Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

SU GARİBE Bİ YARDIM :(((

Başlatan garibim66, 18 Kasım 2015, 14:56:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

define arayan insanlar aradıkları malzemelere göre sınıflandırılmalıdır ve kişi hangi sınıfta olduğunu iyi bilmeli ve kararlarını ona göre vermelidir.
1.TEK-TEKCİ;
    bu tip definecinin bir elinde VLF cihaz diğer elinde küçük kazma arazide 50-60 cm i geçmeyen derinlikteki tek para ve küçük defineler peşinde koşar. arazi bilgisi iyi olmalı, bol bol gezebilmelidir.

2.MEZARCI;
  mezarcılar derinlikleri 1-1,5m yi bulan derinliklerde eski dönem mezarları ve kaçakcı,rum gömüsü kısaca küp altını peşinde olan insanlardır. bu insanların ellerinde PULSE cihazlar olmalıdır. arayacakları arazi yapısını, tarihini ve arkeolojiyi iyi bilmek zorundadırlar. imkanları varsa boşluk tespiti yapabilecek cihazları olmalıdır. (EM_VLF,manyetometre,gradiometre) tarzı cihazları işlerini kolaylaştırır.

3.ODA MEZARI,TÜMÜLÜS ve HÜYÜKCÜLER;
  bu kategorideki definecilerin çok sağlam ekonomik durumları olmalıdır. zira yerine göre kepce,KATO vb iş makinaları ile çalışmaları gerekmekte ve yapılan iş asla 3-5 saatlik çalışma değildir. bazen aylar süren çalışmalar gerektirmektedir. bu kategorideki defineciler, arayacakları yerin cografyasını, tarihini, fiziksel yapısını, arkeolojik durumunu çok iyi bilmek zorundadır. kullanacağı cihazlar rezistivmeter,manyetometer,em-vlf,dedektör ve hatta arkeloglarla dialogları olmalıdır. ve asla tek bir cihaz ile sonuca gidilmeyeceğini iyi bilmeleri gerekmektedir.

4. ARACILAR;
  bu kategorideki insanlar asla define aramazlar, insanlara define ve arkeolojik buluntularla ilgili bilgilerini göstermeye çalışıp, defineyi bulan insanlara ulaşmak ve bulunanlara ortak olmaya çalışan insanlardır. ülkemizde bu tip insanlar çok fazladır.

sonuç olarak define ile uğraşan veya uğraşmak isteyen insanların yukarıdaki hangi kategoride yer alacaklarını iyi bilmeleri ve ona göre cihaz edinmeleri gerekmektedir. kısaca yapılmak istenenle imkanları iyi değerlendirmek gerekmektedir.yukarıda kabaca bahsettiğim konularda detaylı bilgi ve tecrübeleri zaman içerisinde aktarmaya devam edeceğim. katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar fikirlerini belirtebilirler.
Linkback: Ynt: SU GARİBE Bİ YARDIM :(((
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

tivos

Sana kesinlikle katılıyorum pro-tr usta. Bende yaklaşık 15 senedir bu işin içindeyim. Çok hikaye dinledim. Çok gezdim ve halada gezmeye devam ediyorum. Her gün yeni birşeyler öğreniyorum. O kadar çok 3 saatlik kazıyla milyon dolarlar kazanacağına inanan insan var ki. Benim değinmek istediğim konuda tam olarak bu. İnsanlar makine ve hayal peşinde koşarak hem kendilerinin hem de ailelerinin hayatlarını mahvediyorlar. Bu iş kahve köşelerinde yada süslü dedektör satış tezgahları üzerinde öğrenilmez. Tarih okumak lazım , biraz elektronik bilmek lazım , müze gezmek lazım. . Açılan yerleri dolaşıp elimizdeki makineleri denemek lazım. Ama en önemlisi hayallere kapılmamak ve bu işin bir hobi olduğunu unutmamak lazım.

Ben bu işi profesyonelce yaparım diyorsan o zaman bu işin okulunu okumak sonra bu işe girmek lazım. Yoksa çok para zaman ve emek kaybolur. Kolay gelsin...

nişancı

En güzeli tek tek yerde guzelse degme keyfine 8)

HİTİTLİ

Çubuk işini ve alan tarama olmasada ona benzeyen sistemleri yabana atmayın dostlar.

Bu siteye ilk üye oldugumda Deltam yoktu sadece 100 tllik-20 tllik cubuklarım vardı.

Bu çubuklarla ölçtügüm 2 yeri gpr radar ve manyetometre ile ölçtürdüm sonradan.
Belki inanmayacaksınız ama derinligi cm cmine ve noktayıda yine aynı sekilde tespit etmiştim adamların agzı acık kaldı.

Çok mühim bir alanda yine 3 nokta ölçtüm derinlik verdim aradan birkaç ay gecti oraya yolum düştü gezerken baktımki bana oraları ölçtürenler tam dedigim noktaları kazmıslar ve ölçümlerimde ne söylediysem birebir orada görmüş oldum.

Alan tarama denilen mantıkla calışan mfd sistem denilen prop cubukllu sistemimde var delta ile beraber kullanıyorum.
Bu cihazın tasarım ve imlatcısıda bu siteye sonradan teşrif eden bir güzel arkadasımız.

Onun söyledigine göre bu cihaz vlf cihazlar gibi metal frekans aralıklarında calışıp topraga sinyal veriyor ve bu sinyale karsılık geldigi zamanda elimizdeki cubuklarla ölçebiliyoruz.

Bu cihazlada denemelerim oldu ve cok basarılıydı.

VLF ve alman malı hiç yanılmadıgı söylenen bir tuhaf alan tarama cihazı bile arazide silkeledim 2 ay önce.

Bu alan tarama dedigim cihaz türkiyedeki dolandırıcı gladyatör firmasının tabancaya benzer cihazı ile cok benzer.İçinde bazı mineral ve katkılar varmıs.
500 mt mesafeden mermi kovanını buluyor cihaz düşünün.

Yılan işareti çalışmamız vardı son nokta tespit edemedik bir türlü.
Bu arkadasın bu cihazı ve vlf cihazı ile gittik.
Bende delta 3s ve elimdeki mfd cubuk sistemini götürdüm.

Eleman alan taraması ile ilk noktayı aldı ben delta ve mfd cubuk sitemimle baktım boş dedim ve ben haklı cıktım.
İkinci ölçümde cok şüpheli bir nokta dere yatagı icindeydi kocaman üçgen kesilmiş kaya blogu önü.
Alan tarama gitti orda nokta verdi cok şiddetli şekilde.
VLF cihazıylada aktı yüzde 96 degerlerini aldı jkesinlikle altın dedi yanılmaz dedi eleman.

Neyse bizim delta ve mfd cubuk sisteinide küçümseyen bu arkadasa orda ölçüm yaptım hatta deltada eşik degerini 1 e indirdim mineral olan yerde.Delta gıkını bile cıkarmadı ve alan taramamda o kadar mineral icinde tık demedi.

Tabi arkadas bida senin cihazları getirme dedi moralimi bozdu.

1.5 mt kazıldı orası ve daha yarım mt de kristalleşmiş gibi pur dedigimiz kayac parcaları cıktı.
Hemen aldım ileri attım cihazınla taşa bak dedim taşa ötmez dedi.Cihazı actı baktı taşa altın diyor .)))

1.5 mtye inildiginde ise balcık cıktı ve lagım kokusu sardı ortalıgı gözlerimiz yasardı.Derenin zeminindeki balcıkmıs metan gazı dolu balcık.

Bu vlf ve alan taraması 10 seneden sonra ilk defa orada pert oldu .)))

Tabi bende deltanın ve mfd sistemimin verdigi gururla kasıla kasıla vurdum lafı .))

Fazla sürmedi bu arkadas dediki; bendeki vlfyi satıyorum alan olursa hberin olsun .)))

Vesselam ; cubukları yabana atmamk lazım,bendeki mfd cubuk sistemi gibi alan tarayabilen cihazlarıda.
Yüzde 100 kimse diyemez ama teyit etmiş olmak işin ciddiye alınmasını gerektiriyor.

Deneme yanılma yoluyla bu ayrıntı netleşiyor.
Bir ara inş videoda cekmeyi planlıyorum bu mfd sistem ve deltayla.
Önce mfd ile alkanı tarayıp nokta alırsam sonra delta ile o noktayı ölçerek teyit etmeye calışıcam.
Birbirini tamamlıyor teyit ediyor genelde cünkü.

hakandemir99

Alıntı yapılan: Karadağ - 25 Kasım 2015, 16:12:03

Alıntı yapılan: pro-TR - 25 Kasım 2015, 15:46:21
keşke inançlarım o kadar güçlü olsa, çubuklara inandığım gün define cihazlarının peşini bırakırım. keşke itiraf edecek kadar iki çubuğum olsa, işin kötüsü manyetoya ait tablette arızalı gönderdim servise 1 aydır yatıştayım. ne olacak bu memleketin hali

Doğru diyorsun 2 değil birçok çubuğun  var :) Ben sana fotoğrafın var demiştim :)

Evet arkadaşlar karşınızda son çubuk bükücü Selami usta :)

almanları  geçmiş

onur600

Alıntı yapılan: snaypır - 27 Kasım 2015, 10:21:02
En güzeli tek tek yerde guzelse degme keyfine 8)
Araştırdığım ve tanık olduğum durumlarda aynen öyle.
Küçük obje arayanlar sandık arayanlara göre daha başarılı.Ama toplum olarak hep sandık peşindeyiz!
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

şirinim

Alıntı yapılan: HİTİTLİ - 28 Kasım 2015, 11:09:37
Çubuk işini ve alan tarama olmasada ona benzeyen sistemleri yabana atmayın dostlar.

Bu siteye ilk üye oldugumda Deltam yoktu sadece 100 tllik-20 tllik cubuklarım vardı.

Bu çubuklarla ölçtügüm 2 yeri gpr radar ve manyetometre ile ölçtürdüm sonradan.
Belki inanmayacaksınız ama derinligi cm cmine ve noktayıda yine aynı sekilde tespit etmiştim adamların agzı acık kaldı.

Çok mühim bir alanda yine 3 nokta ölçtüm derinlik verdim aradan birkaç ay gecti oraya yolum düştü gezerken baktımki bana oraları ölçtürenler tam dedigim noktaları kazmıslar ve ölçümlerimde ne söylediysem birebir orada görmüş oldum.

Alan tarama denilen mantıkla calışan mfd sistem denilen prop cubukllu sistemimde var delta ile beraber kullanıyorum.
Bu cihazın tasarım ve imlatcısıda bu siteye sonradan teşrif eden bir güzel arkadasımız.

Onun söyledigine göre bu cihaz vlf cihazlar gibi metal frekans aralıklarında calışıp topraga sinyal veriyor ve bu sinyale karsılık geldigi zamanda elimizdeki cubuklarla ölçebiliyoruz.

Bu cihazlada denemelerim oldu ve cok basarılıydı.

VLF ve alman malı hiç yanılmadıgı söylenen bir tuhaf alan tarama cihazı bile arazide silkeledim 2 ay önce.

Bu alan tarama dedigim cihaz türkiyedeki dolandırıcı gladyatör firmasının tabancaya benzer cihazı ile cok benzer.İçinde bazı mineral ve katkılar varmıs.
500 mt mesafeden mermi kovanını buluyor cihaz düşünün.

Yılan işareti çalışmamız vardı son nokta tespit edemedik bir türlü.
Bu arkadasın bu cihazı ve vlf cihazı ile gittik.
Bende delta 3s ve elimdeki mfd cubuk sistemini götürdüm.

Eleman alan taraması ile ilk noktayı aldı ben delta ve mfd cubuk sitemimle baktım boş dedim ve ben haklı cıktım.
İkinci ölçümde cok şüpheli bir nokta dere yatagı icindeydi kocaman üçgen kesilmiş kaya blogu önü.
Alan tarama gitti orda nokta verdi cok şiddetli şekilde.
VLF cihazıylada aktı yüzde 96 degerlerini aldı jkesinlikle altın dedi yanılmaz dedi eleman.

Neyse bizim delta ve mfd cubuk sisteinide küçümseyen bu arkadasa orda ölçüm yaptım hatta deltada eşik degerini 1 e indirdim mineral olan yerde.Delta gıkını bile cıkarmadı ve alan taramamda o kadar mineral icinde tık demedi.

Tabi arkadas bida senin cihazları getirme dedi moralimi bozdu.

1.5 mt kazıldı orası ve daha yarım mt de kristalleşmiş gibi pur dedigimiz kayac parcaları cıktı.
Hemen aldım ileri attım cihazınla taşa bak dedim taşa ötmez dedi.Cihazı actı baktı taşa altın diyor .)))

1.5 mtye inildiginde ise balcık cıktı ve lagım kokusu sardı ortalıgı gözlerimiz yasardı.Derenin zeminindeki balcıkmıs metan gazı dolu balcık.

Bu vlf ve alan taraması 10 seneden sonra ilk defa orada pert oldu .)))

Tabi bende deltanın ve mfd sistemimin verdigi gururla kasıla kasıla vurdum lafı .))

Fazla sürmedi bu arkadas dediki; bendeki vlfyi satıyorum alan olursa hberin olsun .)))

Vesselam ; cubukları yabana atmamk lazım,bendeki mfd cubuk sistemi gibi alan tarayabilen cihazlarıda.
Yüzde 100 kimse diyemez ama teyit etmiş olmak işin ciddiye alınmasını gerektiriyor.

Deneme yanılma yoluyla bu ayrıntı netleşiyor.
Bir ara inş videoda cekmeyi planlıyorum bu mfd sistem ve deltayla.
Önce mfd ile alkanı tarayıp nokta alırsam sonra delta ile o noktayı ölçerek teyit etmeye calışıcam.
Birbirini tamamlıyor teyit ediyor genelde cünkü.
sayın hititli merhaba bende senın gibi düşünüyorum çubuk gerçekten yabana atılacak alet deyil ama arazide birsüre kullanmayan kullanmasını bilmeyen işe yaramaz diyor bende yaklaşık 15 yıl önce çubukla tanıştım ne işe yaradıgını çok iyi biliyorum ben sadece yardımcı olabilmek için yazıyorum çubuklar mıknatıslanan hiç birmaddeye gitmezler fakat arazide 30 metre 40 metre bazen 150 metre gibi aralıklarla minarelle dolu çubugu her tuttugunda mutlaka çekebilecek bir şey buluyor binlerce kuyu kazdırır bukadar kuyu kazarsın şansına altınada denk gelirse kaçırmaz bunun yanında ayrım yapabilen bir dedektör 3s ile birlikte mükemmel sonuçlar alına bileceyini düşünüyorum ikisinide hazırladık memlekete bi gidebilsek inşallah malum büyükşehir zor saygılar

garibim66

bu cubukların kan gurupları ile olan baglatısının doğruluğu varmı acaba...   :(       AR+ neden hiç biri çalışmaz ...   :(

onur600

Alıntı yapılan: garibim66 - 15 Aralık 2015, 16:17:24
bu cubukların kan gurupları ile olan baglatısının doğruluğu varmı acaba...   :(       AR+ neden hiç biri çalışmaz ...   :(
Bu durum sizin vücudunuzdaki pozitif enerji miktarına bağlı.Klasik eğilmiş cubuklarda malesef işleyiş öyle.
Çubuklarla la özellikle boşluk ve yapısı insan eliyle değiştirilmiş toprak yapılarını biraz tecrübe ile bulmak mümkün
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

şirinim

artıyla eksıyle kan gurubuyla alakası yok her insan kullanabilir tutmasını öyrenmeniz lazım biraz tecrübe lazım çubuklar adeta konuşurlar dilini öyrenmeniz lazım en önemlisi yanında iyibir dedektör olması lazım saygılar

garibim66

İŞARETİ OKUYABİLEN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM.

garibim66

garibim66

garibim66

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious