Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

3s plus başlık.. yardım edermisiniz..

Başlatan VENOM, 24 Haziran 2016, 13:16:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VENOM

Cümleten selamünaleyküm...

Kısmetse önümüzdeki hafta toplamayı planladığım 3s plus için başlık sarmam gerekiyor.   farklı çapta emayelerden  Vede bobine seri ve paralel bağlanan dirençlerden..

Malzemeleri alıp başka yerde montaj yapmam söz konusu olabilir.  Ve gereken malzemeleri gittiğim yerde bulamam.  Tedarikli  gidebilmem için başlıkta neler gerekli ve neler değiştirilebilir.. Mesela sönümleme için hangi değerler gerekli.. En stabil başlık için kaç mm lik emaye almalıyım. 
Bu arada 40cm ve 28cm başlık iskeletim var. Eksik telaffuzum  varsa affola.. Yardımlarınızı bekliyorum. 

. Saygılarımla..

Linkback: 3s plus başlık.. yardım edermisiniz..
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

VENOM

yazmayı unutmuşum. Birde 80 yada 90 cm lik başlık var planda.. Onuda devreye almak istiyorum..

onur600

Tüm çalar için değerler standart aslına bakarsanız.2.5-3.5r 400-600mh arası işinizi görür.Sönümleme içinde 270-330r arası yeterlidir.
Tel çapları için 0.40-0.80 arası seçim yaparsınız.
Sinyalci ustanın açtığı başlık var bu bölümde iki altta mutlaka göz atın derim.
Şimdiden hayırlı nasipler...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

VENOM

Alıntı yapılan: onur600 - 24 Haziran 2016, 21:20:51
Tüm çalar için değerler standart aslına bakarsanız.2.5-3.5r 400-600mh arası işinizi görür.Sönümleme içinde 270-330r arası yeterlidir.
Tel çapları için 0.40-0.80 arası seçim yaparsınız.
Sinyalci ustanın açtığı başlık var bu bölümde iki altta mutlaka göz atın derim.
Şimdiden hayırlı nasipler...

Teşekkür ederim onur ustam..

Tüm malzemelerle gidip bir eksik parça için cihazı yatırmayayım diye sordum .. İyide oldu..

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

VENOM

Alıntı yapılan: onur600 - 24 Haziran 2016, 22:12:45
Rica ederim.
2w bulabilirsen 3w al.

Teşekkür ederim ustam. Verdiğiniz değerler arası bulabildiğim bütün değerler elimde bulunsun.   

VENOM

Onur ustam selamünaleyküm..

40cm çap için 0.45mm emayeden 20 tur sardım. Net 3ohm direnç  elde ettim ama kaç mh bilmiyorum ölçemedim.. Bu gece 28 lik başlık için saracağım kısmetse.. Selametle..

onur600

Ve aleykümselam...
Tamam mh ölçememiş de olsanız sıkıntı yaratmaz.
Kolay gelsin.Bayrama videoları görürüz inşallah.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

VENOM

inşaallah ustam.. 90lık başlığı devreye alabilirsem süper olacak.. Bu 40 lık başlık..

Ne demişler çubuğa inanma, çubuksuz da kalma..

VENOM

Birde bu dp2nin başlığı üzerindeki sargıyı çıkardım. İskelet olarak bunu kullanacağım kısmetse.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious