Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

basit fakat iyi bir dedektör

Başlatan asahin58, 13 Haziran 2016, 22:21:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asahin58

1mohm yerine taktigin sekliyle kalsin kusurat fazla fark yaratmaz ilk actiginda gelen ses susup tekrar basliyor mu onu soyle
Linkback: Ynt: basit fakat iyi bir dedektör

kocyigit0

usta simdi 120k yi taktim. 2 tane 50k botu taktim. bot oncesi sadece 1M direnc var. hic tepkime vermedi. enerji verirken ve keserken ses cikmadi. sadece bi tik ses geliyo.

kocyigit0

ustam cok tesekkur ederim. yeniden bastim ve 1 tl acik havada 32 cm den aldi. simdi sira toplamada. Allah a emanet olasiniz.

asahin58

Çok sevindim bu defa daha temiz ve güzel olmuş devre

kocyigit0

kaliteli lehim kullaninca guzel iscilik cikti  ;)

Npn

Bu konu kapandı mı ?
Ben çizim yaptım ama 1uf elektrolitik kondansatör yok , ne kullanabilirim onun yerine sabit kondansatör olur mu ?
Resimde ki ise çizdiğimiz PCB çerçeveden ölçü alınarak 9.6 ve 5 cm

asahin58

1 uf elektronik kondansatördür yani artı ve eksi yönleri olan kondansatördür

Suta35

Hiç toplamadim bu devreyi ama toprakta nasıl iş yapıyo mu usta? Su altı için su geçirmeyen kılıf ayarlanabilir mi su altı denediniz mi hiç

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asahin58

Toprakta 1 TL yaklaşık 20 cm daha büyük be geniş yüzeyli metaller için derinlik de artıyor toprak yapısından fazla etkilenmiyor sualtı olarak kullandım tek problem suyun derinliğine göre pot ile yeniden ayar gerektiriyor derinlik arttıkça tuzlusu kütlesi arttığı için hassasiyeti biraz daha kısmak gerekiyor

Npn

buraya yüklemeye çalışacagım yazıcı ayarları  %135 e ayarlı olunca tam boyut tutuyor 9,6 ve 5 cm ebadında küçük bir plan cizdim plaket sınırları baz alınacak

Npn

Npn

bu şekilde diptirace görüntü

Npn

dikkat LB1403 entegresi kullanılan vumetreli buzerli çizimdir

Npn

Asahin78
teşekkür ederim. diptirace dosyayı kabul etmedi , aslında komple çalışmayı atacaktım.
benim merak ettiğim bu devreyi bobinden 24 volt ile nasıl süreriz

Npn

öncelikle kontrol ediniz, ben de amatörüm, ustalar konrol etsinler lütfen

asahin58

TL072 nin 1. ve 2. Pinleri arasında 1M olmalı bu kısmı düzelt

Npn

bir de LB1403 e9volttan fazla vermeyini o kısma bir zener bağlayın veya 100 k direnç ile kontrollü şekilde bağlantı yapın

Npn

tamam ustam çok tesekkür ederim, bir de transistör kılıfını halledeceğim

Npn

arkadaşlar bir hata yapmışım, TL082 1 VE 2 BACAK ARASINA 1M ohm gelecek , orta kısmı daksil ile silin iki delik açarak 1M direnç ekleyin. ashin78 ustama teşekkür ederim

asahin58

5. Ve 6. Pinler arasında da 68 K olmalı başka hatalar da olabilir tekrar kontrol etmeni tavsiye ederim

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious