Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

MİNİMAX-PP .......el dedektörü yapmak isteyenleree

Başlatan sel3370, 06 Kasım 2016, 19:44:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aynuzzaman01

Alıntı yapılan: mustafacosgun - 16 Şubat 2017, 13:15:47
Yukarda video göndermek istedim ama olmadı gibi...Bu devreyi bende yaptım sürekli ötme var. Metali görünce ses azalıyor. Hatam nerede anlayamadım...
Mustafa Coşkun kardeşim devrenin ve bobinin fotoğrafını ekleyebilir misin sana daha iyi yardımcı oluruz
Linkback: Ynt: MİNİMAX-PP .......el dedektörü yapmak isteyenleree
Allah var, gam yok.

aynuzzaman01

Allah var, gam yok.

aynuzzaman01

Ustam ilginize teşekkürler yazdım akıllı klavye yanlış yazdı
Allah var, gam yok.

mustafacosgun

Baskı devreyi küçültmek için değiştirdim. Başka değişiklik yok. İlginize teşekkürler.

aynuzzaman01

Mustafa usta şimdi ilk olarak hangi transistör leri ve mosfeti kullandınız. Ikinci olarak bobini ferrit in ortasına kaydırınca ses kesiliyormu
Allah var, gam yok.

aynuzzaman01

Usta paylaştığım pcb yi word sayfasında istediğin ebeta küçültebilirsin.en ideali 5.5cm-2.5 cm
Allah var, gam yok.

aynuzzaman01

Usta bu pcb ve yerleşim e göre yap senin devrede çok fazla eleman var paylaştığım yerleşime göre yaparsan sıkıntı olmaz arazi dede çok güzel çalışıyor
Allah var, gam yok.

aynuzzaman01

Usta pnp transistör olarak A92 veya  bc557 kullanabilirsin ama bacaklari na dikkat et. Trimpota veya pota seri direnç takma kolay gelsin
Allah var, gam yok.

mustafacosgun

BC547- BC557 ve 2N7000 kullandım. Ferriti değiştirince ses değişmiyor. Potansiyometreye seri direnç bağlamadım. Transitörlerdeki bağlantılarda beyz ucu sabit kalarak tüm kombinasyonları denedim. Değişiklik yok breadboard'dada denedim aynı. Birde orjinal baskı devre ile yapayım ama değişme beklemiyorum. 3 voltta çalıştığı için yapmaya heveslendim. İnşallah olur.

aynuzzaman01

Ustam paylaştığım yerleşimi incelersen  3 direnç,7adet 4148 diyot,  2 adet 330 PF,  iki adet 10nf,  1 adet 100nf , bc547, bc557, 2n7000 ve Buzzer dan oluşuyor ve 1 tlyi 5cm ve üzerinden algılıyor.  Buna göre yap ustam
Allah var, gam yok.

aynuzzaman01

Allah var, gam yok.

smootH

Arkadaşlar 300 uh hazır bobin kullandım algılama mesafesi 1 cm  yükseltmek için neler yapabilirm ?

smootH

Birde videonun birinde sadece parayı algıladığında ötüyor benim yaptığımdan sürekli ses geliyor algılama olduğunda sanki ses dalgası değişiyor anlamadım gitti :D

bkr

Alıntı yapılan: smootH - 22 Şubat 2017, 10:45:04
Birde videonun birinde sadece parayı algıladığında ötüyor benim yaptığımdan sürekli ses geliyor algılama olduğunda sanki ses dalgası değişiyor anlamadım gitti :D

Bende yaptım ustam benimde aynı surekli ses geliyor ayara gelmedi bir türlü bekliyor bi kenarda
*Bir kimse için söylenen kusûr,onda varsa, bu söz gıybet olur. Yoksa iftirâ olur. Hadîs'i şerîf
*Bir zaman gelir ki, insanlar kazancının helâldan mı, haramdan mı olduğunu düşünmez. Hadîs-i şerîf
*Müslüman kardeşinle mücâdele, münâkaşa ve alay etme! Yerine getiremeyeceğin şeyi ona vadetme! Hadîs'i şerîf
*İhlâs, dünya faydalarını düşünmeyip ibâdetlerini yalnız Allahü teâlânın rızası için yapmaktır. İmâm-ı Rabbani "Rahmetullahi aleyh"
*Saçının ağarmasından ibret almayana, nasihat kâr etmez Abdülaziz bin Ebû Revvâd "Rahmetullahi aleyh"

smootH

Murat acar ustam sıkıntı bobinde bobini verilen değerlere göre ferrit nüvenin üzerine sar. sarma enin en fazla 3 cm çapı 1 cm olsun en fazla 600 tur. Emaye bobin telini lehimlemeden önce uçlarını çakmakla yak sonra lehimle benim yaptığım çalıştı.

cihan19

başarılı duruyor iyi çalışmalar kolay gelsin....
ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

omerserif07

Alıntı yapılan: aynuzzaman01 - 17 Şubat 2017, 18:50:55
Usta bu pcb ve yerleşim e göre yap senin devrede çok fazla eleman var paylaştığım yerleşime göre yaparsan sıkıntı olmaz arazi dede çok güzel çalışıyor

Ustam mrb PCB ölçülerini paylaşırmısın yada sprint layout çıktısı varmı tesekkürler
NE MUTLU TÜRK"ÜM DİYENE

aynuzzaman01

Alıntı yapılan: aynuzzaman01 - 17 Şubat 2017, 18:16:50
Usta paylaştığım pcb yi word sayfasında istediğin ebeta küçültebilirsin.en ideali 5.5cm-2.5 cm
Eyvallah cihan19 sağolasın.
Ömer ustam daha önce paylaşmıştım küçük bir devre ama güzel iş yapıyor kolay gelsin şimdiden
Allah var, gam yok.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious