Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

hep beraber goldpice yeniden yazılım yazalım diyorum yardım edermisiniz.?

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 20 Ocak 2008, 09:58:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UNIQUE - TA5DF

http://www.youtube.com/watch?v=O6W2ejVMT14&feature=related
bunlardan birinin kodları elimize geçse pi sistemlerde ayrım olayında bir mesafe katedebilirmişiz gibi geliyor.
elimize geçmediğine göre kendimiz bir benzerini yazacağız artık. ne dersin beyaz kuvvet yazabilirmiyz?;)
TA5DF

Uykusuz

Merhaba

Arkadaşlar bence ekran olayından önce ayrımı nasıl elde edeceğinizi düşünmelisiniz. Ayrımı elde ettikten sonra her şekilde kullanıcıya yansıtırsınız. İlk önce denetleyici içinde ayrımı elde etmeye bakın ki ben şu an bununla uğraşıyorum. PI dedektrlerde ayrım olayı biraz tefarruatlı bir durum. Sağlıklı bir şekilde yapılamıyor.

beyazkuvvet

vallahi hocam dediğiniz doğru fakat velakin benimde dedektörler ile uğraşacak ne vaktim var ne maddi gücüm bunun için ancak sadece pic konusunda yardıcı olabilrim...kolay gelsin..

feridun hocam pic'e program yazarız ama pı sistemlerde uykusuz hocamın da dediği gibi ilk önce ayrım meselesini halletmen lazım ondan sonra hangi aralıklarda lcd de yansıyacak onu halladeriz ...

UNIQUE - TA5DF

zaten şu an ayrım olayını ikinci plana attık önce ayrımsız bir çalışssın hele. beyaz kuvvet valla benim de hiç vaktim olmuyor ama kararlıyım bu cihazı bitirecem. taşrada yaşadığım için parçaları sipariş verdim 1 hafta oldu gelecek inşallah. gelir gelmez prototipe başlamak istiyorum.
TA5DF

eqoder

Arkadaşlar aşağıdaki 3310 lcd uygulaması işinizi görürmü bir bakın isterseniz .hex kodlarıda var...
http://www.ivica-novakovic.from.hr/Nokia%20Lcd%20Termometar.htm

UNIQUE - TA5DF

teşekkürler eqoder ilgin için ama maalesef pek bişey çıkaramamıştım bu devreden zamanında hala bişey anlayamadım ama yinede sağol
TA5DF

beyazkuvvet

benim bildiğim bu 3310 ekranı nı kullanma olayı bu devre ile başladı çok meşhur bir devre bu devreden sonra mustafa paran hocamız 2-3 uyuglama yaptı 3310 ekranıyla daha sonrasını bilmiyorum işte benimde en son bulduğum ve paylaştığım döküman...

dedektör işi elinin altında osilaskop vs. gibi ölçüm aletleri olmadığı an içinden çıkılmaz bir hal alıyor bu yüzden ben pek yanaşmıyorum daha çok pic ile kontrol edilen devrelere yoğunlaşıyorum telefon dinleme cihazı vs. vs. onlar daha az sorun çıkartıyor bende yakın zamanda tel dinleme cihazlarımı tanıtacağım benımde ciddi anlmada malzeme sıkıntım var aradığım şeyi bulamıyorum bulsamda kargo felan çok uğraştırıyor...istanbul bir adım ötede ama gidemiyoruz neyse çok geyik yaptık eğer aklıma başka şeyler gelirse sizinle paylaşırım hocam..kolay gelsin

sky2008

Sayın arkadaşlar bu kodlar belki bir fikir verebilir.Saygılar.

UNIQUE - TA5DF

teşekkürler sky ama bu kodlar asm, maalesef ben asm bilmiyorum ama anladığım kadarı ile (umarımm doğru 
anlamışımdır) 16f873 ve bir adc entegresi kullanılarak yapılmış bir dedektör devresine ait gibi gözüküyor. dediğim gibi asm den anlamıyorum ama adc portu falan tanımlanmış gibi geldi pek birşey anlayamadım ama yinede teşekkürler sky
TA5DF

asenkron

freund arsivimde lcd li bir dedektore rastladım programıda var umarım sana faydası olur .entegresi bulunursa yapabiliriz.
http://www.savefile.com/files/1368000

UNIQUE - TA5DF

asenkron süpersin kardeşim ama ben hp yazıcısında gördüğüm bir chip dışında hayatımda atmel görmedim. ama kodları biraz çözdüm gibi. çalışma mantığını ve zamanlamaları çıkarırsa bu devreyi size pic serisi bir mikrokontrolörle yapabilirim. üstelik mikrokontrolör dışındaki tüm malzemeler kolay bulunur. eğer biri bana devrenin çalışma mantığını anlatırsa aynısını pic serisi ile yazabilirim.
TA5DF

Uykusuz

UNIQUE - TA5DF

8. pinden frekansa bakıyor ancak şemadaki s2 ne. yerleşim planındaki con1 ve con2 nedir? nereye bağlanıyor. açıklayabilirmisiniz.
teşekkürler uykusuz
TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious