Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

metal detektor pi 12 reglator

Başlatan mmm3, 07 Aralık 2015, 14:34:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mmm3

tivos

Ekran olmadan ayrımı nasıl yapıyor. Sesli ayrım özelliğimi var.

mmm3

Merheba
Şu devri demiri ortadan kaldiriyor,volumiki ic4013 yanidadi demiri ortadan kaldiriyor ve manyetik olmayan metallari ayrim yapiyor.beni kendim yapmişim chok raziyim.fakat biraz kararliliki az ve şimdi bunun uzerinde çalişiyorum ve asla lcd'ya allakasi yok...lcd fakat ses için her kes istese koya bilir istemeyende koymaya bilir.şu devri iran da guçlu devrilerden biridir.

andon80

mmm3 ustam paylaşımların için Allah razi olsun .böyle güzel devreler için çok teşekkür ederim ayrıca.inşallah paylaşımlarının devam eder .normalde pi devrelerden anlamama ama devrelerin güzel duruyor

mmm3

merheba abi
cok teshekurler kardeshim.su devri guzel ve guclu devri hatta dbp2010den cok iyi.

hakandemir99

mmm3

Merheba arkadashlarem
Şo devre 1 lerani ya 1 cizin parani 60 canti metre kadar sens yapiyor

erolunall

Merhaba  mmm3

Pcb yerleşimlerde  entegre(IC)   yerleri  değişik  değişik ,  farklı,  son  eklediklerinizdede  farklı  yerleşimler var.  Hangisi  kesin  doğru.
Birde  bağlantı  yerlerinde farsça  şeyler  yazıyor , türkçe  bağlantıları  çizebilirmisin.
Başka  hiç  şema  yokmu
biraz  yakın çekim resim  koyabilirmisin?
kendi  yaptığından  olabilir. 

Selamlar
Erol

mmm3

Merheba
Sonki yeşil pcb ki berrakdir onu yapin. O biri pcbnen hiç farki yok.ben kendimde onu yapmişim .

mmm3

mmm3

kara1453

lay dosyası yokmudur-ayrım pek  gözükmüyor

mmm3

mmm3

Merheba abiler şu  bcb ben tozetmişin ve şimdi  iy çalşyor

kara1453

mmm3 devre açık değil-sprint lay varmı

andon80

Mmm3 ustam devrede potans bağlantılarını ve lcd bağlantılarını çizim ile gösterebilirmisin daha iyi anlamamız için ALLAH razı olsun

galaksi

Devreyi tamamen incelemedim çünkü regülatörlerde takılı kaldım...
Temel bazı kurallar vardır. 1+1 her zaman 2 etmez.
Bataryalar paralel bağlanmaz...
Diyotlar paralel bağlanmaz....
Transistörler paralel bağlanmazlar....
Gerilim regülatörleri (7805-7812-7905-7912 gibi) paralel bağlanmazlar.
Bunlar teorikte 1+1=2 diye anlatılır.
Diyotun iletime geçmesi için eşik değeri olan volta ulaşılması gerekir.
10 tane diyot paralel bağladınız. bu diyotların hiç biri tıpatıp sıfır hata birbirine benzemez.
Mesela biri 0,487 volt, diğeri 0,500 volt, ötekisi 0,480 volt olabilir.
Bunlar paralel bağlandığında sadece 0,480 volt olanı iletime geçtiğinde diğerleri iş görmez duruma gelir.
Gerilim regülatörlerinin paralel bağlanabilmesi için özel bir şekilde bağlantılıları olması gerekir.
Aksi halde çıkışlarında çok aptallaşma olur anormal halde çalışırlar.
İlk çalışan (ilk düzgün çalışan) diğerlerinin çalışmasını sabote eder.
Bunun önlenmesi için özel bir dizayna ihiyacı vardır.
Bu iki yolla yapılabilir
1. Bütün reülelerin çıkışlarına ayrı ayrı 1n4007 gibi bir diyot takmaktır.
     Buda çıkışta 0,5 volt. gerilim düşümü yapar.
     Bunu önlemek içinde bütün regülelerin GND ucu ile şase arasına 1N4007 takarak çıkış voltajlarını 0,5 volt yükselterek yapılabilir.
2. Bütün regülelerin çıkışlarına 0,22 ohm değerinde ( çekilecek akıma uygun wattlı ) direç takılarak.

Tavsiyem diyotla yapılması yönünde olacaktır. Batarya çıkarıldığında, çıkışa takılı şarjlı kondansatörlerin entegreleri bozmasını önler.

iyi çalışmalar.

kara1453

galaksi usta diyot bağladınmı 1n4007 0.7 volt kaybın olur-paralel bağlıyorum sürekli  özelikle lcd ekranda  7805 te -saygılarımla

galaksi

Alıntı yapılan: kara1453 - 07 Ocak 2016, 15:19:39
galaksi usta diyot bağladınmı 1n4007 0.7 volt kaybın olur-paralel bağlıyorum sürekli  özelikle lcd ekranda  7805 te -saygılarımla
Yazdıklarımı iyi okumadığını veya şekli incelemediğini anladım.
1. yol denilen resme iyi baksaydınız en alttaki 1N4007 ile çıkış geriliminin yükseltildiğini görürdünüz.

mmm3

Merheba abiler ben ozom bo resiminen yapmişim

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious