Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

basit fakat iyi bir dedektör

Başlatan asahin58, 13 Haziran 2016, 22:21:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Npn

asahin78 e teşekkür ederim, bir hatayı bulup söyledi, düzeltildi, bir detransistör bc 547 ve 557 kılıfın farklı koydum , önceki resimleri referans alınız, LB1403 e dikkat edin 1. bacak aşağı tarafta iyi dikkat ederseniz farkedersiniz
Linkback: Ynt: basit fakat iyi bir dedektör

Npn

bu da yerşeşim, dediğim gibi 547-557 leri önceki resimlere göre baz alınız

Npn

Npn

malzemeler bu gün sipariş edildi, sanırım pazartesi gelir,

önce de sornmuştum bu devrenin bobini 24 v ile nasıl süreriz

Npn

Buna göre bacakları hesap ederek LED leri geliştirme yapabiliriz sanırım

Npn

Bu da son düzeltilmiş PCB 9.6x5 cm plaket sırları baz alınacak

Npn

Bununla ses seviye veya algılama hassasiyetini hoparlörden daha iyi anlatabiliriz sanırım

Kürşat

Herkes işini yapsın.
Bildiğin şeyleri de unut ki her düşünceyi hazmedebil.
Arkadada gözlerim var ama umursamıyacak kadar eğitimim var şükür

asahin58

Beş adet led bağlayabilir tüm çıkışları kullanabilirsin
Pointer olarak 2cm çaplı 0.2mm telden 50 tur sarmıştım 9 voltluk pil yetersiz olduğundan pek kullanışlı olmadı

Npn

Bir minik hata da ben buldum. E düzelttim, üste 4001 diyita giriş bağlantısı ekledim ve net ölçüyü de yazdım kenarlarına

Npn

Kürşat bey kardeşim hiç uğraşma FM 2 pinpointer için, taşa toprağa bağırıyor, saf metal olursa ayırıyor.
O kadar olduktan sonra bu devre daha mantıklı

Npn

Sonucu paylaşırım , az kaldı

Npn

İlk start çalışmadı, ilk kafama takılan pot 220 k ona bakacağım

Npn

asahin58 bey kardeşim bu cihaz çalışıyor , bobini çıkartınca susuyor, yani cihaz bobini de görüyor, senden rica ediyorum, bobin ölçüleri nasıl olması gerekiyor ?
3.3 ohm 530 mh bobinde araya 22 k pot koyarak deneme yaptım hiç değişiklik olmadı, FM 2 için saydığım 1250 mh 28 ohm bobin ile de ters çalışıyor, yani cihaz çalışırken metal yaklaşınca susuyor 😂 .
Yardıma ihtiyacım var , bobin değerleri ortalama nedir ?
Paylaşım ve emeklerine de teşekkür ederim

asahin58

asahin58

En kötü bobinle bile çalışır önemli olan potun ayarlandığı noktayı bulmak
Pot bağlantılarından önce 1M ohm direnç var o direnci 500-700kohm civarında tutup potu da 500k gibi bir değerde seçersen daha rahat ayarlarsın 500k pot ile sesin susma ve başlama noktasını bul diyelimki 350k değerinde iken ayar yapmiş oluyorsun o zaman 350 nin 300k sını sabit direnç takıp 50k pot takabilirsin
Önemli olan potun ayar yapabildiğin noktayı bulabilmek

mucittin

Merhabalar bu devreyi pointer olarak yaptım güzel çalışıyor. Resim vb sonra atabilirim. Güzel ve kullanişlı devre. bobini troid nüve üzerine sardım bilgisayar güç kaynaklarında bulunan filtre nüveye. güzel çalıştı. Bobin tur ayısını saymadan sardım. Biraz mesafe kısaydı tur sayısını azalttım mesafe en az 5 cm. topraktada denedim on numara. Ayar potansiyometresi kullanmadım. Yanılmıyorsam 1mohm direnç bağladım stabil calıştı.

Npn

Mucittin kardeşim yardım rica ediyorum, cihaz çalışıyor ama susmuyor, bana zaten pinpointer gibi çalışması yetiyor, güzel insan, bu cihazı nasıl sustyracağız ?
Bobin çıkış sönüm direncini normal 47 ohm 1/4 waat yapıyorum diren ısınıyor ve 740 mosfet de işte bu sırada ısınıyor el yanmayacak kadar ısınıyor, yani sürüm yapıyor, 47 ohm dirence dilimi iki noktaya birden değince müthiş bir titreşim yaptığını fark ettim, elektrik çarpıyor ama can yakmayacak şekilde ve tiz bir titreşim yapıyor..
Bu da bobin sürümü var demek oluyor, kardeşim bu cihazı susturmak için ne yapmalıyım ?

Npn

asahin58 ilginiz için teşekkür ederim , elimde sadece 0.45 tel var 330 mh 3.3 ohm bobini hiç görmüyor, 1250mh 9 ohm bir FM 2 bobini vardı , sönüm direncini pot ile 7.5k ya getirince en ince ayarda susacak noktada lamba çok kısık halde iken penseyi tutunca ışık ve ses kesiliyor, yani ters polarma ile çalışıyor hem de iki cm mesafede , bu ara bu bahsettiğim bobin FM 2 bobini ve 4 cm çapında

Npn

asahin58 , kardeşim bu iki devre de aynısı, ben sizin yaptığınıza sadık kalmıştım, diğer devrede TL062 nin 5 ve 6. cı bacaklardan pot çıkışı alınmış .

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious