Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Step Motor Kontrolü Yardım?

Başlatan ramsona16, 02 Mart 2016, 22:24:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ramsona16

Arkadaşlar bana öyle bi devre lazım ki mümkünmü bilmiyorum,istedigim şey x ve y ekseni yönünde  2 tane step motor var,bi nevi cnc routera benzer bi makine ama degil herneyse ayrıntıyı geciyorum,bu iki motoru milimetrik  ilerletmek istiyorum ileri ve geri yönde,step sürücü kartlarıda hazır.Nette araştırdım biraz,picle yapılmış devreler var butonlarla ileri geri dur kontrol ediyorsun fakat benim istedigim bu degil, atıyorum 20 mm x eksenindeki step motor ilerleyecek duracak,30 mm y eksenindeki step ilerleyecek geri gelecek,sonra digeri aynı şekilde,sırayla bu işlemi yapacaklar,ama şu var ben bunu butonlarla yapmayacam,bi glcd olacak ve menü butonları, ben buradan hangi step kaç mm ilerleyecegini giriş yapacam start butonu olcak, basacak girdigim degerlerde çalışacak motorlar, yani küçük bi operatör paneli istiyorum yazılım gerekiyor birde devre şeması, bana göre çok zor, ama tecrübeli ustalara göre belkide basit bişey bu yazdıklarım.Bana yardımcı olun lütfen,bilgisini paylaşacak arkadaslara, ustalara şimdiden teşekkür ederim..
Linkback: Step Motor Kontrolü Yardım?
Kalb kırmak, Kâbe'yi yetmiş defa yıkmaktan daha kötüdür) buyurulmuştur. iyi olsun, kötü olsun hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Allahü teâlâyı en çok inciten, küfürden, inkârdan sonra, kalb kırmak gibi büyük bir günah yoktur."

mehdi06

Usta bahsettiğin olayı anladım stepler verdiğin ölçüde ileri.geri sağ sol gitsin istiyorsun belki devre hazırlamak zor olabilir yazılımı karışık olacaktır o kadar basit değil çünkü sitellerin açısı sonra hatveli milin hatve aralığı bunları mekanik şasene göre yapmak lazım o yüzden hazır kartlar var 100 lira gibi bi.fiyatı var lpt den çalışıyo birde eski.bilgisayar bulursan bunu profesyonel olarak yapa bilirsin daha önce farklı cnc çalışmalarım oldu yardımcı olmaya çalışırım pc de crackli proğramlar var örn mach3 tam istediğin program lpt çıkışlarını stepin bir turda kaç mm gidecegini birkere ayarlıyorsun en karmaşık kodları bile takır takır işler ama basit olsun dersen sanayide kullanılan cnc giyotin makaslar var onların iki eksenli kontrol panellerini kullana bilirsin 300 500 civarlarında sanırsam istediğin ölçüde gider gelir ama eğer motorların küçük çok büyük oşmayacaksa lpt kart öneririm en azımdan 2 A kadar sürenleri var sürücü kullanmazsın motorlar için

UNIQUE - TA5DF

Arduino step kontrol, grbl , arduino cnc shield
bu kelimeler üzerinden yürürsen çabuk yol alırsın.
TA5DF

jickata

UmarIm ekteki dosya yardImcIn olur.
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious