum aynen yukarıda yazdigim gibi söyledi eminim buraya bir cevap yazarda sende bende aydınlanmış oluruz
so others my live...

rasti

so others my live...

Whites

1 metre adım aralığı ile kaçırma olayın çok yüksek.Görüntü netliği için Düşük adım aralıkları gerekir.

Ankebut

Çekim yaptığın yerde simetrik boşluklar göze çarpıyor . Buna göre müsaitsen ya tekrar çekim yapmalısın. Yada metal dedektörü ile boşluk anomalisi olan yerlerin üzerinden kontrol etmelisin. Gerçi her halükarda metal dedektörü ile bakman teyit etmen gerekir. Algılama olabilir belki.
Mesafeyi 1 metre tutma olayı geniş alanları daha çabuk tarama yapmak içindir öncelik çalışma için doğru fakat whitesın demek istediği bir anomali görülmüşse üzerinden bir daha geçip daha detaylı görüntü almaktır. Yoksa arkeolojik araştırmalarda uzmanlar 150 cm aralıklarla ölçüm alırlar sonra yavaş yavaş 30 cmye düşürürler...

rasti

Teşekkür ederim dostum gayet açıklayıcı idi , kusura bakma epey acemiyim oyuzden hüseyin ustayı telde çok rahatsız ediyorum birde bu metal dedektör u ile boşluk bak demiş sin , bu bahsettin te programındaki metal dedektoru boşluk kısmını seçip yine grodyometre ile bakacağız cahilim için bağışla lakin bilmemek deil öğrenmemek ayıp degil mi :)
so others my live...

rasti

bu arada hızlı yazarken alışkanlıktan hitap şeklim dostum diye olmuş, çok özür dilerim dikkat etmemişim , çünkü burda eminim bende büyük abilerim ve kardeşlerim vardır, kusura bakma ankebut usta  ( yaş 33)
so others my live...

Whites

Metal dedektörleri ile boşluk bulamazsın metal bulursun.Ankebut ustanın demek istediği boşluk gibi olan anomalilerin olduğu yeri elinizde varsa dedektör ile yoklayın diyor.Yani diyelimki o boşluk mezar olsun içinde para takı v.s gibi malzeme varsa dedektör size seslen bilgi verecektir.

rasti

Metal dedokturmuz de var lakin 50 cm nin altını almıyor ki
so others my live...

Whites

İşte tam bu noktada gerçekten Plus gibi bir dedktöre daha ihtiyaç duyuluyor.sıradan dedektörlerle çok derine inemezsin inilmiyorda.O yüzden Plus gibi bir pulse,yüzeyi kontrol etmek için iyi bir vlf,görüntüleme içinde gradyo şart...Bunlar ayrılmaz bir ekib gibi

rasti

Whites ustam biz dedektorude hasan beyden aldık delta plus 3 olması lâzım bahsettigin bumu
so others my live...

makedonyalı

20 cm veya 1 metre çekimlerde şu farkeder mesafe arttıkça yakın objeleri kaçırma ihtimali doğar ideal ölçü 40 veya 50 cm
şunu göz önüne almak lazım "kullandıgınız"  baston yani sensörler algılama biçimi bir konik veya bir üçgen şeklindedir bir yelpaze açılması gibi noktadan büyüyerek açı oluşturur.
Tekrar çekebilirsen iyi olur şunu söyleyebilirim çekimlerinde metal mevcut muhtemelen bakır veya bronz para veya küçük metaller tekrar çekersen netleştiririz.
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

rasti

Açıklama için teşekkür ederim makedonyalı en kısa zamanda tekrar çekip sonuçları paylaşacağım
so others my live...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious