Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta Pulse 3s Plus Püf noktaları Listesi Oluşturalım.

Başlatan HİTİTLİ, 09 Mart 2017, 21:06:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HİTİTLİ

Selamlar Dostlar.

3S için yanlış hatırlamıyorsam Ankebut arkadaşımız püf noktaları başlıgı altında onlarca kısa maddeden oluşan bir kolay kullanım listesi hazırlamıştı.

Ben dahil eminim bircogunuz o prtaik bilgiler sayesinde 3S le ciddi şekilde kullanım imkanı bulduk.

Şimdi Plus zamanı oldugu için Plus konusunda da püf noktaları adı altında kısa kısa maddelerden oluşan bir püf noktaları listesi oluşturalım.

Plus kullanan herkesin katkısı olursa zaman zaman liste oluşturup toplu halde bu konu içerisinde yayınlarız.

Hem herkese kolaylık olur hemde Hüseyin bey'in 40 tilki dolaşan kafasını boş yere meşgul etmiş olmayız .)))

Ben 1. madde diyerek başlamak isterdim fakat daha cihazı açıp sesini dahi duymadım.))

Önümüzdeki günlerde inşallah kullanmaya başlayınca görebildigim püf noktaları bende bizzat ekleyerek konuya destek olmaya gayret edicem.

Linkback: Delta Pulse 3s Plus Püf noktaları Listesi Oluşturalım.

KONY

Çok iyi olur benim gibi acemi yeni kullanıcılar faydalanır en azından hüseyin ustayı da her başımız sıkıştığında aramak zorunda kalmayız adam da rahatlar biraz bu gidişle oda benim gibi sıyıracak yakında tele de bakmaz :D

Karadağ

Zaman zaman aklıma geldikçe yazacağım çünkü siz işin ustalık kısmını soruyorsunuz ve bu kısım kısa sayılmaz :)

Öncelikle Plus modelinde hem normal mod hem de ground modu olduğunu unutmamak gerekiyor. Çünkü normal modda kullanım ile ground modunda kullanım birbirinden farklılık gösterir. Mesela normal modda kullanırken bobin zeminden sinyal almayacak kadar havada tutulmalı ve yere olan mesafe bozulmamalıdır. Ama Ground modunda aksine yere sürüyerek taşınsa daha iyi olur. Beraberinde normal modda hava testi yapmak mümkün iken ground modunda toprak içi metalde test yapmak gerekir. Beraberinde ground modunda demir algılama yeteneği normalden düşük olacaktır yani ground modunda demirle yada tenekeyle testler yapılmamalıdır.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Yetmişsekiz

Selamun aleyküm
Değerli ustalarım
Aranıza geçen hafta katıldım 3s+ ve gradyometre ile.
@HİTİTLİ  ustam konuyu sanki bizim için açmış sağolsun.
@Karadağ ustam haklıydınız araziye çıkacak fazla vaktimiz olmuyor. Bir haftada 2 defa açabildim cihazları biri arazide diğeri evde.
Tecrübe sahibi ustalarımızın gerek 3s+ gerekse gradyometre ile ilgili paylaşımlarına ihtiyacımız var.
Forumda 3s+ ile ilgili yaklaşık 250 sayfalık paylaşım var ama derli toplu olması işimizi kolaylaştırır zamanımızı kısaltır kanaatindeyim

Saygı hürmet bizden...

Whites

Karadağ usta mod 1 ile mod 4 yani ground modu arasında derinlik olarak bi fark yok.Yani derin dediğimiz mod1 ile neredeyse aynı ground modu.Yüzlerce para (eski yeni) ile yapmış olduğum aşırı mineralli tuğla testinde ki mineral oranı %93 hiç bir şekilde mesafe kaybı olmaksızın tuğlaya tepki vermeden tuğlayı parçalayıp ardındaki paraları çok rahat bir şekilde algıladı.Ve mod 1 de derinlik ne ise Tuğla altından ground modundada derinlik aynı idi.Mod 1 de tuğla yoktu algılama olduğu için tuğlasız idi.Ama ground modunda tuğlalı idi testler.tuğla kalınlığı 10 cm %93 mineral oranlı....Cihaz hakikaket alkışlık olmuş Arazide mesafe kaybı olmadan,tuğladan etkilenmeden,tuğlayı delen bir arama yapacağız.(Test yaptığım paralar Nikel,gümüş,bakır,bronz,altın idi)
Ateşi Bulan Adam :-)

HİTİTLİ

Alıntı yapılan: Whites - 12 Mart 2017, 12:22:52
Karadağ usta mod 1 ile mod 4 yani ground modu arasında derinlik olarak bi fark yok.Yani derin dediğimiz mod1 ile neredeyse aynı ground modu.Yüzlerce para (eski yeni) ile yapmış olduğum aşırı mineralli tuğla testinde ki mineral oranı %93 hiç bir şekilde mesafe kaybı olmaksızın tuğlaya tepki vermeden tuğlayı parçalayıp ardındaki paraları çok rahat bir şekilde algıladı.Ve mod 1 de derinlik ne ise Tuğla altından ground modundada derinlik aynı idi.Mod 1 de tuğla yoktu algılama olduğu için tuğlasız idi.Ama ground modunda tuğlalı idi testler.tuğla kalınlığı 10 cm %93 mineral oranlı....Cihaz hakikaket alkışlık olmuş Arazide mesafe kaybı olmadan,tuğladan etkilenmeden,tuğlayı delen bir arama yapacağız.(Test yaptığım paralar Nikel,gümüş,bakır,bronz,altın idi)

En iyi ögreticiler tecrübelerdir.

Fevkalade bi anektot bu.
Elinize saglık.

Karadağ

Testler ve sonuçlar mükemmel. Maşallah diyelim.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

...SİNYALCİ...

...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

HİTİTLİ

finder

Küçük başlıkla çok daha verimli tuğlaları groud modunda reddetmesi.Ama mesafe kaybı yok demek yanıltıcı bir bilgi olur.Hassas ölçüm yapın, yanlış ölçüyorsunuz.Derinliklerde düşmeler mutlaka olacaktır...

KONY

Haklısın fındık usta model 1 ile modern 4 arasında bariz derinlik farkı var ben 1 metre de denedim

KONY

Ne yazmış bu otomatik metin finder usta yazacağım yerde ustam hakkını helal et kontrol etmeden göndermişim mesaji

Whites

Arkadaşlar benim testler küçük başlık için geçerli.Kare başlıkta denemedim daha hava olaylarından ötürü.

finder

Alıntı yapılan: KONY - 12 Mart 2017, 14:07:38
Ne yazmış bu otomatik metin finder usta yazacağım yerde ustam hakkını helal et kontrol etmeden göndermişim mesaji
:) :) :) Amma güldüm kendi kendime ya.Neyse bir yanlışlıktır olmuş... :)

KONY

Alıntı yapılan: finder - 12 Mart 2017, 14:11:11
Alıntı yapılan: KONY - 12 Mart 2017, 14:07:38
:) :) :) Amma güldüm kendi kendime ya.Neyse bir yanlışlıktır olmuş... :)

Allah razı olsun ustam seni  güldürdüğüme sevindim pc ye geçtim :D

finder

Whites

Yağmurdan dolayı arazide deneme şansım olmadığı için ev ortamında olayın anlaşılması için basit bir test yaptım.videonun görüntü kalitesi için affınıza sığınıyorum elimdeki telefonla ancak bu kadar oluyor.

finder

Alıntı yapılan: Whites - 12 Mart 2017, 18:24:32
Yağmurdan dolayı arazide deneme şansım olmadığı için ev ortamında olayın anlaşılması için basit bir test yaptım.videonun görüntü kalitesi için affınıza sığınıyorum elimdeki telefonla ancak bu kadar oluyor.

Tuğlayı tam reddedememişsiniz.Ayrıca bu ayarda bile mod 1'de ilk algılama noktası 30cm.Yani 25cm değil.Net aldığı mesafe 25cm.Tuğlayı tam sildiremezseniz arazide sizi uğraştırır kullanamazsınız.Tam sildirdiğinizde derinlikte düşüşler biraz daha belirgin olur.Dediğim gibi küçük başlık mineral sildirildiğinde derinlik konusunda daha başarılı.Ama büyük başlıklar için aynı şey geçerli olmuyor malesef.Onun içinde bu hususta hüseyin usta büyük caba içersinde.Bu konuda çalışmalar sürüyor...

KONY

Hiç yazıp denemelerini paylaşan arkadaş yok finder usta ile karadağ ustama sorayım bari ;D hem güncel tutmuş oluruz 1 mod ile 4. mod arasında derinlik kaybı büyük başlıkta 20 cm olurmu yoksa dahamı fazla olur

KONY

1 modda 2 mt'yi baz aldığımızda 4 modda ne kadar kayıp derinlik kaybı olur

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious