Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TESORO GOLDEN SABRE'Yİ YAPTIM BAZI SORUNLAR VAR.YARDIM LAZIM.

Başlatan kadir4161, 08 Ocak 2008, 20:40:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kadir4161

TESORO GOLDEN SABREYİ YAPTIM YANLIZ BAZI SORUNLAR VAR. ARKADAŞLAR YARDIM LAZIM İLK BAŞTA SÜREKLİ İKAZ VERİYOR (İİİİİİİİİİİ) SONRA KISIK SESLE DEVAMLI BİR VIZLAMA VAR.BOBİNİ HAREKET ETTİRİYORUM SESİ DEĞİŞİYOR BOBİN DD25cM YAPTIM ACABA DEVREDE Her.Gİ BİR ANORMALLİK Mİ VAR BİPOLAR KONDANSATOR YERİNE NORMAL 10mf +--+ ŞEKLİNDE BİRLEŞTİRDİM.BOBİNDE EKRANLAMA YAPTIM BOBİN TX=100 RX=105 0.25mm TELDEN SARDIM.POTANSİYOMETRELER HİÇBİR ETKİ YAPMIYOR.YARDIMLAŞABİLİRSEK BUNU YAPABİLİRİZ.
Linkback: TESORO GOLDEN SABRE'Yİ YAPTIM BAZI SORUNLAR VAR.YARDIM LAZIM.

Uykusuz

bobinler hakkında birşey söyleyemicem ama devreden sürekli sesin gelmesi ses devresine giden opampın çıkışında sürekli sesin gelmesi anlamına geliyor. devrenizi bu noktadan geriye doğru takip ederek sinyalin devamlı nereden geldiğini bulun. bipolar kondansatörler soru çıkarmaz.

cokzekiyimyaa

bıpolar kondasator oylee bagladıgın zaman kutupsuz 5uf eder

amatör

Bipolar kondansatör demek kutupsuz demektir.Yani ikisi de aynı şeydir.

10kaptan10

Alıntı yapılan: kadir4161 - 08 Ocak 2008, 20:40:55
TESORO GOLDEN SABREYİ YAPTIM YANLIZ BAZI SORUNLAR VAR. ARKADAŞLAR YARDIM LAZIM İLK BAŞTA SÜREKLİ İKAZ VERİYOR (İİİİİİİİİİİ) SONRA KISIK SESLE DEVAMLI BİR VIZLAMA VAR.BOBİNİ HAREKET ETTİRİYORUM SESİ DEĞİŞİYOR BOBİN DD25cM YAPTIM ACABA DEVREDE Her.Gİ BİR ANORMALLİK Mİ VAR BİPOLAR KONDANSATOR YERİNE NORMAL 10mf +--+ ŞEKLİNDE BİRLEŞTİRDİM.BOBİNDE EKRANLAMA YAPTIM BOBİN TX=100 RX=105 0.25mm TELDEN SARDIM.POTANSİYOMETRELER HİÇBİR ETKİ YAPMIYOR.YARDIMLAŞABİLİRSEK BUNU YAPABİLİRİZ.
arkadaşım aynı sorun bendede var nasıl bulabildinmi problemi?potanslar çalışmıyor vede sürekli bağırıyor nmakina
benim bobin 22 çap dd daha önce çalıştırmıştım fakat şimdi neden böyle oldu bilemiyorum

kadir4161

SELAM DOSTUM BULAMADIM ZANNETERSEM BOBİN YÜZÜNDEN OLACAK BOBİN İNTÜKTİSYON YAPMIYOR.BEN DD BOBİN YAPTIM ŞİMDİ İSE OO YAPACAĞIM BAKALIM NE OLACAK.BULURSAN BİZİDE HABERDAR ET.

VERON

bence arkadaşlar bobinden kaynaklı  iki bobin bir birlerinden etkileniyor  bu sorun bendede var ilk acılılta yüksek bir ses sonrasında kısık sürekli bir ses ama ben metal gezdirince bobinin üzerinde ikazı alıyorum yüksek bir ses olarak hersey ekranlamadan kaynaklanıyor  vede kafayı yediriyor insana ???

tarikkoc

ARKADAŞLAR aynı sorunlar bendede mevcut fakat benim yaptığım devrede hoparlörden sürekli ses geliyor
bipolar kondansatör yerine 10uf  -...++...- bağladım ondamı ki acaba 
daha önce aynı sorunu yaşayıp çözmüş arkadaşlar soru sorup çekilmeyin cevabıda gösterin ki daha sonrakilerde faydalansın

ercan

artıları birbirine lehimlediysen yanlış olmuş.elektrolitik kondensatörler +-.-+ şeklinde bağlanırsa bipolar olur.yani eksi uçlar birbirine lehimlenecek.

tarikkoc

bipolar kondansatörün kutuplarını değiştirdim ama hala problem aynı değişmedi

YILDIRAY

merhaba tarık tgs bırak yapabilirsen tgsl yap tgs ben yapdım çalışıyor ama birtürlü algılama mesafesini artıramadım.karar senin

emekli AMCA

devamlı ötme problemi varsa mps-a13 tr. nin beyzine giden 1k nı bir ucunu sökün. batarya kontrol devresini iptal etmiş oluyorsunuz  o kısım dan kaynaklanan bir sorun da dedektörü devamlı öttürür bu direnci tüm ayarlarınız bitince lehimleyin...kolay gelsin...

tarikkoc

sayın arkadaşlar kusura bakmayın ben tgs yi değil tgsl yi yaptım sorun tgsl yeni konu açmayım diye bu başlıktan devam ettim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim yardım etmeye çalışan arkadaşlarada teşekkür ederim

reqo

Arkadaşlar ben TGS yaptım hoparlörden hiç ses gelmiyor.Devreye enerji verdiğim zaman enerji gidiyor acaba sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Lütfen yardım edin.

sayego

ben de yaptım devreden hiç ses gelmiyor. devrede voltajlar normal görünüyor. bi eksik var mı diye kontrol ettim ama eksik yok gibi.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious