Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

ARAMA BAŞLIĞI DETAYLI ANLATICAK YARDIM SEVER VARMI

Başlatan hidelga, 31 Ekim 2016, 08:58:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hidelga

Minarede "Ölü var!" diye bir acı salâ...
Er kişi niyetine saf saf namaz... Ne alâ!
Böyledir de ölüme kimse inanmaz hâlâ!
Ne tabutu taşıyan, nede toprağı kazan...

kara1453

Alıntı yapılan: hidelga - 01 Kasım 2016, 08:14:52
arkadaşlar hepınıze coook tessekkur edrım cook yardımcı oldunuz anladım bıseler en kısa zamanda yapıp sonucu sıze bıldırıcem.bu sönümleme direnci seri olan dırekt bobın kablosunun bırının ucuna baglıyoruz paralel olan ise ıkı bobın kablosunu bırlestırcek sekılde demı yanlıs anlamadım

yazıp yardımcı olan arkadaşlara tesekkur edrim
saygılar:
2 ohm taş dirençi  dedektör devrelerinde  şemalarında  bulamazsın bu  çok  iyi  usta  işi bir iki dedektör yapmakla  olacak birşey değil 3ste var mosfet  rahatlaması  için  yapmışlar

hidelga

kara1453 dostum tas direnc  mi atılması lazım bobine yoksa normal 220R direnclermi benım bıraz elktronık bılgım var üniversteden kalma az cok anlarm ama işte hıc yapmadıgın bıseyı yapmakta her ınsan zorlanıyor

kara1453

Alıntı yapılan: hidelga - 01 Kasım 2016, 09:10:14
kara1453 dostum tas direnc  mi atılması lazım bobine yoksa normal 220R direnclermi benım bıraz elktronık bılgım var üniversteden kalma az cok anlarm ama işte hıc yapmadıgın bıseyı yapmakta her ınsan zorlanıyor
söndürme dirençini   2 wat bir  potla  ayarla aslında 220 ohm bir dirençe seri olarak  2 waat 2 klık bir pot  bağla ve derinliğe göre  ayarla sonra  ayarladığın  yerde  ölç  diyelimki  820 ohm  cıktı  oraya bir  direnç  bağla
bu 2 ohmluk taş  direnç  mosfet  rahatlaması için söndürme ile alakalı değil

hidelga

kara1453 tesekkur edrım deneyecıgım kafama yattı pot işi  sagolun

ELBET BİRGÜN GÜNEŞ  BİZEDE DOĞACAK:

hidelga

PAİNT DE CİZDİGİM BAGLAMA ŞEKLINDE BI SKNTI YOK DEMİ

Ankebut

Hidelga dostum taş direnç sönümlendirme ile alakalı değil :-[  sen onu unut şimdilik.

Bu şema sana fikir verebilir...

hidelga

evet anladım baglantıyı  tesekkur edrım bunu her yaptıgımız arama bobınıne yapmamız lazm demi

ugurkan06

hocam Merhaba bu guruba yeni katılan bir üye olarak herkese kolay gelsin diyorum. sorum şu: bu cat kablolarda ekran olmuyormu bu ekran etkilemezmi. çalışmasını. ? birde 0.5 ohm neye göre konuyor toplam bobin direncini 3 ohm a tamamlamak içinmi. bazısında 230 ohm demişsiniz. bu direnç neye göre hesaplanıyor anlayamadım.

jickata

Alıntı yapılan: ugurkan06 - 04 Kasım 2016, 11:12:49
hocam Merhaba bu guruba yeni katılan bir üye olarak herkese kolay gelsin diyorum. sorum şu: bu cat kablolarda ekran olmuyormu bu ekran etkilemezmi. çalışmasını. ? birde 0.5 ohm neye göre konuyor toplam bobin direncini 3 ohm a tamamlamak içinmi. bazısında 230 ohm demişsiniz. bu direnç neye göre hesaplanıyor anlayamadım.

Iki turlu CAT kablosu var.Birisi FTP (ekranlI) digeri ise UTP (ekransIz).Siz UTP'yi secmelisiniz.Kablonun kalitesi'de onemli.
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

ugurkan06

hocam teşekkür ederim  peki bu sönümleme direnci nasıl hesaplanıyor bobin 2.5 ohm ise 3 ohm  mamı tamamlıyoruz.  0.5 ohm ile.

onur600

Alıntı yapılan: ugurkan06 - 07 Kasım 2016, 13:21:43
hocam teşekkür ederim  peki bu sönümleme direnci nasıl hesaplanıyor bobin 2.5 ohm ise 3 ohm  mamı tamamlıyoruz.  0.5 ohm ile.
Alıntı yapılan: ugurkan06 - 07 Kasım 2016, 13:21:43
Bu yazdiginiz sonumleme direnci degil.Bobine baglanan seri bir direnc.
Sonumleme direnci bobinin desarji  ile  alakali bir durum.Ve sonrasinda sinyali isleme vb.ivir,zivirlar...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious