Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Uydu ile zemin etüdü

Başlatan onur600, 13 Ocak 2017, 14:24:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wtrk

Ben yazdıklarını okudum. Hani kendisi birşeyler yapıp paylaşıp ortaya bir ürün çıkarsa beğenmediği adamların gözüne soksa  al öyle yapılmaz böyle yapılır dese muhtemelen herkes hakkını verecektir. O beğenmediği cihazı modifikasyon yaptık biz inşallah pazartesi fotoğraflarını yollarım. Geçen yıl Karadağ ustadan aldığımız tutma koluna 3s+'ı monte ettik. Hemen yanına 3.7v pillerden batarya yaptık soketli hale getirdik. Mükemmel oldu.

Bunların nemalandığı sitede  dedektör almak için  tavsiye isteyen bir arkadaşa 3s+ tavsiye ettim diye 3-5 kişi ile dalaştık.
. Adam diyorki yanında 2 kilo akü taşınarak gezilen cihaz değil mi bu , o cihaz 30 cm görmüyor. İnsanları yanlış yönlendirme filan.
Bu uyducu tayfası hep ordan türeyip geliyor. Boş beleş defineci adamların anında kandığı tek alan uydu.Surferle uydudan yer bakma, surfer ciler vs vs gibi 100'er sayfalık konuları var.
Sonra bakıyorsun haftada bir aman yerinize bakalım diyenlere kanmayın diye hırsızlık konusu açıyor sitelerinde.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

wtrk

Ha birde demiş ki o yazılımları herkes yapar vs vs. Ulan daha hex code yüklerken sigorta ayarı soran adamların konuştuğu laflar bunlar.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

Karadağ

Arkadaşlar bir salağa laf anlatmaya çalışırsanız dışarıdan bakan iki salak tartışıyor diye görür. O nedenle bırakın küçük enişteyi, salıverin :)

Bu arada aküye laf edenler lorenze minelaba da bi baksınlar diyeceğim ama zekaları o ayrımı yapmaya el verir mi bilemedim :)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Ankebut

Demekki millet kalem pille dolaşmak istiyo arazide dolaşsınlar 10 dakkada bir pil değişsinler >:D >:D >:D
Benim anlamadığım bu sitede zaten kandıracak adam bulamazlar ki boşuna yazıp laf yiyip duruyorlar.
Bi sitenin adına baksa zaten girmez ki teknoloji ekibi yazıyo hurafe ekibi yazmıyoki.. >:D
Bu kişilere bu sitede izin verilmemesinin sebebi yanlış anlaşılmasın kimse susturulmak falan
istenmiyor sadece yarın öbür gün kenyalı kardeşlerimizde siteye girip beyaz kağıdı dolara
çeviren boya satmaya başlarlar .. >:D Bu tür saçmalıkların önüne geçmek için boş kişiler siteden
çıkartılıyor saygılarımla.

skoylu

Uydudan zemin etüdü olur elbette, nasıl olmazmış?

Ama zeminin altının etüdü olmaz tabi ki. Biz VHF/UHF vs. her frekansta GPR'i dayıyoruz, bildiğin radarın tam bu iş için olanını, o bir şey göremiyor, uydu mu görecek?

Basit bir hesap var ortada. Mesafe iki kat artıkça, güç dört kat azalır. Buyurn hesaplayın.

Karadağ

Alıntı yapılan: skoylu - 20 Aralık 2020, 12:18:44
Uydudan zemin etüdü olur elbette, nasıl olmazmış?

Ama zeminin altının etüdü olmaz tabi ki. Biz VHF/UHF vs. her frekansta GPR'i dayıyoruz, bildiğin radarın tam bu iş için olanını, o bir şey göremiyor, uydu mu görecek?

Basit bir hesap var ortada. Mesafe iki kat artıkça, güç dört kat azalır. Buyurn hesaplayın.

Evet haklısınız. Ama zamin etüdü denildiğinde zemin altının görüntülenmesi kastedildiği için bizler zemin etüdü var demiyoruz, diyemiyoruz.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

skoylu

Alıntı yapılan: Karadağ - 20 Aralık 2020, 16:58:16

Evet haklısınız. Ama zamin etüdü denildiğinde zemin altının görüntülenmesi kastedildiği için bizler zemin etüdü var demiyoruz, diyemiyoruz.

Şimdi şöyle bir şey. Siz bana yeri söylüyorsunuz, bende size oranın "zemin etüdünü" yapıyorum, tabi çorbamı da çıkarıyorum. Bunu dediğimde, ben size yanlış bir şey söylemiş olmuyorum. Açıp bakıyoruz, uydu, zemin etüdü vs. MTA dahil herkes yapıyor, işe yarıyor demekki, hurrraaaa...

Bu dalavere, bu üçkağıt böyle dönüyor. Buna uyanık olmak lazım.

Hiç bir halta yaramayacağı kesin olan şeyler var mesela. Adam diyor ki, efenim, yerin altında kalacak malzeme, oksitlenecek vs. o zaman bulur, o zaman uzak mesafeden bulur. İşte üçkağıdı aklamanın diğer yolu. Böyle yapınca ne oluyor, test etme imkanın yok oluyor. Bir deneyelim diyemiyorsun. Paşa paşa dolandırılıyor olmayı kabul ediyorsun.

Bu basit ama etkili ayak oyunlarına her daim dikkat etmek, ifşa etmek elzem.

saftilki

arkadaşlar zemin etüd'ünün birçok yöntemi mevcut, surfer ile baya bi zaman bende uğraştım, netice

bir yer düşününki böğürtlenlik bıçırıklık dikenlik çalı çırpı, bölge hakkında da baya şüpeleriniz var,
napcanız elinize gürebi alıp topyekün araziyimi temizleceniz?

işte tamda burda surfer vb programlar işe yarıyor,  adı üstünde zemin etüd, ötesi yok

skoylu

Alıntı yapılan: saftilki - 20 Aralık 2020, 23:40:37
arkadaşlar zemin etüd'ünün birçok yöntemi mevcut, surfer ile baya bi zaman bende uğraştım, netice

bir yer düşününki böğürtlenlik bıçırıklık dikenlik çalı çırpı, bölge hakkında da baya şüpeleriniz var,

işte tamda burda surfer vb programlar işe yarıyor,  adı üstünde zemin etüd, ötesi yok

Muhakkak. Fakat ne bulacaksın ki? Uydu verilerinin çözünürlüğü, en fazla 1m. O çalı çırpının altında, bir kaya var, üzerinde de işaret var diyelim, bunu görmen mümkün olmayacak her halükarda. Tamam, çeşitli parametrelere göre yüzeyin topolojisini gördün. Ne mutlu, ne güzel, jeoloji ve coğrafya bilgi hazineni genişlettin. Peki ya hakiki hazineye dair bilgilerini? Yani, hazine arıyorsan, bu gibi şeyler boş işlerdir.

Tamam, o kadar insafsız olmayalım. Bunlarla tümülüs bulursun bak. Ama bunlara varana kadar kafayı kaldırıp bakınca görünüyor zaten tümülüsler. Gerçi, trakyada özellikle, ormanın altında kalmış tümülüsler çok. Bak bunları arayabilirsin belki. Sonra gider, zamanında ne güzel kazmışlar, bu konuda hasbihal edersin, çukurun başında.

onur600

Uydudan bir yaprağın arkasını bile görmek mümkün değil.Sadece madenciler ve arkeloglar yüzeysel ısı ve kalıntı görmeye çalışıyor.Kendi uydum var bende oradan biliyorum.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

wtrk

Alıntı yapılan: onur600 - 21 Aralık 2020, 19:29:47
Uydudan bir yaprağın arkasını bile görmek mümkün değil.Sadece madenciler ve arkeloglar yüzeysel ısı ve kalıntı görmeye çalışıyor.Kendi uydum var bende oradan biliyorum.

Daha gariban torosun aküsüne sahip çıkamıyon sen, uydum var diyon :) uydun varsa akü nerde ?
NoBodY CaN StoP Me.!!!

saftilki

Alıntı yapılan: skoylu - 21 Aralık 2020, 01:52:07
Alıntı yapılan: saftilki - 20 Aralık 2020, 23:40:37

Muhakkak. Fakat ne bulacaksın ki? Uydu verilerinin çözünürlüğü, en fazla 1m. O çalı çırpının altında, bir kaya var, üzerinde de işaret var diyelim, bunu görmen mümkün olmayacak her halükarda. Tamam, çeşitli parametrelere göre yüzeyin topolojisini gördün. Ne mutlu, ne güzel, jeoloji ve coğrafya bilgi hazineni genişlettin. Peki ya hakiki hazineye dair bilgilerini? Yani, hazine arıyorsan, bu gibi şeyler boş işlerdir.

Tamam, o kadar insafsız olmayalım. Bunlarla tümülüs bulursun bak. Ama bunlara varana kadar kafayı kaldırıp bakınca görünüyor zaten tümülüsler. Gerçi, trakyada özellikle, ormanın altında kalmış tümülüsler çok. Bak bunları arayabilirsin belki. Sonra gider, zamanında ne güzel kazmışlar, bu konuda hasbihal edersin, çukurun başında.
tek veya 3- 5 mezar emaresi--- sıralı taşlar-- merdiven vb belirgin hale getirse yeter,  sote yerler için fikir veriyor,

onur600

Alıntı yapılan: wtrk - 21 Aralık 2020, 19:50:46

Daha gariban torosun aküsüne sahip çıkamıyon sen, uydum var diyon :) uydun varsa akü nerde ?
:)
Romayı soyalım derken arabayı soydurduk.
Akü yü şuan tötüne bağlamış zındık hırsız.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

ismail344

Gerceklerden uzak uydu palavrası delinin biri kuyuya tas atmıs 40 kişi cikaramamıs bu uydu palavrası oyle bi palavrakı bi ulkede gelse mum kun degıl cıkarması tası ılk palavrayı atana helal olsun yogurttun denıze maya tutması gıbı tutmus ) ; .

ismail344

Uydudan zemın edutu yapılabılır  sehır felan anca buluna bılır mezar belkı yuzey bulgularından anlasılabılır .
Linkback: Ynt: Uydu ile zemin etüdü

skoylu

Genel olarak, söylediklerin çok doğru olsada, uydudan yaprağın arkasını görebilirsin. Ha, ne işe yarar, elbette bizim işimize yaramaz. Ama o opsiyon mevcut. LiDAR olayını bir araştır istersen.

Şimdi, dur bir muhalefet edeyim diye yazmadım bu cevabı. Bu gibi işlerle boşa enerji tüketeceğinize, LiDAR ile alan tarama yapın. Bilhassa ormanlık/ağaçlık alanlarda çok şaşırabilirsiniz, mesela LiDAR ile.

Dogan54

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama uydudan bakarak şöyle bir yer gördüm

Uyduya inanmam buraya gerçekte nasıl bakabilirim gradyometre işimi görür mü

Kürşat

😂😂😂😂 yok usta gradyometre gormez bunu sen uyduyla devam et
Herkes işini yapsın.
Bildiğin şeyleri de unut ki her düşünceyi hazmedebil.
Arkadada gözlerim var ama umursamıyacak kadar eğitimim var şükür

Dogan54

Çaresi yok diyosun yani usta

Ankebut

Kürşat alem adamsın.  >:D >:D
Dogan54 bunların hepsi yalan dolan.stadyumların altı oda oda bak bakalım uydudan ne göreceksin sağlama yap.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious